![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
co z tą cerą? :/
Hej Dziewczyny!
Może Wy mi jakoś doradzicie bo nie wiem co zrobic. Mam cerę tłustą a co za tym idzie z tendencją do błyszczenia. Do tego nie trudno o wszelkiego rodzaju niespodzianki: krosty, zaskórniki, wągry. Ale i z takimi problemami nieźle sbie radziłam, dopóki cera nie zaczęła mi sie dodatkowo przesuszac! ![]() Może któraś z Was ma jakieś doświadczenia i mogłaby mi polecic jakis dobry krem lub kremy nawilżające do takiej cery jak moja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co z tą cerą? :/
Mi krosty wysłuszył i nawilżył zwykły krem bambino. A co do 'reszty' to trudno mi cokolwiek powiedziec
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W takim razie sprobuje kremu bmbino.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
mi tez pomaga bambino
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Bambino jest strasznie tłusty - za ciężki dla cery przetłuszającej się i skłonnej do powstawania zaskórników.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
Przede wszystkim: kwasy i filtry. Przesuszanie jest efektem zbyt mocnych alkoholowych kosmetyków, odstaw je i myj buzię czymś łagodniejszym, bez sls. Jak czytam o Bambino, to włos mi się jeży - przecież to tak ciezki krem, pełen zapychaczy! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za pomoc. Zaraz zacznę poszukiwania!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
kurcze...tak naprawde to ciężko mi cokolwiek znaleźc, do tego pojęcia nie mam o kwasach i filtrach :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Gość
|
Margo, czy Ty widzisz mój podpis?
![]() Kliknij na Biochemię, tak jest wszystko o kwasach i filtrach. Zacznij lekturę od artykułów Basi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gość
|
Fhancuzeczko, ja nie neguję tego, ze Ci pomaga i rozumiem, że chcesz się podzielić odkryciem
![]() Natomiast, jeżeli chodzi o skład, to cery, które mają tendecję do zapychania, powinny bardzo na niego uważać. |
![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Wczraj na noc wypróbowałam bambino, jako ze zawsze jest u nas w domku. Stwierdzilam tez ze po 1 razie nic mi sie nie stanie. I teraz wiem, że dla mnie na twarz sie jednak nie nadaje :/ Ciezki, czulam go na twarzy, moze troche nawilzyl, ale rano nie miglam sie doczekac az wreszcie zmyje go z twarzy
![]() W moim przypadku to teaz by sie przydal krem matujacy, zwalczajacy niedoskonalosci skory i jeszcze dobrze nawilzajacy! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
ja tez sie podpinam!tez mi trzeba takiego kremiku,wlasnie sie zastanawialam czy jest taki co i matuje i nawilza
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
mnie kiedyś pomagal w miare Biodermine. Zwęzyl pory, pozbyl sie wyprysków, matowil srednio ale nie wysuszal zbytnio. Ale o ile kiedys bylo go ciezko kupic to dzis graniczy to z cudem!
![]() ![]() Przegladalam tez KWC i zastanawiam sie nad Lysanel Mat na dzien i Lysanel Active na noc, choc w tym drugim nie wspomniano o zadnym nawilzeniu ![]() Miałam tez kiedys z probke Effaclar K ale teraz juz sama nie wiem czy byl dla mnie dobry. Probka to chyba za malo :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Co do nawilzenia znalazlam jeszcze ten:
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=8451 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
wiesz margo wlasnie uzywam tego kremiku ale jest w fazie 'wykonczenia'
![]() ![]() ![]() a bo i lysanle mat uzywalam,ale tez jego jedynym zadaniem jest - matowic,nie doczytalam by i nawilzal.oczywiscie jesli chodzi o matowienie to moj numer 1!! choc wydaje mi sie niewydajny,ma zaledwie 40 ml,a kosztuje ponad 40 zl,oczywiscie jesli Cie na to stac,jak najbardziej polecam! ![]() ![]() dlatego teraz uzywam na dzien do matowienia siarkowa moc(tez gdzies tam ocene wystawialm na kwc) cena niewielka a dzialanie extra!! z biodermine mnie nie pocieszylas;] matowienie i nawilzanie,znacie?? ![]() pozdrawiam
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12010 mysle ze moze ten bylby dobry,albo...
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12044 tylko swieci mnie ktos gdzie te mincer mona lizy mozna kupic ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Nad tym z firmy Soraya myslalam kiedys ale nigdzie go nie moglam znalezc
![]() ![]() ![]() Olusiu a Ty widzialas gdzies ten Care&Control? Ja moze jeszcze pochodze po aptekach popytam sie, moze sa jakies nowosci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
no właśne chodzi o to ze nie widzialam go nigdzie i mincer mona liza tez chcialam sporbowac,ale nigdzie nie moglam znalezc
![]() ![]() ![]() ![]() w kazdym razie moze nas ktos odwiedzi i napisz egdzie mozna te wynalazki dostac ![]() a jesli szukasz matowienia to na prawde polecam siarkowa moc http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=13386 ale z dostaniem problem,zalezy gdzie go maja,z reszta przeczytaj opinie na kwc.bo metaforka dostala go normalnie w sklepie,to zalezy... pozdrawiam!!
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja sie porozgladam i napisze niebawem co i jak.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z doświadczenia wiem, że sam krem Ci nie pomoże - najlepiej, gdy będziesz używała go wraz z tonikiem i żelem do twarzy. Ja używałam Toniku Benzacne i krosty poznikały, i nie robiły się następne. ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
wlasnie to i czekam na spostrzezenia
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
bardzo dobrze matowi Biodermine
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
jejku mialam nivea visage, ale oddałam koleżance - mi w ogóle nie służyl. Po każdym zastosowaniu wysypywał mnie ropnymi krostkami
![]() Koleżanka jest jednak bardzo z niego zadowolona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
O tak Biodermine swietnie matuje ale powiedz mi paulucha: nie masz problemu z dostaniem tego cuda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]()
hej margo!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak mysle moze go sama wyprobuje...jednoczesnie kupilam daxa na dzien i noc dotleniajacy,matujacy ja mu wystawie opnie na kwc ![]() a jak tam u Ciebie poszukiwania?? ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Oj przepraszam Olusiu, nie było mnie trochę, dziś dopiero wróciłam do domku po cięzkim tygodniu spędzonym na uczelni.
![]() Więc tak: znalazlam krem Care&Control Soraya. Znalazlam go w drogerii Firlit nie wiem czy te drogerie sa tylko w Krakowie czy gdzieś jeszcze, w kazdym badz razie mozna go dostac. ![]() Dodatkowo z tej serii znalazlam inna perelke. Krem nawilzajacy, usuwajacy niedoskonalosci skory czy jakos tak w cenie ok 15zl ![]() I...udalo mi sie znalezc Biodermine! Tym razem wcale nie wybralam sie na polowanie w celu nabycia tego kremu tylko zapytalam w pierwsze lepszej aptece a Pani na to:"Tak mamy!" Tak wiec bez zastanowienie wzielam! ![]() Tak wiec na chwile obecna brakuje mi tylko dobrego nawilzacza ktory nie bedzie "zapychal" Ten krem pichtowy niezle sie prezentuje, i jest niedrogi.... Moze sie skusze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Dax dotleniajacy? Nie slyszalam o tym. Tu tez jest jakoas nowosc Daxa http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=14021 teraz jeszcze robi sie coraz cieplej i podkład też trzeba dobrac odpowiedni nie zapychajacy... ehh... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
nie ma sprawy margo 1986,przeciez sie nie pali
![]() rzeczywiscie u mnie nie ma takiej drogerii...ale moze gdziesik na niego trafie choc ostatnio szukalam,i szukalam i nic,teraz wiem juz za czym patrzec ![]() na razie jestem zaopatrzona w tonik pichtowy i ten kremik,ktory po kilku dniach super sie spisuje,takze sama polecam!! wiadomo ze mi sie kiedys skonczy,takze pozostaw mi tu wrazenia po tych kosmetykach z serii Care & Control ![]() ![]() kosmetyki apteczne jak najbardziej tak,ale czemu nie polskie naturlane... ![]() http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12282 oto ten,sama sprawdź,zachwalaja az siem uszka trzesa ![]() ![]() tymczasem pozdrawiam,jak odkryje cos jeszcze fanego,bede pisac ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Eh..niestety nie bede mogla sie narazie podzielic wrazeniami po care&control poniewaz po Twoich zachetach olusiu kupilam pichtowy krem nawilzajacy
![]() ![]() W układzie Biodermine na dzien i pichtowy na noc zaczelam pozbywac sie wszystkich zanieczyszczen! Taka kuracja trwa dopiero tydzien, z pichtowym 3 dni a juz widze zadowalajace efekty! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.