|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
Pokaż wyniki sondy: Ile wynosi Twoje wynagrodzenie netto? (na rękę, w przeliczeniu na pełen etat) | |||
poniżej 1000zł |
![]() ![]() ![]() ![]() |
599 | 22,44% |
1000zł - 1500zł |
664 | 24,88% |
1500zł - 2000zł |
464 | 17,38% |
2000zł - 2500zł |
316 | 11,84% |
2500zł - 3000zł |
180 | 6,74% |
3000zł - 4000zł |
147 | 5,51% |
4000zł - 5000zł |
99 | 3,71% |
5000zł - 7000zł |
57 | 2,14% |
7000zł - 10000zł |
50 | 1,87% |
powyżej 10000zł |
93 | 3,48% |
Głosujący: 2669. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ile zarabiają Wizażanki ;)
Ja wiem, że o pieniądzach się nie rozmawia, jednak postanowiłam założyć ten łamiący zasady dobrego wychowania wątek, ponieważ zależy mi na zorientowaniu się, ile rzeczywiście można w Polsce przeciętnie zarobić
![]() Jestem na początku mojej kariery zawodowej i mam już za sobą kilka rozmów kwalifikacyjnych. I tak jak można znaleźć wiele porad dotyczących przeprowadzania rozmowy, tak w pewne zakłopotanie zawsze wprawia mnie pytanie dotyczące oczekiwań zarobkowych. A skoro w towarzystwie nie mówi się o pieniądzach, to może chociaż wizażanki anonimowo podzielą się informacjami na temat wysokości wynagrodzenia ![]() Myślę, że całkiem niezłym pomysłem jest zrobienie wątku, w którym wpisywałybyśmy ile zarabiamy na danym stanowisku, w danej branży i przy danym doświadczeniu. Zamieszczam również sondę, żeby zweryfikować dane statystyczne GUS ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile zarabiają Wizażanki ;)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja nikogo do wypowiadania się nie zmuszam
![]() ![]() Chodzi mi raczej o podanie przybliżonych kwot, jakie można dostać za konkretną pracę. Niekoniecznie muszą to być nasze zarobki. A żeby tak nie rzucać słów na wiatr, mogę zacząć pierwsza. Konsultant service-desk w branży informatycznej w Łodzi - 2200 brutto na początek
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ciekawe ile, gdzie można zarobić ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
hmmm, podać netto , brutto czy realną sumę z dodatkami którą dostaję na rękę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę nie zależy mi na tym, by komuś do portfela zaglądać i wyliczać co do złotówki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ok
![]() miasto-Łódź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Oligofrenopedagog z 5 letnim stażem, licencjat, maxymalnie miesięcznie dostaję 1300zł netto - to za półtora etatu + wychowawstwo w klasie integracyjnej.
Gdybym miała goły etat, dostałabym jakieś 900zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Pełen etat, system 12-godzinny, położna w Poznaniu - 1600 zł na rękę
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Fizjoterapeuta technik fizjotearpii,1400zl brutto,pelen etat 7-godzinny.Miasto 20tys. w wielkopolosce
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Specjalista do spraw turystyki, Warszawa - 1700 na rękę, na umowie o pracę.
![]() |
#12 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
fajny wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja jak złapię targi(czy kilka razy w roku) dostaję między 600/700zł za 4 dni.(Poznań)
a Tak pracuję tylko w piątki i dostaję za to ok 250zł(małe miasteczko pod Poznaniem) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ale za to skorzysta ktos starający się o posade inżyniera na budowie. Każdy może przeczytać ten wątek. A i niejeden sprzedawca może się tu odezwać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Domyślam się, że Twoje wątpliwości Reno wzbudziła sonda, w której rzeczywiście nie wiadomo, na jakim stanowisku się zarabia daną kwotę. Sonda jest sobie ot, tak ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ekspedientka w sklepie odziezowym praca od pon-pt 9-17
soboty 9-13 Zarobki najnizsza srednia+premia od utargu zazwyczaj dostaje 1200 m-c, czesto wiecej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Sekretarka głównego prezesa, pensja netto czyli na rękę 2830 zł (brutto to jest ponad 4000), małe miasto ok 40 tys. mieszkańców. Żadnych premii i dodatków, a często praca w nadgodzinach i w ciągłym stresie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
łał ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Pracujac w PL, 6 godzin dziennie 6 dni w tygodniu jako Sekretara w malej firmie zarabialam 800 zl.
To byla moja 1sza i jedyna praca w Polsce, nie liczac korkow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze? Po studiach i dłuższej przerwie wakacyjnej stwierdziłam, że chyba czas na pracę. Poszłam na pierwszą i jedyną (nie licząc trzech etapów rekrutacji) rozmowę kwalifikacyjną i dostałąm pracę... W ogóle czysty przypadek, że dowiedziałam się o tym stanowisku, akurat poszłam zapisać się do urzędu pracy jako bezrobotna i zobaczyłam ogłoszenie. Czemu dostałam pracę? Napewno znajomość języka, a potem to fakt że się sprawdziłam, na tym stanowisku pracowało dziesiątki dziewczyn i zmieniały się jak rękawiczki.
Wiem, że na zarobki nie powinnam narzekać, na kilka innych świetnych spraw w tej pracy też, ale po 6 latach mega stresu uwierzcie, ze wcale to nie jest takie fajne jak może się wydawać. Bardzo intensywnie myśle nad zmiana, ale w moim mieście nie mam zbytnio wyboru, w zasadzie to wybór żaden... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Branza IT. Znalazlam artykul na temat srednich wynagrodzen.
http://www.wynagrodzenia.pl/artykul....a.228/wpis.549 To w istocie branza, ktora ma ambicje nie dyskryminowac finansowo i ogolnie w zaden inny sposob kobiet. Oczywiscie jakis "specjalista ds. gdzie_jest_miejsce_kobiet y" i tu sie znajdzie, ale wiekszosc go zdecydowanie przeglosuje. Zgadzam sie z opinia: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pytam z ciekawości, nie jestem złośliwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Wściekły szef, terminy - ogólnie napięte tempo pracy, dyspozycyjność - nawet w wyjątkowe dla ciebie dni...Nie trzeba być sekretarką, by to wiedzieć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Nauczyciel języka obcego w liceum. 15 godzin + 2 godz. kółka + jakieś groszowe nauczycielskie dodatki (bez wychowawstwa) - kilkanaście złotych ponad 1100.
Do listopada 2007 przez kilka lat łączyłam pracę nauczyciela (umowa o pracę) i lektora w szkole językowej (umowa o dzieło; płaca zależna od ilości godzin przepracowanych w danym miesiącu). Wtedy łącznie dostawałam 1900-2300, w zależności od ilości godzin przepracowanych w szkole językowej.
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
No to popatrz - pensje nauczyciela nie są równe. jednak Warszawa dostaje jakieś dodatki, i dlatego potem media podają, że nauczyciele takie kokosy dostają.... To nie jest uwaga ani pretensja do Ciebie, tylko stwierdzenie faktu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6993020]No to popatrz - pensje nauczyciela nie są równe. jednak Warszawa dostaje jakieś dodatki, i dlatego potem media podają, że nauczyciele takie kokosy dostają.... To nie jest uwaga ani pretensja do Ciebie, tylko stwierdzenie faktu
![]() ![]() Edycja: może jeszcze dodam jakie to dodatki - jest to dodatek motywacyjny i tzw. wysługa lat. A, i jestem magistrem.
Edytowane przez amika79 Czas edycji: 2008-03-24 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że conieco wyjaśniłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Nie chcę być złośliwa, wyrażę tylko swoje zdanie.
Jestem położną, pisałam o tym kilka postów temu i chciałabym sie odnieść do tego co napisała Kasia 23 o stresie, zabieganiu i tym podobnych rzeczach. Rozumiem ją bo mogę sobie wyobrazić i wiem z własnego doświadczenia jaki może być szef w moim przypadku ordynator oddziału. Tylko myślę że dla każdej z nas kwota jaką otrzymuje będzie w ten sposób za mała, bo każda z nas jest w pracy narażona na stres ( nauczycielka użera się z młodzieżą co jest nie łatwe w tych czasach, sekretarka z kapryśnym szefem, ekspedientka z przełożonym i marudnymi klientami, ja muszę wykonywać kilka czynności naraz bo dostaje polecenie przygotowania 5 pacjentek do zabiegu w ciągu 10 minut, bo profesor nagle zażyczył sobie zabiegi.) Zatem tak mogłybyśmy powiedzieć wszystkie. Każdej pracy towarzyszy stres, często bieganina i odpowiedzialność. W porównaniu do tych dziewczyn które pisały tutaj na forum zarabiasz Kasiu 23 dużo czego Ci gratuluje bo każda z nas chciałby tyle dostać ![]()
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale stweirdzam, że jednak pieniądze to nie wszystko i nie warto kosztem zdrowia mieć więcej pieniędzy. A niestety właśnie przez stres mam duże problemy ze zdrowiem (to nie moja wymyślona opinia tylko lekarzy) i dlatego też zaczynam bardzo poważnie rozglądac się za czymś innym... choć napewno nie jest to łatwe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.