![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
powiedział przyjaciółce, że ją kocha...
Hej, mam 20 lat i jestem w zwiazku z chlopakiem, ktory ma upierdliwa przyjaciolke. Znają sie kilka lat, ale ich przyjazn opiera sie tylko na kontakcie internetowym, nigdy sie nie widzieli bo mieszkaja daleko. Ta jego przyjacioleczka zawsze mnie wkurzala, gdyz od poczatku ich przyjazni na cos liczy, Wysyla mu zdjecia co 30 minut. Wiem, ze moj chlopak mnie kocha, jest naprawde cudowny. Powiedzial, ze z tą przyjaciolka juz prawie nie utrzymuje kontaktu, ze ona sama mu te zdjecia wysyla a on nic na nie nie odpisuje, ze pisza tylko na zasadzie "co tam" od czasu do czasu i ogolnie ze mu na niej nie zalezy. Ale ostatnio zrobilam cos z czego nie jestem dumna. Przejrzalam jego rozmowy z nia kiedy był w kuchni. Pisal z nia kilka dni temu (wczesniej powiedzial, ze ostatnio pisal z nia kilka tygodni temu a nie dni), ona mu sie zalila ze jest samotna. A on odpisal jej ze ja kocha i ze zawsze tu dla niej bedzie, ze chcialby ja kiedys zobaczyc ale ja bede robic z tym problemy. Napisala mu ze teskni. Strasznie mna to wstrzasnelo. Jak wrocil, probowalam ukierunkowac rozmowe na jej temat. Jak juz do tego doszlo, zapytalam czy bylby w stanie powiedziec jej ze ja kocha. Odpowiedzial ze pisal jej tak PRZED NASZYM ZWIAZKIEM (klamca) tylko po to zeby ja pocieszyc. Dalej twierdzil ze nie pisal z nia tygodniami. Nastepnego dnia nie moglam juz ukrywac smutku i sie rozplakalam. Zapytalam czemu mnie oklamuje, skoro widzialam ja na jego messengerze. Wmawial mi, ze zle przeczytalam nazwisko. Tak naciskalam, ze w koncu powiedzial prawde o tym ze pisal z nia pare dni temu. Przyznal sie do tego, ze ja pocieszal ale nie do tego ze wyznal jej milosc mimo ze pytalam jeszcze kilka razy. Bardzo przy tym plakal, mowil ze nie chce mnie stracic i ze jak chce to moze ja usunac ze znajomych. Nie chce go ograniczac. Probowalam zapomniec o tym co jej napisal tlumaczac sobie ze to na pewno po przyjacielsku. I zrozumialabym to w pelni, ale przez to ze oklamal mnie z tym nie daje mi to spokoju. Teraz ciagle zabiera telefon jak idzie chociazby do lazienki, usunal tamta konwersacje na facebooku. Wydaje mi sie, ze gdyby to bylo po przyjacielsku, to nie ukrywalby tego. Poimo tego, wiem ze mnie kocha. Strasznie plakal jak sie o to klocilismy. Moze ja mam paranoje? Sama nie wiem
Edytowane przez a7vena Czas edycji: 2018-03-05 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
depresja przez związek?
Hej, jestem w związku z chłopakiem, którego strasznie kocham, nad życie wręcz. Wiem, że on czuje to samo, związek jest idealny, oprócz jednej sfery. Otóż problem jest ze mną. Odkad pamietam miałam tak w każdym związku. Nienawidzę siebie przez to. Ten związek jest czymś wspaniałym i przez to boje się, że kiedyś to wszystko się rozpadnie przeze mnie. Chodzi o to, że jestem chorobliwie zazdrosna, zaniepokojona o wszystko, wyczulona na wszystko, wiecznie zmartwiona wizja rozpadu naszego zwiazku. Wydaje mi sie, ze kocham za bardzo. Ukladalam sobie nawet plany samobojstw na wszelki wypadek, gdyby mnie zostawil. Codziennie placze i wymyslam czarne scenariusze. Chodze ciagle przygnebiona bo nie moge ciagle kontrolowac czy on nie pisze czasem z jakas kolezanka. Wyolbrzymiam wszystko, placze jak tylko on odezwie sie do mnie nie tak albo jak napisze do niego jakas kolezanka. Nie panuje nad tym. Wiem ze jestem straszna. Nie chce go kontrolowac, chociaz wiem ze to robie, staram sie jak najmniej. Nie chce taka byc, ale to jest silniejsze ode mnie. Jak sobie z tym poradzic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gazela inteligencji
|
Dot.: powiedział przyjaciółce, że ją kocha...
To byłby dla mnie koniec związku.
I nie, nie ma upierdliwej przyjaciółki. To on jest problemem.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź szanuj się trochę i go pogoń, bo chłopak jedzie na dwa fronty na Twoich oczach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Facet pisze innej lasce, że ją kocha, a Ty pytasz czy masz paranoje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
facet do wyrzucenia.
daj sobie z nim spokój i zacznij normalne życie.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Haha dobre. Jakie paranoje ? Rozumiem ze nie chcesz aby to byla prawda ale wyznal milosc przyjaciolce i facet klamie i probuje ci wmowic dyrdymaly takie sa fakty.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Usunie ją ze znajomych... kurczę no wielkie poświęcenie z jego strony
![]() Niestety dla mnie to porażka i byłby u mnie z miejsca spalony. A to, że płakał... no cóż przede mną też ktoś kiedyś płakał twierdząc, że kocha i co z tego? Skoro słowa nie idą w parze z czynami. Nie daj się omamić na takie tanie sztuczki ![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
moze Twoj facet jest poliamoryczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Powiedzal kocham przyjaciolce zeby ja pocieszyc nie no mistrz xd
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Wygląda na to, że kocha ją, tylko są jakieś problemy z ich zobaczeniem się. Zerwij z nim, masz 20 lat i mnóstwo lepszych facetów przed sobą, bez zbędnych "przyjaciółek".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie masz paranoi...
Ja po takich akcjach bym mu już nie wierzyła i Ty chyba też nie wierzysz... Po co się katować? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hmm mam przyjaciela od dobrych 10 lat z którym łączy mnie bardzo silna więź Hmm... intelektualna? To znaczy przez lata razem rozkminialismy życie. Zero chemii, nigdy się nie całowaliśmy, nawet po pijaku czy coś. Po prostu chyba wiemy o sobie takie rzeczy ze automatycznie jesteśmy aseksualni dla siebie. Ja miałam w tym czasie wiele związków, on tez wiele dziewczyn i zawsze sobie to opowiadaliśmy i kibicowaliśmy sobie. Widzimy się jakos dwa razy w roku i to zwykle przypadkiem, jak jedno ma coś do załatwienia w mieście drugiego. A poza tym to co drugi dzień piszemy itd, i tak od tylu lat. Kocham go a on mnie i wzruszam się szczerze jego sukcesami a on moimi. Ufamy sobie bardzo, jesteśmy dla siebie jak rodzina. Ja wręcz kilku dziewczynom go przedstawiłam a on mi tez pomagał w „badaniu gruntu” pod podryw. Wiem ze to rzadki przypadek, z żadnym innym facetem nie miałam aż tak pięknej przyjaźni. Gdyby jego dziewczyna miała z tym problem to natychmiast bym się wycofała na jakiś czas bo z całego serca życzę jemu szczęścia - kocham go. Ale wszystkie mnie bardzo lubiły i jak się poznawalysmy to od razu łapały o co chodzi w naszej relacji. Do dziś z wieloma z nimi spotykamy się jak są u mnie w mieście, bez niego, po prostu na babskie plotki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- Ale niepokoją mnie te jego kłamstwa i wymówki. To jest jakaś masakra i bardzo zle wróży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Tłumaczenia Twojego faceta są tak żałosne, że aż brak słów.
Twój facet to zwykły manipulant i kłamca. Mówił, że ją kocha aby ją pocieszyć? Może ją usunąć ze znajomych? No naprawdę łaskawca.. Masz pewność, że oni nigdy w życiu się nie widzieli i że to tylko czysto internetowa znajomość? Jak dla mnie, bynajmniej to tak nie wygląda... Uciekałabym od takiego palanta, gdzie pieprz rośnie Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2018-03-06 o 02:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.
|
dziz, ten wątek zrobił mi poranek. xD
koleś: - kłamie - próbuje zrobić z ciebie idiotkę (ta, na pewno źle zobaczyłaś nazwisko czy źle przeczytałaś, ehe...) - wyznaje miłość innej - teraz pilnuje telefonu jak typowy zdradzający fagas a ty się zastanawiasz, czy nie masz paranoi. ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Dot.: depresja przez związek?
Psychoterapeuta?
Nie można wszystkiego kontrolować. Też próbowałam, ale się nie da. Kiedyś zdradził mnie facet. Teraz mam wrażenie, że już wkrótce obecny zrobi podobnie... Wiem co czujesz, chociaż ja nie jeste AŻ TAK zazdrosna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Zaraz zaraz związek jest idealny , a wyznał przyjaciółce, że ją kocha ? Nic tu się kupy nie 3ma.
Edytowane przez ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 Czas edycji: 2018-03-06 o 07:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;81931051]Zaraz zaraz związek jest idealny , a wyznał przyjaciółce, że ją kocha ? Nic tu się kupy nie 3ma.[/QUOTE]To w innym wątku facet pisał do przyjaciółki, że ją kocha
Edit Kurczę, to ta sama dziewczyna co w tamtym wątku. No jaja jak berety... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 Czas edycji: 2018-03-06 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Zgłaszam trolling.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
troll!!!
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
a przecież w innym wątku pisałaś że wasz związek jest idealny..?
coś mi tu nie gra. skończ trollować autorko. Bo to jest nudne ![]()
![]() |
#24 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Miałam podobną sytuację, w sumie też miałam wtedy 20 lat. Mój chłopak napisał do swojej psiapsiółeczki, że chciałby ją zobaczyć nago, czy inną taką głupotę. Niby w żartach i z litośći (bo ona taka biedna etc). Ja pamiętam byłam wściekła, robiłam awantury za awanturą, ale ponieważ słabo mi zależało na tym związku, jak on tak płakał i błagał o przebaczenie, to to posklejaliśmy. Ale już nigdy nie było tak samo, nigdy mu nie zaufałam ponownie i tylko coraz bardziej się oddalałam od niego. Zauroczenie też mi przeszło, więc nie wiem, po co to ciągnęłam przez następny rok. Masakra, ale no ale w sumie z perspektywy czasu widzę, że on był jeszcze młody i bardzo niedojrzały, ja średnio zaangażowana. Cały ten związek słabo rokował, kompletna strata czasu. Gdyby mi teraz facet odstrzelił taką akcję to by wylatywał na kopach z mojego życia. Trzeba się szanować, dziewczyno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
W poprzednim wątku twierdziłaś, że nie jest tak idealnie...
Weź się dziewczyno zdecyduj. Troll!
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
zmieniłam wiek o dwa lata, aby miał mniejszą szansę sie odmyslić że to ja. Ta roznica niczemu nie szkodzi, a chciałam podkreślić że niaemam 13 ani 40 lat. A jezeli chodzi o poprzedni wątek, to rowniez pisalam ze związek jest idealny i ze wiem ze facet mnie kocha, pomijając sytuację z przyjaciólką. Szczerze, to nie kierowalam sie wtedy jednak tamtymi radami i wszystko z facetem wyjasnilam. Jezeli ktos dalej uwaza, ze to troll, to juz trudno. Mozecie mnie zbanowac, pousuwac watki czy cokolwiek. Chcialam tylko zaczerpac opinii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Tutaj rowniez pisalam, ze facet jest cudowny i ze wiem ze mnie kocha. Jedno nie wklucza drugiego. Obecną sytuację juz z nim wyjasnilam. A wiek zmienilam, zeby mial mniejsza szanse sie domyslic gdyby na to trafil. Zalezalo mi tylko na podkresleniu ze nie mam 13 ani 40 lat. Nie wiem na czym mialby polegac trolling takimi powaznymi sprawami, ale jak uwazacie..
---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- I chciałam dodac, że nasz zwiazek tez jest na odleglosc, tylko mniejsza. Widac ze mu zalezy, bo wydaje co tydzien sporo kasy na bilety do mnie. Wiem na pewno, ze nigdy sie z nia nie widzial. Pomimo watpliwosci czy na pewno nie ma nic na rzeczy, jednak mu wybaczylam. Usunal ja ze wszystkich komunikatorow i ciagle zapewnia, ze napisal to bo tego od kogos potrzebowala. Niech juz bedzie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.