Poparzona twarz - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-10, 22:42   #1
Przemo
Przyczajenie

Poparzona twarz

Witam, jestem z dziewczyna, ktora ma poparzona twarz, policzki, miala rekonstruowane wargi, zpalone cebulki brwi, ale nie wszystkie, i naciagana skore na szyi, i chcial bym sie tu spytac doktora od chirugki plastycznej, czy jest mozliwe przeprowadzenie takiej operacji plastycznej ktora polegala by na calkowitym zciagnieciu warstwy tej skory z twarzy (na szyi miala chyba przeszczep z uda), i nalozeniu calkowitej nowej warstwy skory z innej czesci ciala, by nie bylo tych blizn na twarzy, sa one dosc obszerne na calych policzkach, w sumie to cala twarz jest poparzona, i mnie czasami przytlamia takimi sugestiami ze jest brzydka itp, wiec chcial bym sie dowiedziec czy istnieje taka operacja jak ww i ile to kosztuje oraz gdzie taka operacje mozna przeprowadzic, ma juz 19 lat tak jak i ja. Bardzo dziekuje za odpowiedz, za wszelka inna pomoc z gory dziekuje

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Przemek C.

EDIT
Czy otrzymam jaka kolwiek odpowiedz na moje pytanie?

Edytowane przez Przemo
Czas edycji: 2006-05-12 o 06:39
Przemo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-14, 20:23   #2
pskupin
Zadomowienie

Dot.: Poparzona twarz

Korekcje blizn pooparzeniowych płaszczyznowych wykonywane są na wiele sposobów. W niektórych mozna wykonać tylk plastykę miejscową, bez wycinania blizn. W innych przypadkach wykonuje się wycięcie blizny i wszycie przeszczepu skóry - warunkiem jest dobre ukrwienie pozostałych głębszych warst tkanek. W przypadku braku wystarczającego ukrwienia wykonuje się przeszczep skóry wraz z taknkami leżącymi głębiej i łaczy na zasadzie połaczeń mikrochirurgicznych naczynia krwionośne oraz nerwy.
O rodzaju korekcji decyduje specjalista. Zabiegi wykonywane są w ramach NFZ, np. Polanica, Warszawa, Wrocław, ...
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-16, 17:19   #3
Przemo
Przyczajenie

Przepraszam za upierdliwosc, ale czy mogl by mi Pan podac jakies dokladne namiary, jestem jezeli chodzi o szpitale i orientacje miedzy nimi ktory sie czym zajmuje bardzo nie rozeznany, moze mogl by mi pan podac chociaz nazwy tych szpitali, bardzo bym byl zainteresowany szpitalami we wroclawiu oraz w krakowie moze rownie dobrze byc na slasku, dziekuje za tamta odpowiedz, i prosil bym o te pare danych bardzo bym byl rad.

Dziekuje i pozdrawiam Przemyslaw C.
Stary 2006-05-19, 09:51   #4
nnia***
Raczkowanie

GG do nnia***

wiesz ja tez mam blizny na twarzy tzn.mam poparzony lewy bok miedzy policzkiem a uchem od samego czola do szyi.Kiedys jezdzilam z moja kuzynka dowiadywac sie o usuwanie blizn.Tak sie zdarzylo ze ona ma blizne pooparzeniowa na rece a ja na twarzy.Czekalysmy na nasza wizyte ponad 4 godziny.Po wejsciu do pana chirurga on nam narysowal ja bedziemy wygladac po operacji tzn.chodzi o to jak bedzie wygladac to miejsce po bliznie.Zaznaczyl na nas mazakiem jakie miejcsa powycina i poprzeszczepia.I obiecal ze blizna po 2 tyg powinna byc praktycznie taka cieniutka kreskaktora bedzie przez kilka miesiecy czerwona a potem sie wybieli.Tak sie stalo ze bardzo duze kolejki byly wtedy na Kase chorych i trzebabylo czekac cos okolo roku.Moja kuzynka sie predzej zalapala,a ja z tego powodu,ze nie ma dla mnie jeszcze miejsca strasznie cierpialam.Ale tak chyba mialo byc. Kuzynka po operacji miala jeszcze wieksza i grubsza blizne na rece niz miala przedtem!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! Teraz Bogu dziekuje ze nie bylo tam dla mnie miejsca ,bo dopiero by mi twarz oszpecili.A tak off topicowo to na pewno jestes swietnym chlopakiem,ktory nie zwraca uwagi tylko na wyglad zewnetrzny kobiet.Powiedz swojej dziewczynie zeby sie tym nie przejmowala.Ludzie nie takie dramaty przechodza np. nog nie maja albo rak,a co gorsze nie widza na oczy.Ja kiedys tez mialam straszne kompleksy z tego powodu,ale znalazlam mojego towarzysza zycia i to dzieki niemu przestalam sie tym przejmowac.Najwazniejsze jest to ze ma sie bliska osobe,na ktorej mozna zawsze polegac.Co z tego ze mozna byc pieknym,wrecz 8 cudem swiata,jesli jest sie samotnym
goraco Cie pozdrawiam
Stary 2006-05-23, 13:43   #5
Przemo
Przyczajenie

Bardzo Ci dziekuje za mile slowa pod moim adresem, w takim razie po takim incydencie nie bede w zadnym wypadku probowal kiedykolwiek zrobic cos z tymi bliznami mojej dziewczyny, lepiej sie uczyc na cudzych bledach choc w cale to nie jest mile, dla tej osoby z ktorej sie czlowiek uczy nie popelniac bledow, dziekuje i pozdrawiam nnia***

P.S. Ty tez music byc swietna kobieta, papa.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości