![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 3
|
m鎩 ch這pak bardziej stara si dla ex ni dla mnie
Hej dziewczyny
![]() Pisz tutaj, bo musz si komu anonimowo wy瘸li mimo 瞠 pow鏚 wydaje si by dosy b豉hy. Jednak mo瞠, kt鏎a z Was mia豉 podobny problem i podzieli si sposobem jak sobie z tym poradzi. Od prawie p馧 roku jestem w zwi您ku z moim ch這pakiem. Wszystko by這 w porz康ku, jednak ostatnio dopad造 mnie w徠pliwo軼i i lekka obsesja na punkcie jego by貫j dziewczyny. Wcze郾iej mi to nie przeszkadza這 - ka盥y ma jak捷 przesz這嗆 i to jest normalne, liczy si to co tu i teraz. Ja te by豉m wcze郾iej z kim innym, ale nie by to zbyt powa積y zwi您ek, ten w kt鏎ym jestem teraz jest moim pierwszym, kt鏎y traktuj powa積iej. M鎩 ch這pak by ze swoj dziewczyn 4/5 miesi璚y, jednak ju po 2 zacz窸o si co tam psu mi璠zy nimi. Jak zacz瘭i鄉y si poznawa (mieli鄉y si tylko przyja幡i i nic wi璚ej) to opowiada mi sporo o niej, czego on to dla niej nie robi i jak bardzo by zakochany. Zerwali ze sob, poniewa ona go zwodzi豉 i zdradza豉. Odnosz wra瞠nie, 瞠 skoro tak bardzo mu zale瘸這 to nadal byliby razem, gdyby nie ta sytuacja. Chodzili鄉y do niekt鏎ych miejsc, w kt鏎ych on by z ni wcze郾iej i te wspomina r騜ne sytuacje. Zacz窸am jednak por闚nywa siebie z t dziewczyn, przyk豉dowo: on dawa jej wiele swoich rzeczy (typu ulubione koszulki), mi da jak捷 swoj star, kt鏎ej ju nie nosi, mam wra瞠nie 瞠 z wielkim 瘸lem odda mi... swoje skarpetki (1 para), bo by這 mi zimno. Potem ci庵le wypomina, 瞠 mu brakuje skarpetek ![]() Opr鏂z tego pami皻am spos鏏 w jaki o niej m闚i, mam wra瞠nie 瞠 my takiej wi瞛i nie mamy, nie wypowiada豚y si o mnie w taki spos鏏. Dla niej organizowa r騜ne niespodzianki, prezenty, pisa wiersze i romantyczne listy (podobno sporo tego by這) i to po o wiele kr鏒szym czasie zwi您ku ni nasz. Mnie nigdy nie zaprosi na tak typow randk (zazwyczaj siedzimy w domu), kwiaty dosta豉m raz (zawsze co, 瞠by nie by這 瞠 tego nie doceniam), napisa mi list (mam wra瞠nie 瞠 troszk wymuszony) dla 鈍i皻ego spokoju, bo wspomnia豉m kiedy, 瞠 mi這 by這by te taki dosta. Ja si bardzo staram, wymy郵am i organizuje nam wyj軼ia, daje mu r騜ne drobne, romantyczne prezenty, gdy widz w sklepie co 豉dnego, te mu to daje, tak o, bez okazji. Na walentynki zrobi豉m mu nawet tak romantyczn kartk. On tego dnia nawet na chwil do mnie nie przyjecha, mimo 瞠 siedzia w domu i mieszka nieca貫 20 minut ode mnie (dla ex by na ka盥e zawo豉nie, 瞠by jej sprawi rado嗆 a mieszka豉 o wiele dalej). Zapowiada這 si co, 瞠 zrobi mi niespodziank, jednak nic z tego nie wynik這. M闚i, 瞠 to g逝pie i komercyjne 鈍i皻o, ja nawet nie chcia豉m 瘸dnych prezent闚, bukiet闚, serduszek (uwa瘸m to za kiczowate), po prostu chcia豉m go zobaczy przez chwil, przytuli, bo mia豉m wtedy bardzo z造 dzie i jedynie p豉ka豉m (on o tym wiedzia). Jestem pewna, 瞠 do swojej by貫j w walentynki od razu by lecia z prezentami. Opr鏂z tego przedstawi j ju swoim rodzicom (kt鏎zy mieszkaj daleko, wi璚 zawi霩 j do nich bo "tak jako wysz這"), 瞠by zrobi co takiego ze mn raczej si nie zapowiada. Gdy wracali鄉y do domu rodzinnego jednego dnia, nawet nie zaproponowa, 瞠 mnie odwiezie (mimo 瞠 ma praktycznie po drodze), musia豉m to wymusi na nim ![]() Problem wydaje si dziecinny, ale jest mi po prostu przykro. Opr鏂z tego w naszym zwi您ku jest fajnie, on m闚i 瞠 jest mu lepiej i spokojniej, ale ja ci庵le si zadr璚zam. Mimo wszystko mam wra瞠nie, 瞠 wola tamt dziewczyn, bardziej si dla niej stara, bardziej j☠kocha, robi dla niej rzeczy, kt鏎ych dla mnie nie robi. Teraz te czasem o niej wspomina, gdy przechodzimy ko這 jej pracy, opr鏂z tego studiuje z ni. Przez to ci庵le chodz przygn瑿iona, czuje si troch niedoceniona, zastanawiam si nawet w czym jestem gorsza od niej, 瞠 dla mnie nie jest taki, jak by dla niej (a nigdy nie mia豉m problemu z tak bardzo zani穎n☠samoocen). Nawet nie mam ochoty si z nim widywa, on ci庵le dopytuje co mi jest, a ja nie mam zamiaru mu m闚i o swoich obawach. Sama chcia豉bym si ich pozby i odzyska dawn pewno嗆 siebie, ale nie wiem jak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 21 297
|
Dot.: m鎩 ch這pak bardziej stara si dla ex ni dla mnie
Kto Ci zmusza do zwi您ku z nim?
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Po prostu poza tym jest w porz康ku, wi璚 nie wiem czy przypadkiem nie przesadzam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wypisa豉 ca陰 litani zarzut闚. Nawet w Walentynki si mu nie chcia這 do Ciebie ruszy d... Niewa積e, czy lubi, czy nie lubi. Wie, 瞠 Ty lubisz. Kochaj帷y ch這pak by to uszanowa. Tu nie chodzi o jego ex, niepotrzebnie si tym fiksujesz. Tu chodzi o to jak on Ci traktuje. A z opisu wynika, 瞠 olewczo. Wi璚 siedzisz z nim z desperacji chyba.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 172
|
Widocznie przy Tobie nie musi si tak stara
![]() Wys豉ne z mojego RMX3393 przy u篡ciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN sta造
Wiadomo軼i: 94
|
Jest tu drugi podobny w徠ek
Tez facet nic nie organizuje a dziewczyna zasypuje go prezentami i organizuje randki . Tutaj jest jeszcze gorzej bo kole Ci dos這wnie 瘸逝je starych skarpet :O Pytam si po co to robisz? Przyzwyczajasz go do tego i on pewnie juz teraz tego od Ciebie oczekuje i widzi ze nic nie musi si wysila w zamian Jak raz facet daje mi gorszy prezent ni m鎩 czy zapomni o jakiej okazji to przestaje mu dawa cokolwiek.. nie wiem na co wy liczycie z takim zachowaniem - ze dostanie tyle rzeczy i randek ze w ko鎍u zrobi mu si g逝pio i co kupi na odczepnego? Przesta si o niego stara. Wtedy albo on zacznie albo relacja si rozpadnie bo widocznie tylko Ty j轎☠ ci庵niesz pompuj帷 mi ego i tak mu wygodnie Pamietam jak raz m鎩 facet dosta bokserki 100 z za komplet- tak bez okazji bo wiem ze potrzebowa - dla mnie to ju fajny prezent. Nawet nie podzi瘯owa , powiedzia ze za majtki dzi瘯owa nie b璠zie przeciezz i stwierdzi od razu ze za ma貫. Potem oczywi軼ie w nich chodzi. I jak powiedzualam ooo jednak w nich chodzisz i nie s za ma貫, fajne co nie? To milcza. To jest czysta z這郵iwo嗆 i manipulacja. Nic wi璚ej ode mnie nie dosta nawet czekolady. Na urodziny tylko da豉m mu ksi捫k bo co ju wypada這 xD Oni dok豉dnie wiedza co robi zachowuj帷 si癡 w ten spos鏏. To nie tak ze on sobie z tego nie zdaje sprawy. Edytowane przez BimboBubu Czas edycji: 2023-02-24 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 18 061
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
BAN sta造
|
Cytat:
![]() Nielogiczne by to by這 ; niepotrzebny wydatek energetyczny ![]() Szlag mnie trafia na takich go軼i a si癡 zagotowa豉m xD I wkurzam si ze kobiety wci捫 nie rozumiej pewnych mechanizm闚 i dynamiki relacji damsko m瘰kich Edytowane przez BimboBubu Czas edycji: 2023-02-24 o 08:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 12 340
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=980cf4958a6e724c916e7ad b24f4c6159aa2df82_65d7e02 c47328;89511899]Okropne zachowanie. Mozna chodzic do tych samych miejsc, ale jednoczesne wspominki o bylej to zwyczajne chamstwo i brak wyczucia.[/QUOTE]
Dok豉dnie. Ale w przypadku takich os鏏, jak Autorka to niestety mo積a stwierdzi jedno: ma to, co wybiera.
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
BAN sta造
|
Cytat:
Niestety ale u wi瘯szo軼i facet闚 to tak nie dzia豉 On stwierdzi ze widocznie wszystko robi dobrze skoro go tak „nagradzasz” ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Animal Liberation
Wiadomo軼i: 5 777
|
Ja mam tak zasad - ch這p nie stara si dla mnie (szczeg鏊nie je郵i dla jakiej innej potrafi si postara), ja nie staram si i zazwyczaj ju nie jestem dost瘼na dla niego. Nie chcia這by mi si traci cennego czasu na zwi您ek, w kt鏎ym czuj si niedoceniana, po co skoro wok馧 jest wielu facet闚, kt鏎zy umiej doceni? Teraz w豉郾ie jestem w relacji, kt鏎a spe軟ia wszystkie moje potrzeby i ju nigdy nie zdecydowa豉bym si na bycie z kim kto o mnie nie pami皻a lub za ma這 mnie szanuje. Szkoda czasu.
Wys豉ne z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 81
|
Ja my郵 瞠 po tych akcjach by貫j on si zrobi bardzo ostro積y z okazywaniem uczu i wyskakiwaniem z propozycjami. Do tego chyba nie przebola rozstania skoro ci庵le o niej wspomina. Na pewno si z tym nie pogodzi zanim zacz掖 relacje z tob cho chyba nie mo積a tego nazwa relacj.
Mo瞠sz przesta si stara i cokolwiek proponowa, zmusza go do wszystkiego ale jak ty przestaniesz i i on nie b璠zie to umrze to 鄉ierci naturaln. Ja bym mu po prostu wygarn窸a, 瞠 albo si obudzi i zacznie ci traktowa jak kogo wa積ego w jego 篡ciu albo panu ju podzi瘯ujemy! I to im szybciej tym lepiej, zanim ca趾iem stracisz poczucie w豉snej warto軼i i pewno嗆 siebie. Bo nie jeste kim "w zamian" i albo niech doro郾ie albo niech idzie leczy rany gdzie indziej.!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN sta造
|
Nie powinien w takim razie wchodzi w zwi您ek skoro traktuje gorzej nowa kobiet bo stwierdzi se dla by貫j robi za du穎. Kto go zmusza? W徠pi. Co to jaka zemsta ma by?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#16 |
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 467
|
Autorko, facet nie znalaz czasu, 瞠by sp璠zi z Tob Walentynki? Halo...? Pobudka! Marnujesz czas i energi na bycie z kim, kto o Ciebie nie dba, nie stara si, nie zale篡 mu na Tobie. Po co?
Co gorsza, jeste takim typowym przyk豉dem "rebound girl" - facet opowiedzia Ci chyba wszystko o swojej eks, a na dodatek ci庵a Ci w "ich" wsp鏊ne miejsca... Na lito嗆, nie b康 niczyim psychologiem ani terapeut. Za takie us逝gi si p豉ci, i to du穎, a ten ch這pak nie daje Ci dos這wnie nic w zamian za bycie pocieszycielk po rozstaniu. 畝dnego poczucia bycia ukochan, wymarzon, chcian... Sama widzisz, w jaki do貫k wp璠za Ci ta relacja. Por闚nujesz si z jak捷 obc dziewczyn, wyliczasz ilo嗆 koszulek, skarpet i kwiat闚, kt鏎e Ci da... Plus jeszcze masz 鈍iadomo軼, 瞠 nadal razem studiuj... Ja rozumiem, gdyby mia豉 80 lat, mieszka豉 na bezludziu i czu豉 si nieco zdesperowana, 瞠by koniecznie by z tym facetem, bo innych nie ma... ale przecie tak nie jest. B璠帷 z nim, przyzwyczajasz sam siebie do bycia "t drug", "t gorsz" i "t niewystarczaj帷". O prawdziw mi這嗆 nie trzeba prosi, wiesz? Wys豉ne z mojego SM-A320FL przy u篡ciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 128
|
Prosta rada - przesta dawa. Zobacz ile on sam z siebie ma do zaoferowania, nie wspominaj "przypadkiem" ani nie pro si totalnie o nic. Po prostu obserwuj. Je瞠li nic si nie zmieni i nadal b璠ziesz mia豉 w徠pliwo軼i, odejd. Naprawd szkoda czasu na bycie pocieszeniem.
Wys豉ne z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 12
|
no nie... nastepna, ze swiezo zarejestrowanego nicku... mam wrazenie, ze to jednai ta samaosoba co chwila smaruje jakies topiki o exach, nawet mi sie juz nie chce czytac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 995
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 29 331
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
S逝szna uwaga. Dla mnie to brzmi jak znajomo嗆, nie zwi您ek.
![]() |
#22 |
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 6 282
|
A kiedy ten ch這pak zerwa z by豉? Niedawno? Z opisu wygl康a to tak, jakby by w niej baaardzo zakochany, zosta zdradzony i cierpia, wi璚 znalaz pocieszenie i towarzystwo w relacji z blisk kole瘸nka (tob autorko).
Sam wspomina, 瞠 w waszej relacji jest stabilniej i spokojniej. Ale co to tak naprawde znaczy? 疾 jest w porz康ku, ale chyba jednak nie trafi豉 go taka porz康na strza豉 amora, kt鏎a sprawi豉by, 瞠by lecia do ciebie jak na skrzyd豉ch w walentynki. Co powinna zrobi? Zerwa. On nie jest gotowy na zwi您ek jeszcze. A ty zas逝gujesz na kogo, kto naprawde si w tobie zakocha i b璠zie chcia dawa z siebie 100%. Je郵i zostaniesz z nim, to twoje poczucie warto軼i dalej b璠zie topnie. Jeste軼ie razem bardzo kr鏒ko, motylkow tutaj nie widze, chyba bez sensu anga穎wa si tutaj dalej ze swoim czasem i energi. I pami皻aj, to nie jest twoja wina. To nie tak, 瞠 eks jest lepsza od ciebie. On sie po prostu w tamtej zakocha i nie wyleczy si z niej. Poznaliscie si w z造m momencie. Je郵i b璠ziesz "na si喚" od niego oczekiwa jaki li軼ikow czy innych specjalnych gest闚, to zawsze b璠zie to nienaturalne i sztuczne, nie da ci prawdziwej rado軼i. On sam pewnie zniech璚i si do takich form okazywania uczu czy romantycznych gest闚 - skoro okazywa ich du穎 by貫j, a potem zosta zdradzony. To nad czym powinnas si zastanowi, to: dlaczego on nie okazuje mi czu這軼i i zaanga穎wania? A nie: dlaczego tamtej okazywa wi璚ej. Ex nie ma znaczenia. Skup si na sobie. Zastanow si, czego ty potrzebujesz w zwi您ku (naprawde potrzebujesz romantycznych li軼ik闚 i jego koszulek, czy tylko chcesz je, bo by豉 dostawala?). Je郵i on nie spe軟ia twoich potrzeb i oczekiwa, to taki zwi您ek na si喚 nie ma sensu. Mo瞠 to nie jest wcale tw鎩 ch這pak, tylko przyjaciel, kt鏎y troch bardziej si zbli篡? Wys豉ne z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 911
|
[1=831c00f80c14dd8ce5dd50c 8d36401d00c309fcd_63ffe70 1c0379;89512168]no nie... nastepna, ze swiezo zarejestrowanego nicku... mam wrazenie, ze to jednai ta samaosoba co chwila smaruje jakies topiki o exach, nawet mi sie juz nie chce czytac
![]() Dla mnie to te kolejne kopiuj/wklej ksie積iczki kt鏎a czuje si "mniej kochana", chocia w tym przypadku i facet sam z siebie w roli buraka. Sam uwa瘸m, 瞠 takie nadmierne skakanie i dos豉dzanie do niczego dobrego na d逝窺z met nie prowadzi, niezale積ie od p販i kt鏎a "nadskakuje", wi璚 przemy郵enie b喚d闚 poprzedniego zwi您ku i wyci庵ni璚ie z nich wniosk闚 to droga w dobr stron. Tylko te walentynki, skarpetki, brak inicjowania, podwo瞠nia itp. zalatuje ju burakiem i ch璚i "odreagowania" a nie budowania nowego zwi您ku. Edytowane przez DrDoom Czas edycji: 2023-02-24 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 121
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
(=^‥^=)
Wiadomo軼i: 2 616
|
Kolejny w徠ek o zazdro軼i w stosunku do ex. Przecie to ta sama osoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 490
|
Je瞠li m篹czyzna z rozrzewnieniem wspomina swoj dawn mi這嗆, a ju, o zgrozo, na randce, to wstajesz, przepraszasz i idziesz sobie w sin dal.
Niczego nie t逝maczysz, a jak pyta o co Ci chodzi, to m闚isz, 瞠by zastanowi si, co robi. M康rej g這wie do嗆 dwie s這wie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zapewne. Dziecko si gdzie po drodze zgubi這. W lesie mo瞠, czy co.
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 121
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.