|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tabletki antykoncepcyjne, a biust
Cześć kochane. Jestem obecnie na 11 tabletce antykoncepcyjnej VINES, to moje pierwsze opakowanie i pierwsze tabletki w życiu. Ostatnio codziennie odczuwam ból piersi, sa tkliwe i wydają sie takie nabrzmiałe. Nie są większe, ale własnie takie nabrzmiałe. Czasem przestają bolec i znowu wydają sie mniejsze, zeby potem znowu zacząć „wariować”. Czy to normalne? Czy moj organizm sie przyzwyczai czy raczej powinnam odstawić tabletki? Innych skutków ubocznych nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Szop pracz
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne, a biust
To pierwsze opakowanie, do 3 miesięcy trwa okres "adaptacyjny" organizmu. Chyba nie znam nikogo kto pierwszego opakowania zupełnie nie odczuł. Jedną dziewczynę będą boleć piersi, inną mdlić po zażyciu tabletki, a jeszcze inna będzie miała plamienia w środku blistra. Tabletki antykoncepcyjne to nie cukierki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A jak z cerą? Musze przyznać, ze zanim zaczęłam brać tabletki miałam cerę praktycznie idealna, bez żadnych wyprysków. Teraz praktycznie codziennie mi cos wychodzi, a tyle sie naslyszalam, ze po tabletkach cera jest lepsza. Czy organizm po prostu sie przyzwyczaja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mnie też w trakcie 2 pierwszych opakowań tabletek antykoncepcyjnych lekko bolał biust. Po prostu mi rósł
![]() Z cerą bywa bardzo różnie. Niektórym się poprawia, innym pogarsza, ale na początku organizm musi się przystosować - właśnie ok. 3 miesięcy to może trwać. Jeśli po tym czasie dalej będą Cię bolały piersi i będziesz miała problemy z cerą, możesz spróbować zmienić na inne tabletki. Niekoniecznie oznacza to, że żadnych nie możesz brać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Brałam tabletki 8 miesięcy.
Cera mi się NIE poprawiła. teraz odstawiłam antykoncepcję i cerę mam piękniejsza niż kiedykolwiek. Co do piersi to była moja zmora ![]() ![]() Dla mnie w ogóle okres stosowania anty to jedna wielka trauma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.