![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Gowork kursy
Cześć,
Czy jest ktoś kto brał udział w kursach gowork? Konkretnie chodzi mi o kursy kosmetyczne. Jeżeli tak, to polecacie czy odradzacie? Dzięki za odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gowork kursy
Swego czasu chciałam się doszkolić w programowaniu - zajmuję się trochę grafiką i po prostu miałam ochotę na poszerzenie zainteresowań... I nie polecam, przynajmniej jeśli chodzi o szkolenia komputerowe.
Firma zbyt solidna nie jest. Przez kilka miesięcy co chwila odwlekali jeden kurs, nie potrafiąc ustalić konkretnej daty i nie informując z początku rzetelnie, z jakiego powodu. Trudn. Na szczęście ze zwrotem pieniędzy nie było problemu. Zapisałam się więc na mniejszy kurs (który oczywiście mieli w swojej ofercie), sądząc naiwnie, że chociaż taki uda im się zorganizować i tu także polegli. Zdaję sobie sprawę jednak, że wszystko zależy od miejsca zamieszkania. Pewnikiem, gdybym mogła na szkolenia dojeżdżać do Warszawy, na któryś kurs bym się załapała. Tak niestety nie było. Na plus liczy im się uczciwość. I całkiem przyzwoity kontakt z obsługą. Zgaduję też, że szkolenia kosmetyczne są bardziej popularne od programowania komputerowego - u mnie problemem była zbyt mała liczbaosób chętnych do wzięcia udziału w kursie - więc w Twoim przypadku szansa powodzenia jest dużo większa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź!
Mam nadzieję, że faktycznie kursy kosmetyczne cieszą się większym zainteresowaniem i że nie będzie tego typu problemów. Mam nadzieję, że to faktycznie chodziło o brak zainteresowania kursem. Pocieszający jest fakt, że w razie jakiegoś niepowodzenia nie robią problemów i zwracają koszty. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Naprawdę z kontaktem i zwrotem nie było żadnych problemów.
Takie chyba miałam szczęście, że niszowy kurs obrałam ![]() Życzę Tobie powodzenia z Twoimi zamiarami, napisz koniecznie jak poszło, bo aż jestem ciekawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Miałaś rację niestety. Wygląda na to, że już się zaczyna. Właśnie dostałam wiadomość o przesunięciu terminu szkolenia z powodu niewystarczającej ilości kandydatów...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
W takim razie, jeśli są to kursy potrzebne Tobie do zawodu, a nie z powodów hobbystycznych, radzę szukać czegoś innego. Oni tak potrafią odwlekać i zwlekać z tygodnia na tydzień przez dobre dwa miesiące.
Przykro mi, że i u Ciebie w kulki lecą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dam im jedną szansę. Twierdzą, że brakuje im do kompletu dwóch osób. Więc istnieje szansa, że uda im się uzbierać. Jeśli nie to już mam upatrzony inny kurs, będzie mnie kosztował więcej czasu i pieniędzy i poświęcenia (dojazdy) ale przynajmniej mam gwarancję, że nie będą lecieć w kulki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Kurs oczywiście się nie odbył. I chyba całe szczęście, bo jego jakość naprawdę musi być kiepska jeżeli firma nie jest w stanie uzbierać jednej grupy liczącej 12 osób. Szczerze nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
też zapisałam się tam na kurs (wizażu), wpłaciłam pieniążki a przed samym kursem dowiedziałam się że go odwołali, a raczej zmienili datę.. od razu poprosiłam o zwrot pieniędzy,potem przez jakiś czas zero kontaktu z nimi, jak w końcu się dodzwoniłam to bardzo chcieli żebym poczekała miesiąc na ten kurs, który i tak nie wiadomo czy by się odbył..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Wniosek z tego, że to taka "porządna" firma już jest. Takie sytuacje mówią wiele o szkoleniach. Tak jak pisałam - szkolenie nie może być dobre gdy nie są w stanie zebrać grupy 12. osób. Ja na szczęście zwrot należności dostałam dzisiaj - czyli zaledwie 3 dni od rezygnacji z kursu..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No to jestem szczerze zawiedziona. Naprawdę sądziłam, że to tylko w przypadku nietypowego dość kursu były problemy - u mnie potrzeba była AŻ 4 osób, aby kurs się odbył
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Dziewczyny czy za odwołany kurs wystarczył mail o zwrot pieniędzy? Drugi raz mi przesuneli termin kursu przedluzania rzęs. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Witam
Też mam mały problem z tą firmą. Zapisałam się na kurs wizażu. Dopiero po moim mailu ( 4 dni przed kursem ) Pani napisała, że jeszcze nie ma odpowiedniej liczby osób i mam czekać. Następnego dnia napisała mi że nie ma jeszcze odpowiedniej liczby osób i zaproponowała mi inny termin ( chociaż wcześniej pisałam jej że inny nie będzie mi pasował aż do końca roku ) to zaproponowała na 21 a ja już 3 maila wysłałam z rezygnacją i prośbą o zwrot o pieniędzy i cisza... Najśmieszniejsze jest to że ostatniego maila o zmianie terminu wysłała do 12 osób a grupa musi się składać z min 6-12 osób.... ; /
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Po napisaniu drugiego maila do koordynatora szkoleń otrzymałam odpowiedź, że oddadzą mi pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ciekawe czy i kiedy to zrobią : )
Ja dzisiaj następnego maila będę pisać ; /
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Nie strasz mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Widzę, że w tym czasie kiedy pisałyście tu w wątku że kurs się nie odbywa, ja również czekałam na swój w go work. Czekałam kilka miesięcy i ... poprosiłam o zwrot pieniędzy. Też ciągle mówili, że brakuje kilku osób. Na szczęście zwrócili kasę.
A co najlepsze jakiś miesiąc temu zadzwoniła do mnie pani z pytaniem czy nie chcę się zapisać na kurs ponownie, bo już zamykają grupę i za tydzień już się odbędzie. Bez komentarza. ![]() Dodam, że zapisana byłam na kurs wizażu. Edytowane przez Aga1141 Czas edycji: 2015-01-08 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Jak to jest właściwie z tymi kursami w GoWork ?
Zapisałam się na kurs ale jeszcze nie wpłaciłam pieniążków ani też nie przesłałam " osobiście podpisanej umowy " ( wypełniłam , pobrałam na komputer ale jeszcze nie wysłałam ) . Teraz dopiero czytam te wasze opinie i zastanawiam się czy nie zrezygnować . Czy na tym etapie mogę zrezygnować bez żadnych konsekwencji ? i ewentualnie jak to zrobić ? nie znalazłam żadnych informacji na ten temat , nie ma też na stronie przy kursie np " rezygnuję z kursu " ... Edytowane przez Margiee Czas edycji: 2015-01-10 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jeżeli jeszcze nie wysłałaś zgody to możesz zrezygnować. U mnie skończyło się na Rzeczniku Praw Konsumenta, po jego radach i postraszeniu firmy sądem, odsetkami i rzecznikiem pieniążki były następnego dnia. Maile nie działały a adres siedziby podany na stronie wg pana listonosza nie istnieje. Na szczęście rzecznik sprawdził w rejestrze prawdziwy adres i zadziałało !! Pan rzecznik powiedział, że nie jetem pierwsza z tą sprawą : )
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka robiła u nich kurs masażysty, teraz pracuje w tym zawodzie, z tego co pamiętam to była z niego zadowolona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja się zapisałem na kurs gowork, ale musiałem zrezygnować, bo dostałem propozycje wyjazdu za granicę. Problemu z oddaniem pieniędzy nie było, więc nie mam zastrzeżeń. Myślę żeby się jeszcze raz do nich zapisać na kurs gastronomiczny... jak ktoś był na kucharskim, to mógłby podpowiedzieć czy było fajnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Przymierzam się do kursu DTP we Wrocławiu - był ktoś może? Czy da się sprawdzić zawczasu, czy grupa już jest? Może lepiej zapłacić ratalnie i w razie czego walczyć o zwrot dużo mniejszej kwoty?
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Miałam okazję prowadzić jeden kurs w Go Work i ja bym osobiście nie poszła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() I choć kontakt z koordynatorką jest niezły to zawsze słyszę to samo. W regulaminie jest punkt który pozwala im na przekładanie tego kursu i go przekładają.. Proponowali mi też Warszawę ale oczywiście bez zwrotu kosztów dojazdu ![]() Jak załatwiłyście sobie zwrot kasy....? Bo mi się do nich już skończyła cierpliwość[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
U mnie wystarczył jeden telefon i pieniądze zwrócili
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Szkoła ucząca wszystkiego ;-) Można chodzić gdzie się komu podoba, ale jak dla mnie jeśli płacić za szkolenie to u kogoś, kto faktycznie w danym temacie się specjalizuje ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Powiem szczerze, że jest to mój pierwszy komentarz wystawiony w internecie. Nie ma możliwości skomentowania kursu na stronie go work...mimo iż mam założone konto. Na kurs gotowania I i II stopnia w Lublinie czekałam od września 2015 do kwietnia 2016. Dostawałam takie same wiadomość. Bardzo mnie dziwiło, że niby taka firma a tak ciężko jest znaleźć 6 osób żeby rozpocząć kurs. Gdy w końcu się udało..z czego na prawdę bardzo byłam zadowolona okazało się, że na kursie nie było 6 osób a dużo więcej. Zajęcia teoretyczne były ok.. może nieco nudne ale wiadomo-teoria musi być. Co do zajęć praktycznych- kompletna kicha. Czułam się jak pomoc kuchenna- z tą różnicą, że to ja zapłaciłam za ten kurs! Wszystko byłoby ok, gdyby te zajęcia wyglądały tak, że prowadzący powie co i jak i my robimy. A nie...jednej osobie coś powie, drugiej nie...dodam jeszcze, że zajęcia odbywały się w hotelu. Obierać warzywa to ja potrafię- wiec dziękuję bardzo za taki kurs. Ponadto za kurs kosztował mnie 1999zł z czego oddano mi 600zł...chociaż żałuję, że nie poszłam do sądu z tym bo na prawdę poczułam się oszukana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.