|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy mój partner się zauroczył/zakochał? Czy chorobliwa zazdrość? Pomocy
Witam. Piszę pierwszy raz na forum, ale potrzebuję obiektywnej porady, sama już nie mam siły o tym rozmyślać. ;(
Zacznę od tego, że jestem z partnerem ponad 4 lata. Przez cały nasz związek praktycznie nigdy się nie kłóciliśmy może o jakieś drobnostki, każdy uważa nas za bardzo zgraną i zakochaną parę. Zresztą ja sama tak się czułam. Zaczęło się od tego że jechaliśmy po moją mamę bo rodzice mieli się pierwszy raz spotkać, i w drodze partner zapytał mi się "to kiedy zaręczyny" i w tym momencie moja reakcja była beznadziejna bo w pewnym sensie się zaśmiałam(absolutnie to nie było negatywne, bardziej pozytywne zaskoczenie). Oczywiście bardzo tego chcę ale taka była reakcja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Czy mój partner się zauroczył/zakochał? Czy chorobliwa zazdrość? Pomocy
Możliwe, że przeżył jakieś zauroczenie tą dziewczyną, ALE to się zdarza. Jeśli to tylko zauroczenie, to mu przejdzie, albo już przeszło. Nie myśl za wiele o niej, skup się na naprawianiu związku ogólnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Żadna chorobliwa zazdrość z twojej strony. Twój chłopak zachował się jak ostatnia swinia. Dziwię się, że po tym całym wyjeździe z nim o tym nie porozmawialas. Ja to po czymś takim urzadzilabym mega awanturę, po czym pewnie zakończyłabym związek.
Zamiast "pilnować " go na tym wyjeździe, żeby z ta dziewczyną nie rozmawiał, trzeba było od razu zażądać wyjaśnień, jak tylko zauważyłaś pierwsze takie dziwne zachowanie. Kurcze, trzeba się szanować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2017-11-13 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ojej straszna sytuacja, bardzo bym sie wkurzyla! Mysle ze od razu bym powiedziala do chlopaka co on robi, bo nie umialabym tego dusic w sobie. Flirt i to jeszcze na Twoich oczach a potem kochanie sie z Toba w pokoju to totalna porazka. Nie powinien zapominac o Tobie przy zadnej dzoewczynie.
No ale zeby nie bylo jednostronnie to skoro byly miedzy Wami problemy, to wszystko sobie wyjasnijcie. Powiedz ze nie zyczysz sobie wiecej takich sytuacji jak z ta dziewczyna, olewania Ciebie, bo nastepnym razem to bedzie koniec zwiazku. No i zastanowcie sie co zepsulo sie u Was czy da sie to naprawic, czy macie do siebie szacunek czy umiecie sie dogadac czy macie podobne spojrzenie na przyszlosc. No i dbajcie oboje o relacje jezeli chcecie ja utrzymac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Czekaj, a Ty temu się tylko przyglądałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
No właśnie. Jak można widzieć, że partner się zachowuje jak na niego dziwnie i ani razu nie zapytać o co chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;78797621]Czekaj, a Ty temu się tylko przyglądałaś?[/QUOTE]
Przyłączam się do pytania. Ten fragment jest dziwny. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Przecież zareagowała, próbowała wzbudzić jego zazdrość, choć prościej byłoby zagadać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja od razu pomyślałam, że on ją może zna, nie wiem czemu
![]() Ale faktycznie nie wytrzymałabym i ja bez rozmowy na ten temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
grumpythas
|
Aha, więc najpierw go tyle czasu odrzucałaś, nie miałaś dla niego czasu, a jak partner zainteresował się kimś inny to nagle sobie o nim "przypomniałaś"?
Możliwe, że koleś zastosował tę samą taktykę, którą często babki stosują ![]() A może faktycznie już mu się znudziło zabiegać o twoją atencję i powoli w nim dojrzewa myśl, że tego kwiatu jest pół światu i może mieć z kim innym to, czego nie mógł się doczekać od ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dziękuję bardzo za opinie. Nie napisałam tego, ale tak od razu z nim o tym porozmawiałam. On stwierdził że wszystko sobie wymyśliłam. Podawałam argumenty, próbowałam wyjaśnić sytuację wiele razy, a on dalej swoje, zachowania nie zmienił do końca wyjazdu. Widział, że mnie to boli. Może faktycznie chciał jeszcze podkręcić sytuację.. W mojej wypowiedzi odniosłam się do tego, że to moja wina iż go zaniedbywałam. Ale też trzeba przyznać że on też nie był bez winy. Jednak moje błędy chyba przeważają.. Dziękuję za obiektywne porady
![]() Edytowane przez olgaolga88 Czas edycji: 2017-11-14 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gdyby mi w takiej sytuacji facet szedl w zaparte, probujac zrobic ze mnie idiotke, to juz raczej z mojej strony nie byloby czego ratowac z tego zwiazku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet flirtuje z tą dziewczyną na twoich oczach, choć parokrotnie mówiłaś mu, że to cię boli, ale zaraz przyjmiemy tu wersję, że to twoja wina. Było nie zaniedbywać emocjonalnie misiaczka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
grumpythas
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie sytuacja jest jasna- facet chciał sobie pobzykać na boku, ale jego dziewczyna za bardzo mu siedziała na głowie. Optymistycznie zakładająć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Częsty obrazek na wczasach to pary ,które flirtują, panowie adorują sąsiadki, panie są obskakiwane przez mężów innych pań. Nie ma to nic wspólnego z zakochaniem czy realną potrzebą zdradzenia partnera a jedynie wprowadza trochę " ruchu" do związku. Z tym ,że obie strony to akceptują ,dobrze się bawią i nikomu nie robią krzywdy.Każdy wie ,że jest w związku ,żadnych ukradkowych spojrzeń , żadnych tajemnic.
Mówiąc szczerze ,mnie by to mocno dotknęło, gdybym zaobserwowała takie " manewry"jak u chłopaka autorki u swojego męża. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.