|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Drut i inne
eeeh- chyba to nie będzie właściwy wątek- ale cóż. Chciałam zapytac dziewczyny, które znają się na tworzeniu biżuterii czy ten drut
http://allegro.pl/item109366134_drut..._0_5mm_1m.html będzie odpowiedni do tworzenia biżuterii? I czy cena jest odpowiednia? Opłaca sie go kupić? A- no i jeżeli nie to oże polecicie mi na allegro jakiś inny? http://allegro.pl/search.php?string=...=0&new=0&pay=0 Od razu dziękuję za porady. Tutaj będę umieszczała swoje wątpliwości co do zakupu i zapraszam do tego inne dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drut i inne
Justin Ty niedobra kobieto innym zwracasz uwage a sama nie szukasz i nie czytasz
![]() ![]() Nie znam się na cenach za bardzo ale za posrebrzany drut to chyba dużo jeszcze 0,5
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Może zapytaj na foruum o biżuteri. Tam jest tyle speców że najlepiej ci pomogą
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Raz, czemu tu a nie na bizuteryjnym?
Dwa, jesli chodzi o wyszukiwarke to watpie czy justin by cos zanlazla. Pierwsze slysze o tym drucie. Justin napisz do sprzedajacego jaki dokladniej sklad ma ten drucik. Do tej pory spotykalam sie tylko z miedzianymi. Jesli rzeczywiscie ten jest twardszy to mam juz ulubionego sprzedajacego ![]() Btw, eltay ma tez zlocony drucik. http://allegro.pl/item109405515_drut...y_0_40_mm.html
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Radziłabym raczej kupić drut o przekroju 0,6mm. Z tej grubości wygodniej się tworzy.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za porady. Właśnie wczoraj chciałam napisać, ale nie mogłam umieścić odpowiedzi na wizażu. Przepraszam wszystkich- przez przypadek zamiast na bizuteryjnym wysłałam tutaj. Miałam po prostu otworzone dwa okienka wizażu i w nie tym kliknęłam załóż nowy wątek. Poproszę Sarenkę o przeniesienie i naprawdę strasznie mi głupio i przepraszam. Dziękuję też za rady. Jednak myśłałam o 0,5, bo skoro jest dodtakowo usztywniany. Ale jednak zdecydowałam się na qnszt.pl, bo od razu kupuje koraliki. Czy 110 zł to dużo jak na pierwsze zamówienie? Wzięłam 5 metrów drutu posrebrzanego 0,4 mm i 5 metrów 0,6 mm. Czy to duzo, czy mało? i wzięłam sporo linki stalowej. Co bedę potzrebowała do produkcji bransoletek i naszyjników? Jakie koraliki mi jeszcze doradzacie z qnsztu? Ile będę musiała mniej więcej czekać, az złożą moje zamówienie i wyślą paczke?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Hmm... Mi sie wydaje ze posrebrzany 0,6 to za cienki bedzie... Wez pod uwage to ze jest miekszy od srebrnego, a mi sie 0,6 srebrny przy bransoletce rozerwal.... MAm tez 0,5 srebrzony i strasznie miekki jest.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
chorobcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Justin wydaje mi się, że 0,7 będzie lepszy, 110zł moim zdaniem dużo
![]() do linki kulki zaciskowe do naszyjników i bransoletek zapięcia ![]() no i koraliki przede wszystkim, radze kupić takie co wiesz co z nich zrobić, niż żeby potem leżały "do niczego" nie potrzebne ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1275] Baryłki białe 7.5 mm
2 [2040] broszka duża z sitkiem 3.5 cm 3 [2628] cloisonne kulki zieleń 12 mm 4 [295] drut posrebrzany 0.6 mm 5 [293] drut posrebrzany 0.8 mm 6 [2693] kamień oliver nefryt 7 [2707] kamień turkus kostka 8 [1985] klipsy małe z oczkiem 9 [2784] kostki oliwkowe 5 mm 10 [926] kryształki ametyst 10 mm 11 [1450] kryształki brąz 10 mm 12 [1455] kryształki czerwień 6 mm 13 [949] kryształki czerń 6 mm 14 [944] kryształki oliwka 6 mm 15 [933] kryształki róż 8 mm 16 [1453] kryształki wino 6 mm 17 [945] kryształki śnieg 6 mm 18 [2796] kuleczki ametystowe 8 mm 19 [2271] kuleczki bursztynowe 10 mm 20 [2141] kuleczki bursztynowe 6 mm 21 [2137] kuleczki miodowe 6 mm 22 [2787] kuleczki szmaragdowe 8 mm 23 [2082] kuleczki zaciskowe 1.8 mm 24 [2134] kulki czerwień 5.7 mm 25 [2135] kulki czerwień 9.5 mm 26 [2244] linka stalowa srebrna 0.38 mm 27 [2257] linka stalowa srebrna 0.45 mm 28 [977] pastylki czarne małe 29 [2131] pastylki czerwień 9 mm 30 [2574] perełki Jablonex złota pomarańcza 6 mm 31 [1936] perły łososiowe okrągłe 5-6 mm 32 [2042] podwieszka malutka 4.4 mm 33 [2687] słupki bursztynowe 8 mm 34 [1061] łańcuszek drobny 2 mm to są moje zakupy. Co radziłbyście jeszcze dokupić a co wyrzucić? Z czym mogę mieć problem w wykorzystaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Jelsi chodzi o drut posrebrzany to 0,7 bedzie najodpowiedniejszy moim zdaniem
![]() a co do zamowienia to hm... -na moje za dużo koralików jak na 1 raz - radziłabym zawówic pare opakowan bo jak ci sie nie spodoba lub nie podpasuje to szkoda pieniedzy... - a bigle?? - ogniwka by sie przydały |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ogniwka to są małe kółeczka, można nimi łączyć różne elementy np.
![]() http://qnszt.pl/search.html?query=ogniwka
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A to się tak bardzo przydaje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No nie wiem, ja nie używam
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
A te łapaczki do linki są potrzebne jak robię bransoletkę czy naszyjnik? Nie można tego czymś zastapić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
chyba, że zrobisz pentelke i zamkniesz kuleczką zaciskową, wtedy nie potrzeba i od razu przyczepiasz do zapięcia, rozumiesz? bo napisałam jakbym chora była
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
rozumiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A czy meidziane kuleczki zaciskowe będą się ładnie zaciskały, czy będą się kruszyły? Może srebrne wziąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ja tam nie wiem czy będą się kruszyły, też pierwszy raz używałam, jakoś na początku się nie przekonałam do linek, dlatego akurat na to pytanie nie odpowiem
![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Aha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dostałam zamówienie!! Jestem strasznie szczęsliwa!! Odkryłam swoja nową pasję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. Zrobiłam juz 4 pary kolczyków, jedna zawieszkę i jedną bransoletkę. Może nie wyszly takie rewelacyjne ale ciesze się z nich ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Musisz cwiczyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.