![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jestem w ciąży a Partner nie chce dziecka
Witam kochane jestem z moim partnerem od 8 lat zawsze mi mówił że nie chce dzieci i ślubu, za każdym razem kiedy poruszałam ten temat kończyło się wielką awantura, teraz jestem w ciąży 5 tydzień. Ja chcę tego dziecka, on nie wie bo nie wiem jak mu powiedzieć, jak tak na niego patrzę myślę że zniszcze mu tym życie. Potrzebuję rady jak i kiedy mu to powiedzieć? Była któraś z was w podobnej sytuacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jestem w ciąży a Partner nie chce dziecka
eee a może tak pora o sobie pomyśleć?
Ty chcesz, on nie, no nie do pogodzenia. Dlaczego ty masz się martwić, że mu życie zniszczysz, bo nie ogarniam ![]() Zapewne, skoro nie chce dziecka, a ty się zdecydujesz urodzić - to będzie koniec waszego związku, jednakże koniecznie zadbaj o alimenty. Dziecko samo się nie zrobiło, facet ma obowiązek płacenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No cóż bo ja zawsze najpierw myślę o innych. On jest dobrym człowiekiem ale zawsze mi powtarzał że złością że zostanę sama jak zajde w ciążę. Mówił że to za duża odpowiedzialność mieć dziecko a tymczasem paradoksalnie jest że mam już jedno dziecko chłopiec 9 lat on go zna od 2 roku życia i widzę że bardzo go kocha. Pi prostu nie wiem jak mu to powiedzieć i kiedy - jestem w 6 tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
To w 6 czy 5?
![]() Normalnie. Jestem w ciąży, co zamierzasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
5 tydzień 1 dzień (confused bo czasem strony pokazują 6). Dziecka nie usunę, nie boję się zostać sama z dwójka, więc teraz tylko pozostaje kwestia jak mu powiedzieć i kiedy...
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Ja po prostu chcę z kimś pogadać / popisać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
wańka wstańka
|
Myślę, ze to trudna sytuacja. Powiedzieć mu musisz: najlepiej jasno, konkretnie.
Bardzo możliwe, ze się przez to rozstaniecie.
![]() |
#7 |
Zakorzeniona
|
Współczuję dziecku, jeśli ojciec faktycznie nie będzie go chciał. Czemu się nie rozstaliście, skoro mieliście inne poglądy na kwestie fundamentalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z drugiej strony jesli facet nie chce miec dzieci to powinien zrobic sobie wazektomie. Sama nie chce miec dzieci i dla mnie bylaby to najwieksza katastrofa wiec chlopa rozumiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem z czym masz problem. Przecież moment przekazania tej wiadomości nie zmieni nic w jego nastawieniu do posiadania potomstwa. Wszystko jedno kiedy mu powiesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mieszkacie razem? Bo jak tak i do tego juz z tym 9 latkiem, to i tak tworzycie rodzine z dzieckiem. Nawet jak slubu nie bylo i on nie podpisal adopcji.
No chyba, ze kazdy osobno i spotykacie sie tylko na miescie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
No ale jeśli się nie zabezpieczaliście to chyba oczywiste ze wpadka była możliwa? Nie powinno go to chyba dziwić?
![]() Chyba że zrezygnowałaś np. z pigułek i sama podjęłaś decyzję o dziecku? ![]() Ale jeśli jest tak dobrym człowiekiem jak piszesz to chyba nie ma się czym martwić ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja również nigdy nie chciałam mieć dzieci, ja nie cierpię dzieci, nie potrafię się z nimi bawić rozmawiać, moje pierwsze dziecko też było wpadka i za późno się dowiedziałam żeby usunąć około 12 tygodnia - tak według mnie było to za późno. Teraz Adam ma 9 lat i to dzięki niemu jestem tu gdzie jestem, dzięki niemu zrozumiałam że mogę dać sobie radę bez jego ojca. Życie pisze nam różne scenariusze i nie zawsze takie które się nam podobają
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Bo ludzie się zmieniają - ja jestem tego przykładem też się całe życie zapierałam że nigdy nie będę mieć dzieci - Adam ma 9 lat i jest przeuroczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
6 lat mieszkamy razem, bez ślubu, dla mojego dziecka jest jak ojciec - zawsze jak się kłócimy i wydzielanie się na niego że może się wyprowadzić jak mu się nie podoba to on mi na to odpowiada ok ale Adama zabieram ze sobą - chociaż nie jest jego dzieckiem. Moje dziecko ma dobry kontakt z biologicznym ojcem więc o adopcji nie ma mowy.
---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- On wiedział od początku że dlatego że mam jedno dziecko to może w przyszłości będę chciała więcej, związek to ciągle kompromisy. Nikt nie jest idealny ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- A Ty Lizbeth masz wogole partnera, chłopaka, męża, bo mam wrażenie że ty mało o życiu wiesz - nie zawsze jest tak jak chcemy żeby było |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak Lisabeth ma partnera i juz od dawna to wiadomo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie wiem jak ty chcesz dojść do kompromisu w sprawie posiadania dzieci z człowiekiem, który nie chce dzieci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Boże to jakaś masakra to forum człowiek potrzebuje rozmowy a tylko po nim jadą!!!! W się laski zastanówcie nad tym co piszecie do ludzi. Nie ma sensu dalej kontynuować tej rozmowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Powiedziałam mu przed chwilą, wprost że jestem w ciąży i tyle, teraz milczenie nastało....ciekawe jak długo
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzeniona
|
Rozmawiałaś kiedykolwiek ze swoim partnerem o dzieciach, powiedziałaś mu, że chciałabyś mieć jeszcze dzieci? Bo jeśli Ty chciałaś a on nie - nie rozumiem, czemu się nie rozstaliście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Bo się nam dobrze układa, na prawdę jesteśmy udaną para, od dobrze wiedział że może ale nie na pewno będę chciała mieć dzieci, no i stało się, z nim czy bez niego urodze i będę żyć dalej, wybór należy tylko i wyłącznie do niego ja go zatrzymywać nie będę jak będzie chciał odejść. Ps. Ale jego mama się ucieszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Awantury, wyrzucanie z domu... talerzami też rzucasz ? Sent from my SM-G935F using Tapatalk ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Zaszła w ciążę z facetem, który nie chce mieć dzieci. Ty tez dzieci nie chcesz/ nie lubisz. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzeniona
|
A jak Twój syn traktuje Twojego partnera? Jak go nazywa? Bo chyba niezłą sieczkę z mózgu mu robisz, mam nadzieję, że nie słyszy tych awantur, czyli nie ma go w domu w tym czasie (bo rodzicom się czasem wydaje, że dzieci są głuche i ślepe i niczego nie rozumieją).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;79171321]
I nie wiem jak ty chcesz dojść do kompromisu w sprawie posiadania dzieci z człowiekiem, który nie chce dzieci ![]() Może kompromis oznacza tylko kawałek dziecka, albo dziecko tylko w dni parzyste? Cytat:
Cytat:
![]() Ty masz prawo urodzić, on ma prawo związek zakończyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja pierdziele jakie awantury????? Kłótnie i w żartach, ŻARTACH, mówimy o wyprowadze śmiejąc się do siebie. Wy dziewczyny na prawdę macie nudne życie tylko siedzicie na tych forach i bluzgacie ludzi z błotem!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wiem jak mozna zwiazac sie z kims, z kim ma sie rozbierzne podejscie do tak fundamentalnych rzeczy w zwiazku. Przeciez dziecko to nie zabawka, a jak sie pojawi to mozna go oddac, porzucic i moze byc niechciane przez jedna ze stron. Twoje podejscie jest skrajnie egoistyczne, zwiazalas sie z facetem bezdziernym z wyboru z mysla, ze mu sie zmienia (jakby to byla kwestia wyboru farby do scian), a teraz facet ma przerabane i dziecko, ktore jest niechciane przez jednego z rodzicow. A facet powinien podwiazac sobie nasieniowody, bylby wtedy pewien... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() ' lat mieszkamy razem, bez ślubu, dla mojego dziecka jest jak ojciec - zawsze jak się kłócimy i wydzielanie się na niego że może się wyprowadzić jak mu się nie podoba to on mi na to odpowiada ok' Btw mieszacie ludzi z błotem jak już. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
To co tu robisz, skoro towarzystwo Ci nie odpowiada?
Jakie mieszanie z błotem? Jak na razie to Ty rzucasz wykrzyknikami i jakimiś dziwnymi tekstami do osób, które podjęły Twój wątek i próbują z Tobą rozmawiać, jakoś pomóc. Wydajesz się skrajnie antypatyczną osobą, a takim ludziom faktycznie się nie chce pomagać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Autorko, a to była wpadka? Czy wpadka kontrolowana przez ciebie??
Bo piszecie, że dziecko samo się nie zrobilo, no może i nie.. Ale to nie zawsze wszytko jest czarne, albo białe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-11-26 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
To była wpadka, brałam tabletki ale coś poszło nie tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.