|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kariera a dziecko
hej czy są tu jakieś pracujące mamy? smile w przyszłym roku wychodzę za mąż i jak większość zamężnych kobiet chciałabym założyć rodzinę, jednak obawiam się, że będę miała problemy potem ze znalezieniem pracy, albo nawet przed ciążą, kiedy rekruterzy dowiedzą się że jestem młodą żoną... Nie wyobrażam sobie nie pracować, oszalałabym chyba siedząc w domu zwłaszcza że zbyt dużo czasu, pieniędzy i sił przeznaczyłam na studia i staże. Chciałabym się dowiedzieć jak to u Was było? Czy ciąża, wychowywanie dziecka utrudniały Wam znalezienie pracy albo powrót do pracy? Czy całą ciążę spędziłyście w domu czy do któregoś dnia pracowałyście?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kariera a dziecko
Dobrze by było znaleźć w miarę stała pracę przed rozpoczęciem starań o dziecko.
Ja zaczęłam pracować 2 lata przed ślubem i rozpoczęciem starań. A że staraliśmy się 2 lata a w tamtej pracy pozmienialo się na gorsze, to zaczęłam chodzić na rozmowy kwalifikacyjne. I powiem Ci że sytuacja na rynku pracy tak wygląda, że nikt nie pytał o mój status matrymonialny, a nawet jak widzieli obrączkę, to nie miało to wpływu na przebieg rozmowy. I w końcu zmieniłam pracę. Co prawda w obecnej po kilku miesiącach okazało się że jestem w ciąży, a że ciąża zagrożona, to od razu poszłam na L4. Bałam się jak podejda do tego przełożeni, ale reakcja mimo wszystko była pozytywna. Stwierdzili że jestem bardzo dobrym pracownikiem, więc miejsce i tak będzie na mnie czekać, a umowa kończy mi się za 4 lata, więc tym też nie muszę się martwić.
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie musisz mówić o tym, że masz męża i planujesz dzieci, nikt nie powinien cię o to pytać, nie musisz zakładać obrączki na rozmowę. Skąd rekruter ma wiedzieć, że jesteś młoda żoną? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7962335 6]Wszystko zależy od tego gdzie się mieszka, w Wawie nikt nie pytał o męża i dzieci, na Lubelszczyźnie to norma. Nie musisz mówić o tym, że masz męża i planujesz dzieci, nikt nie powinien cię o to pytać, nie musisz zakładać obrączki na rozmowę. Skąd rekruter ma wiedzieć, że jesteś młoda żoną?[/QUOTE] Z facebooka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Niektórzy mają też podwójne nazwisko i wtedy raczej trudno ukryć, że ma się męża ;D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro ktoś się boi że nie dostanie pracy przez stan cywilny, to przyjmuje jedno nazwisko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Większość kobiet pracuje i ma dzieci, żadna to "kariera" zwykle, tylko tak po prostu zycie wyglada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ślub? To nie problem dla pracodawcy. Ciąża? Znajdą kogoś innego jak będzie potrzeba. Chorujacy przedszkolak i absencja mamy w pracy to jest problem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No właśnie ja planuje przyjąć dwa nazwiska ale właśnie skąd mogą wiedzieć ze to drugie to akurat męża
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.