|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kochaniutkie pomóżcie :)
Hmm... proszę o porade...;-) Mam jasną karnacje, i jestem ciemną bklondynką. Jakie kolory by mi najbardziej pasowały? Nie potrafie dobrać sobie różu czy np. koloru cieniu do powiem. Zaproponujcie mi może jakiś makijaż? Zdjęcia, filmiki, opisowy... W ostateczności mogę wrzucić swoje foto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kochaniutkie pomóżcie :)
to wątek na "pytania do wizażystki"
Żeby wiedzieć jakie kolorki do Ciebe pasują musisz określić sój typ kolorystyczny wiedzieć jaką pora roku jesteś ![]() dowiesz się tego przy pomocy tego wątku -> link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71243 Ten wątek przeniesie moderator na wizażystke, tam napewno Ci pomogą ![]() Najlepiej by było gdybys odpowiedziała tu na umieszczone pytania odnośnie typu kolorystycznego i pokazała swoje fotki bez makijażu... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jak widac jestes nowa i nie za bardzo wiesz ze na tym forum nie udzielamy takich odpowiedzi tu POKAZUJEMY SWOJE DZIELA W DZIEDZINIE MAKIJAZU zostaniesz przesunieta na wizazystke...zapoznaj sie z regulaminem forum to Ci ulatwi zycie na wizazu na starcie
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wątek przesuwam na wizażystkę. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty za kogo sie uwazasz ???? ![]() ![]()
Edytowane przez raspberry69 Czas edycji: 2006-05-28 o 01:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
W sumie Smile nie powinnaś pisac dużymi literami - to oznacza krzyk
![]() Pierwsze upomnienie nie musi być tak dobitne - jeszcze na wizażanki pouciekają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim musisz określic swój typ urody- to podstawa. Ja też mam jasna karnację, włosy tez mniej wiecej w odcieniu ciemnego blondu. Jestem latem. Na usta uzywam delikatnego różu, odrobinke bezbarwnego błyszczyku, oczy maluję takimi kolorami jak: róż, lila, zieleń, szary. Ten typ urody może właściwie uzywac wszystkich kolorów tylko musi pamiętać o odpowiednich odcieniach- musza byc one brudne, przygaszone jak równiez pastelowe. Lato mimo wszystko najlepiej wyglada w tzw. francuskim makijażu- wystarczy tylko błyszczyk w odcieniu różu, delikatny podkład, róż do policzków ( imitujacy naturalny kolor Twoich policzków, jak sie rumienisz) i tusz do rzęs. Łatwo jest przy takim typie przygasić, niepotrzebnie przytłoczyc urode, totez najlepiej pamietac o makijażu delikatnym i o umiarze!! Ważne jest, by ożywic cerę, bo u lata jest ona szara, ziemista, jakby zmęczona.
Mam nadzieje, ze choć troche pomoglam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem gdzie napisalam cos nie tak??? jest nowa? no jest... nie wie ze tu nie umieszczamy tego typu pytan? to powiedzialam co tu zamieszczamy (na MM) zostala przesunieta? no i czy przejzenie regulaminu na poczatku nie ulatwia startu na wizazu?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Wklej swoje zdjęcie, napewno pomoże
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nom jakiś patent, ale nie wiem czy trafiony
![]() ![]() ![]() Wklej zdjątka i opisz się dokładniej, pomoga ci w tym te pytania z tego linka co Ci go juz podałam ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No dobrze więc załączam 2 zdjęcia, te drugie jest sprzed jakichś 3 miesięcy, mam tu tylko podkład i błyszczyk na ustach, te pierwsze zdjęcie to aktualne z dzisiaj, bez makijażu. Mniej więcj tak to wygląda
![]() A teraz dorzucam odpowiedzi na pytania z tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=71243 Pytanie czy lepiej mi w pomarańczu, czy w różu... Zdecydowanie w różu, czyli wiem już, że prawdopodobnie jestem typem chłodnym. Dalej: 1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy? Opalam się szybko, ale najpierw na różowo, odcień to właśnie taki złotawo-brązowy. 2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana? Kolor raczej jasny, niebieski. 3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe? Raczej nie występują 4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy? Jasny, wpadający w róż lub porcelanowy. Rumienie się na różowo. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate? Ciemny blond 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral? Różowy. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? Dobrze mi w różowym, zielonym, niebieskim. Źle w pomarańczach... Okulary raz noszę a raz nie, więc jeśli to jest jakaś róznica w makijażach dla okularników i nie dla noszących okularów to bardzo proszę o nadmienienie ![]() Nie nawidzę też swoich brwi. Co mogę z nimi zrobić żeby były "zgrabniejsze"? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Tez obstawiam na lato
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Lato na bank
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Joey, w sumie trzeba siebie akceptowac takim jakim sie jest, ale jesli mozna co nieco poprawic to czemu nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
To jak udało by sie wrzucić tu jakieś zdjęcie z makijażem, który ewentualnie mógłby mi pasowac? Juz wiemy chyba wszystko...jestem latem ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Wklejam parę makijaży dla lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Joey a Ty jestęs lato czy zima? Bo moze moglabys mi doradzic jesli chodzi o kosmetyki, firma, palety etc.
Jaki rusz do rzęs byłby odpowiedni dla mnie? Czarny czy brązowy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do tego tuszu to niby brązowy byłby najlepszy, ale moim zdaniem w czarnym lata też wyglądają ładnie. ![]() ![]() PS. W załączniku jest paleta z kolorami makijażu dla lata - może się przyda. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.