Zwolnienie z wf w technikum - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-11-12, 14:55   #1
AlpinaM
Przyczajenie

Zwolnienie z wf w technikum

Witam serdecznie wszystkich, od razu mówię że jeśli obrałam złą kategorię to przepraszam, ale uznałam ją za najstosowniejszą.

Chciałabym mieć zwolnienie z wf. Nie chodzi mi o całkowite nie ćwiczenie tylko zwolnienie z gier zespołowych z wszelakimi piłkami.

Chodzi o to że od 2 lat mam nadwrażliwość słuchową na lewe ucho, w marcu uległam wypadkowi - trafiono mnie w chore ucho piórkiem (chłopak z klasy rzucał i przez przypadek mnie trafił), straciłam słuch na nie na 40 minut i pojechałam na pogotowie zobaczyc czy bębenek nie został przebity - na szczęście nie, ale nadwrażliwość mi się bardzo pogłębiła, na chwile obecna musiałam zrezygnować z kina, koncertów itp. Ponieważ przebywanie w glosnych miejscach sprawia mi bardzo duży ból na chore ucho. Chodze do laryngologa z tym uchem co 2 miesiące na ćwiczenia i również ćwicze w domu, nie słucham głośno muzyki i staram sie robic wszystko aby mi się poprawiło, lekarz stwierdził że jeśli zostanę drugi raz w nie trafiona tak jak zrobił to kolega tylko np. piłką na wf to może już być gorzej... Problem w tym że on nie wypisuje zwolnień z wf, powiedział mi tylko że może wypisac mi orzeczenie o mojej przypadłości i reszte mam załatwić z Panią od wf...

Niestety moja Pani od wf jest nie miła i mnie nie lubi po bo prostu unikam jej lekcji dlatego... ze się boje. Boje sie ponownie zostać trafiona w ucho i stracić słuch w nim lub mieć duzy niedosłuch i mieć aparat słuchowy. (Według lekarza moze sie tak zdarzyc przy ponownym uderzeniu lub naruszeniu jakkolwiek tego ucha). Próbowałam z nią rozmawiać a ona mówi wprost że jeśli mam byc z takich cwiczen zwolniona to mam jej przynieść zwolnienie i orzeczenie od lekarza. Laryngolog mowi że nie wypisze... chciałabym iść do mojej lekarki pediatry... czy ona może mi wypisać takie zwolnienie jak nie chce zrobic tego laryngolog? Wstydzę się do niej iść i prosić ją o takie rzeczy ale chyba nie mam wyjścia... może ktos z was miał podobnie?

Dziękuję za pomoc.
AlpinaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-12, 16:45   #2
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Dot.: Zwolnienie z wf w technikum

Niektórzy nauczyciele honorują wyłącznie zwolnienia od specjalistów - ale nie jestem pewna czy jest do tego jakaś podstawa prawna, musiałabyś się dowiedzieć.

Ja miałam od pediatry i nigdy nie było problemu. Ale nawet jeśli, po prostu pójdź do innego laryngologa, może trafisz na normalniejszego.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-11-21, 19:45   #3
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Zwolnienie z wf w technikum

Wzięłabym to orzeczenie od laryngologa i poszła z nim do pediatry/lekarza rodzinnego, wyjaśniła sytuację i poprosiła do dodatkowe zwolnienie na podstawie tego orzeczenia od specjalisty. Z takim kompletem papierów do nauczyciela WFu. Jeśli dalej byłby sprzeciw z jego strony, to poszłabym do wychowawcy i wyjaśniła sytuację, swoje obawy itd. żeby pomógł interweniować w Twojej sprawie.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości