|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
migrena! jak sobie z nia radzicie
witam
![]() ![]() ![]() P.s. przepraszam ale nie wiedzialam w jakim dziale umiescic ten watek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: migrena! jak sobie z nia radzicie
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=migrena
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=migrena http://www.wizaz.pl/forum/showthread...hlight=migrena
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hej, ja tez mam migeny.. straszliwe. Niedawno mi się to cholerstwo 'przyplątało'. Bole głowy, niedowidzenie, drętwota.. Bylam u lekarza, zlecil profilaktycznie tomografie.. na szczescie z moja glowa wszystko okej, diagnoza: migrena z aurą..
Zażywam magnez, łykam złocień maruna, ostatnia migrena była dużo lżejsza. Lekarz przepisał mi lek dihydroergotaminum tartaricum, dzisiaj wykupilam w aptece i zobaczymy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dzieki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
A ile masz lat? Mi przeszło w sumie po okresie dojrzewania. Teraz to bardzo sporadycznie. Jak łapała to dwa ibupromy i lulu. Tylko to pomagało. No i ciemno i cicho.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Akilegna05, robiłaś coś specjalnego, żeby Ci przeszło, czy może tak po prostu?
![]() zazdroszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Zawsze biorę z pół opakowania(no moze troche przesadzam) tabletek na ból głowy i ide spac. Czasami przejdzie, czasami bół złagodnieje, a czasami nic to nie pomoze i umieram przez cały dzien/noc. Na drugi dzien juz na szczęscie po bólu, ale czasami ból ma, taki, ze mam ochotę urwac sobie glowę.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
te migreny są straszliwe.. najgorsze, że nigdy nie wiadomo kiedy się tego cholerstwa spodziewać..
![]() No ale trzeba jakoś z tym życ, nie? ![]() ja najbardziej nie cierpię tego, że na pół godziny przed nadejściem bólu głowy mam mroczki i zyzgaki przed oczami.. a później, podczas bólu nie znoszę drętwienia i mdłości. Najgorzej jak dopadnie w jakims miejscu publicznym, ważnej chwili.. ble.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
nie robilam nic szczegolnego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
jak podejrzewasz, że masz migrene to idziesz do naurologa/neurochirurga
ja to generalnie jestem pod stała opieka poradni leczenia bólu z racji migreny
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a moje sposoby na radzenie sobie z bólem są takie: gdy czuję, że atak nadchodzi łykam 2 aspiryny, moczę stopy na przemian w gorącej (ok. 5 minut) i zimnej (kilka sekund) wodzie... Potem klade sie spac a gdy wstaje po bolu nie ma sladu.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja leczyłam się divascanem. Łykasz przez kilka miesięcy rozbisz przerwę i potem znów mała terapia. Mi pomogły, migreny stały się duuuuzo lżejsze i mam je co kilka miesięcy a nie co miesiąc. Tabletki podobno nie uzależniają, ale ja miałam z nimi problem, po po kilku miesiącach nie moglam podnieść glowy z poduszki bez tabletki. Nie wiem może to zależy od organizmu. Odstawiłam, cieżko było ale migreny nie są już moim przekleństwem.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.