|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Drezno
Mam nadzieje ze Nieocenione Wizazanki pomoga mi
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Drezno
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
w 97r. byłam tam przez prawie 2 mies. pracowałam w fabryce czekoladek jako studentaka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
http://www.drezno.art.webd.pl/
tam znajdziesz informacje. powodzenia ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dot.: Drezno
wiosna przyszła
![]() ![]() Wczoraj jeszcze mialam w planach wylot do Londynu, nie wyszlo narazie, wiec moze wybiore sie do Drezna ![]() Autkiem wygodnie? Jak z parkingami? Ceny? Co zwiedzic fajnego? jakis dobry hostel? z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
DOMator
|
Rok temu byłam w Dreźnie w drodze powrotnej z Wiednia. Było już ciemno, ale na ulicach było mnóstwo ludzi, kawiarnie były pełne. Drezno ma piękną starówkę, muzea, operę, zamek. Takie miasto z duszą. Większość typowych miejsc do zwiedzenia znajduje się wzdłuż Łaby. Nie za bardzo wiem jak z prakingami, noclegami i tego typu rzeczami, ale myślę, że miasto jest w miarę bezpieczne. Włóczyliśmy się po ciemku po centrum i nic złego nam się nie stało
![]() Zamierzam kiedyś wrócić do Drezna podobnie jak do Wiednia, bo to piękne miasta i warte dokładnego zwiedzenia, a nie szybkiego spacerku z przewodnikiem. Miasto nocą mnie zachwyciło. Zdjęcia w dzień oglądałam tylko w albumie, który kupiłam przy okazji wizyty w tym mieście. Niedaleko Drezna nad Łabą jest też piękny kompleks pałacowy. Tylko teraz za nic nie potrafię sobie przypomnieć nazwy. Ale od zapachu kwitnącego bzu czy magnolii może rozboleć głowa. Google jest niezastąpione. To ten pałac: http://www.dresden-drezno.de/gallery/v/pillnitz/ Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2009-04-11 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja spędziłam tam tylko jeden dzień, więc za dużo nie powiem, ale zawsze coś
![]() Ceny nie są wygórowane, a to chyba bardzo ważne ![]() Miasto bardzo ładne, duuużo do zwiedzania. Trudno jednak znaleźć centra handlowe itp(mi się to nie udało). Jeżeli miałabym rozgraniczyć, czy miasto bardziej nowoczesne czy zabytkowe, to zdecydowanie powiedziałabym, że zabytkowe ![]() I warto zwiedzić pałac Zwinger, oczywiście ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
kurcze szkoda ze tam niema centrum handlowego z tego co piszecie.
a bede tam za tydzien i chcialam jakies zakupy zrobic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
DOMator
|
Cytat:
Z tego co wygooglałam w centrum miasta jest galeria hanldowa (chyba nawet wiem gdzie) i nazywa się Altmarkt-Galerie. Pewnie większość dużych centrów mieści się na obrzeżach miasta. Trudno byłoby umieścić wielką galerię handlową pomiędzy jedną kamieniczką, a drugą ![]() Tu jeszcze info z jakiejś strony internetowej: "Dla preferujących wielkie kompleksy handlowe pod jednym dachem można natomiast polecić duże centrum handlowe, które znajduje się przy zjeździe z autostrady 4: Dresden - Neustadt." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ciekawe jak sie nazywa ta galerie na zjezdzie z a4. chcialabym zobaczyc jakie sa sklepy ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- własnie zobaczylam ze to info o tym centrum przy zezdzie z a4 to z 2004. roku. wiec teraz na pewno sa jeszcze inne, nowo wybudowane. ale gdzie.... fajie jakby ie ktos odezwal co tam teraz mieszka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, no więc odpowiadając na część pytań, które tu padły powiem, że Drezno jest genialnym miastem do życia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, czy któraś spędzała może sylwestra w Dreźnie? dzieje się tam coś ciekawego? jak ogólnie życie nocne wygląda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.