|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
specjalista ds. rekrutacji
Witam serdecznie,
Przeglądając ostatnio internet w poszukiwaniu pracy, natknąłem się termin " specjalista ds. rekrutacji". Zainteresowałem się tematem. Pytanie kieruje do osób pracujących w branży, czy ww. zawód można wykonywać jedynie po ukończeniu kursu specjalisty ds. rekrutacji + dodatkowo specjalisty ds. kontaktu z klientem czy potrzebne są do tego studia? Plan wygląda nastepująco : kursy > bezpłatne/płatne praktyki jako asystent > doświadczenie > praca jako specjalista ds. rekrutacji > ewentualne studia jeśli chciałbym się piąć wyżej. Edytowane przez michalek12345 Czas edycji: 2016-04-29 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Work, work, work
|
Dot.: specjalista ds. rekrutacji
Cytat:
Ogólnie to wszystko zależy od firmy, gdzie pracujesz i przede wszystkim czy jest możliwość rozwoju i na jaki stopień. U mnie największy nacisk był na znajomość języków, ponieważ ciągle miałam z nimi do czynienia- w mowie, jak i w piśmie, prowadziłam także kursy językowe. Praktycznie zajmowałam się wszystkim, od rekrutacji zaczynając, poprzez kontakt z zagranicznym klientem, podpisywanie umów, aż do załatwiania spraw urzędowych i współpracy z instytucjami państwowymi (PUP, ZUS, GUS, US).
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękie Kasia.
Właśnie takie wypowiedzi dodają mi motywacji do działania. Jak pisałem wcześniej zamierzam zrobić kurs specjalisty ds. rekrutacji + dodatkowo specjalisty ds. kontaktu z klientem. Pierwszy uznaje jako oczywistość drugi natomiast wydaje mi się ciekawym poszerzeniem kompetencji które napewno przyda się w tej branży. Jednak mam mieszane uczucia co do tego czy przekonam rekrutera moim CV na stanowisko praktykanta w np. agencji pracy na poczatek , samymi kursami. Jak myslisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]() A jak u Ciebie ze znajomością języków? W jakiejkolwiek agencji pracy to wymóg konieczny, chociażby po to, aby zweryfikować poziom językowy kandydata, dogadać się z zagranicznym kontrahentem czy firmą. Teoretycznie w tej branży liczy się doświadczenie, ale od czegoś trzeba zacząć. Jak będą na to patrzeć, gdy będziesz starał się o pracę- nie wiem. Ja także zaczynałam od zera, jednak to było już kilkaaa ładnych lat temu, gdy praca przez agencje pracy czy to w Polsce czy za granicą nie była aż tak popularna. Było mi też łatwiej, bo znałam takie prace od podszewki, bo sama w czasie studiów jeździłam do prac sezonowych, byłam koordynatorem jednej z firm na miejscu i miałam porównanie, jak to wygląda w praktyce. I jest to praca z ludźmi, która do łatwych także nie należy, ale potrafi być czasem przyjemna ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ze znajomoscia jezyka angielskiego nie mam najmniejszego problemu, spokojnie moge sie dogadać. Uwielbiam prace z ludzmi, pomagac im , doradzać. Przegladalem olx i jest tak jak pisałaś, niektóre ogloszenia wymagaja wykszatalcenia wyzszego inne min średniego są nawet bez doswiadczenia. Nie moge znalesc natomiast kursu w moim miescie co jest bardzo dziiwne bo jestem z Krakowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Work, work, work
|
Cytat:
Jedynie, jak już wspominała, to kiedyś na Grouponie mi mignął, ale to było online. Zatem powodzenia, jakbyś miał pytania, to służę pomocą ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Perfumoholik z wyboru
|
Podbijam,
czy rekrutacja It'owców bardzo różni się od standardowego hr? outsourcing konkretnie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.