|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ekologiczny krem przeciwsloneczny +50 cera mieszana
Hej dziewczny!
Potrzebuje pomocy z dzialu filtrow ekologicznych. Mam cere mieszana,wrazliwa,super alergiczna ktora od razu reaguje wysypka na zly sklad. Do pielegnacji uzywam tylko kosmetykow naturalnych a do makijazu tylko mineralow. Szukam matujacego,lekkiego ekologicznego zelu/kremu przeciwslonecznego o wysokim filtrze bez szkodliwego skladu (rowniez bez wyciagow z aloesu)pod makijaz. Uzywam juz kremu na dzien serum itp wiec chcialabym zeby filtry nie obciazaly cery tym bardziej ze mam sklonnosc do przetluszczania sie cery,zapychania i rozszerzonych porow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ekologiczny krem przeciwsloneczny +50 cera mieszana
Cytat:
Jedyne co mi przychodzi do głowy jako alternatywa to pudry, za ich pomocą można dobić gdzieś tak do SPF30. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Prawda,dlatego jest to takie ciezkie. W podkladzie mineralnym mam jakies natural filtry ale to i tak za malo. Przychodzi lato I o ile do ciala tluste i lejace kosmetyki da sie z zierzyc to juz do twarzy jest niesamowity problem znalesc cos odpowiedniego i przetestowanego do tak problematycznej cery :/
Kupilam teraz krem bb z innisfree,100% ekologiczny i zauwazylam ze maja tez kilka roznych kremow przeciwslonecznych ktore przetestuje. Od kilku lat uzywam kosmetykow azjatyckich ale z filtrami jeszcze nie ma doswiadczenia. Przeszukalam caly internet i opinie o produktach na naszym rynku i do tej pory nic odpowiedniego nie zmalazlam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naturalnym filtrem jest Whamisa KLIK, ale ma SPF14. Generalnie azjatycki rynek ma bardzo fajne, lekkie filtry dla przetłuszczających się cer, ale żaden mi znany nie jest ekologiczny ani nie bazuje na filtrach mineralnych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.