|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Ćwiczenia z Tamilee i ból kolana-pomocyy
Witam serdecznie, nie tak dawno trafiłam na forum "Fitness"(bo przygode z Wizażem zaczęłam od forum "Ginekologia") i oczywiscie zaraziłam się "a6w"
![]() ![]() ![]() No i teraz pytanie, czy te objawy oznaczają, że muszę pożegnać się z Tamilee? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia z Tamilee i ból kolana-pomocyy
Zwróć uwagę, że w 1 części ćwiczeń, że "jeśli nie macie problemów z kolanami możecie robić przysiady b. nisko". Więc może te przysiady za bardzo obciążają Ci stawy kolanowe?
A czy ćwicząc 2 część też czujesz ból? Mam wrażenie, że tam troszką mniej są kolana obciążane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
druga seria tez znacznie obciaza kolana i nie powinno sie wykonywac tych cwiczen codziennie wlasnie z tego powodu.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Tak, Tamilee zwraca uwagę na kolana, ale podpowiada tylko zeby "jeśli nie masz problemów z kolanami" przysiady robić nisko, ja mam problem więc staram się nie pogłębiać ich tak bardzo jednak i tak boli(ale nie w trakcie, tylko po ćwiczeniach) Jeśli robię tylko pierwszą serię boli mniej i krócej, po obu bardziej i dłużej, bo w tym drugim zestawie niestety cały czas są obciazone kolana. Dziwi mnie tylko to, że tak jak pisałam, ćwiczyłam kiedyś TBC i nic mnie nie bolało...Ale poradźcie CO ROBIĆ?!Bandazować i ćwiczyć, czy zmienić ćwiczenia, a jeśli tak to na jakie?Proszę pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
kurczę, nie wiem w sumie.... ale chyba bym nie ryzykowała, jeśli boli Cię rzeczywiście jakiś czas po ćwiczeniach nawet?
Przydałby się ekspert... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
wiesz mnie np. zaczeło bolec kolano od jazdy na rowerze- tak mysle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mysle,ze powinnas robic dluzsze przerwy miedzy cwiczeniami - np dwa dni,a nie jeden.Jezeli mimo wszystko dalej bedzie Cie bolec,to powinnas zmienic trening.
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
kolana to ważna sprawa, po co obciążać je dodatkowymi ćwiczeniami. jak dla mnie - trzeba zmienic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Baardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja mam podobny problem, ale kolana bolą mnie tylko na początku pierwszej seri z tym że w czasie ćwiczeń nie schodzę poniżej linii kolan bo pewnie by tego nie zniosly
![]() i właśnie skad wziąc te 8 minutowe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
hej ja mam to samo :/ w ogole przysiadow ani zadnych cwiczen obciazajacych kolana nie moge wykonywac . Jakis rok temu mialam cos z kolanem i tak mi juz zostalo.I moja rada jest taka : lepiej zebys z tego zrezygnowala niz w przyszlosci miala jakies wieksze klopoty z kolanem. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.