|
Notka |
|
Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
¯ylaki a depilacja
Mam pytanko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 977
|
Re: ¯ylaki a depilacja
J sie nie przejmuje. Pod kolanem nie depiluje nog wiec nie mam go jak podraznic. Depilator depiluje na zimno wiec mysle ze to nie ma znaczenia, a wosk jesli uzywa sie na cieplo to dodatkowo ogrzewamy skore, co rozgrzewa zyle a tego trzeba unikac przy zylakach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Po prostu mo¿e Ci wyj¶æ jeszcze wiêcej tego paskudztwa - szczególnie je¶li chodzi o pajaczki...
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
W moim przypadku to nie s± paj±czki ale najprawdziwszy,najohydnie jszy ¿ylak .Wiem,¿e kobiety maj± tendencjê do wyolbrzymiania i b³êdnego okre¶lania problemów,sama bym chcia³a,¿eby tak by³o w moim przypadku.Ale moja babcia mia³a problemy z ¿y³ami wiêc i ja siê tego spodziewa³am (jestem tak± rodzin± zbieranin± wszelkich niedoskona³o¶ci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 694
|
s³ysza³am od kosmetyczki, ¿e ¿ylaki rzeczywi¶cie s± przeciwwskazaniem, ale mo¿na przy nich u¿ywac specjalnego wosku - ma jakei¶ parametry, dziêki którym jest bezpieczny dla ¿ylczków. tak przynajmniej twierdzi ta kosmetyczka, je¿lei jeste¶ z £odzi, mogê Ci podac namiary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No niestety-jestem z Bia³egostoku (trochê daleko,prawda?).Wiesz,mo¿ e bym nie robi³a z tego problemu gdyby nie problemy z depilacj±.W³osy okropnie mi wrastaj±,szybko odrastaj±,mam straszne podra¿nienia i szukam metody która pozwoli mi zrobiæ z nogami jaki¶ porz±dek.¯ylakiem (jako ozdob±) siê nie przejmujê bo go po prostu nie widzê ale ju¿ siê nauczy³am (albo do¶wiadczenia mnie nauczy³y) ¿eby nie ignorowaæ przeciwskazañ i ostrze¿eñ o skutkach ubocznych bo dosyæ czêsto mnie spotykaj±
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 694
|
ja te¿ my¶lê, ¿e lepiej zamêczyæ pytaniami kosmetyczkê/lekarza/aptekarza, niz pó¼niej cierpiec, wiêc doskonale Ciê rozumiem
![]() i powodzenia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 454
|
a mo¿e wiecie ju¿ co¶ wiêcej o problemie:
depilacja woskiem-naczynka(+¿ylaki) ? jaka depilacja bêdzie najlepsza przy tak problematycznej skórze i jej nie zaszkodzi? czy ciep³y wosk rzeczywi¶cie przysparza takich problemów? czy ten zmywany wod± jest delikatniejszy? chwilowo mam ju¿ do¶c kremu do depilacji- nie jest z³y ale ju¿ po dniu czuæ w³oski ![]() i zastanawiam siê nad jak±¶ zmian±..jedyny problem to ta delikatna skóra z naczynkami
![]() |
#9 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 343
|
Dot.: ¯ylaki a depilacja
Przepraszam, ¿e odnawiam temat, ale po co zakladaæ nowy skoro jest taki sam o dokladnie takiej samej tematyce
![]() ¯ylaków nie mam i nie chcê miec. Bojê siê jak choroba ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 343
|
uppp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
te¿ mnie ten temat interesuje zastanawiam sie czy przy sk³onno¶ci do ¿ylaków, a tak¿e w sytuacji kiedy ju¿ sie pojawi³y mo¿na stosowac depilacjê cukrow±?
wosk jest niewskazany, bo ciep³y, a pasta cukrowa jest do niego podobna, aczkolwiek podobno mo¿e byæ stosowana przy problemach z naczynkami i ¿ylakami, ale czy aby na pewno?
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.