Depilacja - co zrobić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Notka

Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-12-08, 22:53   #1
Wrapigi
Raczkowanie

Depilacja - co zrobić?

Zaczęłam depilować nogi dość późno, kilka lat temu i teraz żałuję.
Miałam jasne, bardzo delikatne włoski, a teraz co? Grube, czarne, mnóstwo ich jest. Nie depiluję bardzo często, głównie latem, zimą sporadycznie, a i tak mam wrażenie, że jest coraz gorzej
Najwięcej włosków mam bardzo nisko, pod kostkami, a nawet na stopach, co jest jeszcze gorsze.
I teraz - co robić? Jaki sposób depilacji zastosować żeby nie było gorzej? A może jakaś maść? Pomocy
Wrapigi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-09, 11:51   #2
delfix10
Zakorzenienie

Dot.: Depilacja - co zrobić?

jesli masz włosy na stopach to może masz problemy hormonalne, radziłabym wizyte u endokrynologa.
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-11, 09:56   #3
Tael
Przyczajenie

A próbowałaś skonsultować się z lekarzem? W jaki sposób dokładnie usuwasz włosy?

Ja depiluję nogi, pachy i bikini od lat i włosy mam coraz bardziej delikatne i przerzedzone.
Na nogach są tak słabe, że ciężko je wyrywać bo się ułamują :/ Ale pachy i bikini depiluję pastą cukrową w studiu xx może metoda ma też wpływ na to jak się włos zachowuje?

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2017-12-12 o 21:40 Powód: reklama
Tael jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-18, 00:52   #4
Wrapigi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tael Pokaż wiadomość
A próbowałaś skonsultować się z lekarzem? W jaki sposób dokładnie usuwasz włosy?

Ja depiluję nogi, pachy i bikini od lat i włosy mam coraz bardziej delikatne i przerzedzone.
Na nogach są tak słabe, że ciężko je wyrywać bo się ułamują :/ Ale pachy i bikini depiluję pastą cukrową w studiu xx może metoda ma też wpływ na to jak się włos zachowuje?
Depilowałam nogi kremem, a potem przeszłam na maszynkę, bo po kremie zawsze coś zostawało. I tak jeżdżę maszynkami w zasadzie przez całe lato. Może to rzeczywiście przez to... Ehh, zaraz wyjdę na głuptoka, ale miło widzieć że jest jeszcze dla mnie ratunek

Z tymi stopami tak źle nie jest, raczej wykluczam problemy hormonalne. Tylko odrobinkę pod kostką mam trochę włosów. Niestety ciemne i grube, może dlatego wygląda to tak źle.
Wracając do sedna przyszła chyba pora zabrać się za depilator lub pastę. Która metoda będzie lepsza? I czy włoski potem nie wrastają?
Szczerze mówiąc nie mogę sobie teraz pozwolić na większy wydatek w postaci depilatora, chyba że byłaby jakaś "budżetowa" opcja.
Wrapigi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 08:36   #5
Jaagodzianka
Smakowita ;)

Cytat:
Napisane przez Wrapigi Pokaż wiadomość
Depilowałam nogi kremem, a potem przeszłam na maszynkę, bo po kremie zawsze coś zostawało. I tak jeżdżę maszynkami w zasadzie przez całe lato. Może to rzeczywiście przez to... Ehh, zaraz wyjdę na głuptoka, ale miło widzieć że jest jeszcze dla mnie ratunek

Z tymi stopami tak źle nie jest, raczej wykluczam problemy hormonalne. Tylko odrobinkę pod kostką mam trochę włosów. Niestety ciemne i grube, może dlatego wygląda to tak źle.
Wracając do sedna przyszła chyba pora zabrać się za depilator lub pastę. Która metoda będzie lepsza? I czy włoski potem nie wrastają?
Szczerze mówiąc nie mogę sobie teraz pozwolić na większy wydatek w postaci depilatora, chyba że byłaby jakaś "budżetowa" opcja.
Po depilatorze wlasnie czesto wloski wrastaja, ja lubie wosk, niedawno kupilam sobie sama podrzewacz i paski i robie w domu, to duzo taniej niz u kosmetyczki, ale bardziej bolesne mam wrazenie
Jaagodzianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości