Razem tylko dwa dni w tygodniu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-10, 23:24   #1
Alice61
Raczkowanie

Razem tylko dwa dni w tygodniu

Witam kobietki. Dawno się tu nie udzielałam, więc chyba od dawna nie zmagałam się z żadnymi większymi problemami i nie potrzebowałam wsparcia. Co w takim razie skłoniło mnie do napisania tego postu? Składa się na to moja sytuacja rodzinna oraz mój związek. Z moim chłopakiem jesteśmy razem od siedmiu lat. Nie wyobrażam sobie bez niego przyszłości i chcę,by był jej częścią. Niestety, od października wracam na uczelnię. Oddaloną od mojego domu o jakieś 100km. Przede mną dwa lata studiów magisterskich. W czasie roku akademickiego wracam co weekend do domu i spotykam się z chłopakiem. Do tej pory zbytnio nie przeszkadzał mi ten fakt, jednak chciałabym zrobić kolejny krok i zamieszkać razem. Nie ma jednak możliwości byśmy zamieszkali w mieście,w którym studiuję,bo mój chłopak ma tu dobrze płatną pracę. Wynajmować coś na miejscu, by być razem tylko w weekendy też nie wydaje się rozsądne. Może macie pomysł,jak to rozwiązać?
Alice61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-11, 06:41   #2
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Dot.: Razem tylko dwa dni w tygodniu

Cytat:
Napisane przez Alice61 Pokaż wiadomość
Witam kobietki. Dawno się tu nie udzielałam, więc chyba od dawna nie zmagałam się z żadnymi większymi problemami i nie potrzebowałam wsparcia. Co w takim razie skłoniło mnie do napisania tego postu? Składa się na to moja sytuacja rodzinna oraz mój związek. Z moim chłopakiem jesteśmy razem od siedmiu lat. Nie wyobrażam sobie bez niego przyszłości i chcę,by był jej częścią. Niestety, od października wracam na uczelnię. Oddaloną od mojego domu o jakieś 100km. Przede mną dwa lata studiów magisterskich. W czasie roku akademickiego wracam co weekend do domu i spotykam się z chłopakiem. Do tej pory zbytnio nie przeszkadzał mi ten fakt, jednak chciałabym zrobić kolejny krok i zamieszkać razem. Nie ma jednak możliwości byśmy zamieszkali w mieście,w którym studiuję,bo mój chłopak ma tu dobrze płatną pracę. Wynajmować coś na miejscu, by być razem tylko w weekendy też nie wydaje się rozsądne. Może macie pomysł,jak to rozwiązać?
Niby dlaczego nierozsądne? Cały weekend razem, na własnych zasadach, plus przecież są święta, jakieś okresy wolnego dla studentów. Po 7 latach to już trochę wóz albo przewóz - czas zdecydować się na kolejny krok i jeszcze lepiej poznać dzięki mieszkaniu ze sobą.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-11, 07:16   #3
Karena 73
Kobieta z klasą

Studia niestacjonarne i wspólne mieszkanie.
Stary 2018-09-11, 07:29   #4
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Studia niestacjonarne i wspólne mieszkanie.
Mi to też jako pierwsze przyslo do glowy, ale ja bardzo żałuję dziennej magisterki Ewentualnie chłopak starałby się znaleźć podobna pracę w Twoim mieście akademickim...

Wysłane z mojego CUBOT DINOSAUR przy użyciu Tapatalka
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-11, 07:59   #5
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Alice61 Pokaż wiadomość
Wynajmować coś na miejscu, by być razem tylko w weekendy też nie wydaje się rozsądne.
Mnie się wydaje to bardzo rozsądne i w zasadzie to jedyna opcja, oprócz zaocznej magisterki.

A co planujesz po magisterce? Pracę w mieście rodzinnym?
Stary 2018-09-11, 08:38   #6
Pigeons
Zadomowienie

A to jakiś sensowny kierunek, który faktycznie warto brać dziennie?
Bo może się okazać, że na magisterce będziesz mieć zajęć jak na lekarstwo i materiał dałoby się bez problemu przerobić na zaocznych w dwa dni.

Drugie pytanie: co z pracą? Będziesz czegoś szukać w mieście studenckim czy w okolicach domu rodzinnego? Gdzie masz lepsze perspektywy?

Edytowane przez Pigeons
Czas edycji: 2018-09-11 o 08:39
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-12, 08:32   #7
Alice61
Raczkowanie

Studiuję dietetykę i studia zaoczne raczej odpadają. Chcę je ukończyć na uczelni państwowej, a mój uniwersytet życzy sobie niebotycznie dużo za semestr na tym kierunku i zwyczajnie szkoda mi kasy. Poza tym wiem mniej więcej jak to wygląda po studiach pierwszego stopnia. Wbrew pozorom, zajęć i nauki jest dużo, więc chyba wolę nie zbijać tego wszystkiego w weekend. Z tego, co wiem pierwszy rok mgr jest dość zawalony...

Co do pracy, ciężko powiedzieć. Ofert nie jest za dużo,ale tak na prawdę mogę otworzyć coś własnego gdzie będę chciała. Faktem jednak jest, że w dużym mieście będzie to miało większe wzięcie, ale w mniejszym być może też by się przyjęło.
Alice61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-12, 08:43   #8
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Czyli w zasadzie jeszcze nie wiesz co i gdzie będziesz robić po studiach?
Stary 2018-09-12, 09:08   #9
pfffh
Zadomowienie

Skoro nie wiesz gdzie chciałabyś osiąść po studiach to ciezko cos poradzic. Ja doradzalabym ci jednak odbyć powazną rozmowe z twoim chlopakiem i ustalenie jak widzicie wasz związek teraz i po twoich studiach. Czy chcecie jednak mieszkać w waszym mieście i czy w większym.
Dodam jeszcze, że wg mnie wynajmowanie pokoju/mieszkania przez Twojego chłopaka w waszym mieście żebyś tylko mogła z nim sam na sam spędzać weekendy czy wolne jest bez sensu o ile on nie dąży do wyprowadzki z domu rodzinnego (bo chyba tam teraz mieszka?).

Edytowane przez pfffh
Czas edycji: 2018-09-12 o 09:14
pfffh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości