|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Dzień Dziecka --> HELP!
Jestem wolontariuszką, razem z naszą grupą postanowiliśmy zorganizować dzień dziecka w "domu samotnej matki".
Może macie jakies pomysły na zabawy, ich wykonanie i przede wszystkim jakieś wzory, szablony czegoś, co mozna malować dzieciakom na buźkach ???
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzień Dziecka --> HELP!
najlatwiej jest namalowac serduszka lub pająki :d ale można też żabki, albo koty, wiecej juz nie mam pojecia
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
1. Malowanie b. dobry pomysł dzieci będą miały zabawę, (kot, pies, żaba, biedronka)
2. Balonik dla każdego - to też może się przydać, 3. Muzyka - b. ważna, 4. Kącik czytania - ktoś może czytać bajki, 5. Konkurs talentów (śpiewy, wierszyki) każdy uczestnik dostaje cukierka a wygrany balonik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja bym zrobiła :
--Konkursy sportowe typu: skakanie na skakance na czas (tzn. mają minute i kto najwięcje zrobi skoków) --Dla dziewczynek można urządzić coś w stylu salonu fryzjerskiego ( czyli że ktoś robi im jakies zabawne fryzurki itp.) --Kalambury -- jedzenie jabłka ( jedna osoba trzyma jabłko na sznurku a druga stara się je ugryźć -- krzesełka ( zabawa znana z przyjęć weselnych ![]() No i to chyba wszystko... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
szablony jakie znalazłam, mozna je malowac na twarzach albo wydrukowac jako malowanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
kolejne:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
i kolejne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja bym zorganizowała jakieś przedstawienie
![]() ![]() Na świerzym powietrzu można się bawić w wiele rzeczy ![]() - kto najwiecej razu skoczy na skakance w ciągu minuty - kto nawiecej razy odbije piłeczkę pinpongową - kto najdalej rzuciu piłką lekarską (wbrew pozorom to wcale nie takie łatwe ![]() - dla chłopców można zorganizować mecz piłki nożnej podopieczni vs wolontariusze ![]() - kto najdłużej będzie kręcić hula-hop Jeżeli będzie padać: - układanie puzzli na czas - kim ja jestem? (pisze się na karteczkach imię i nazwisko (o ile postać posiada nazwisko) bohatera i wrzuca się je do woreczka. Dziecko losuje i podaje nieotwrtą karteczkę opiekunowi. Ten przypina otwartą kartkę do pleców dziecka i odwarca go tyłem do pozostałych uczestników tak by wszyscy wiedzieli kim on jest. Dziecko może zadawać pytania, na które pozostali mogą odpowiadać TAK lub NIE) - dzieci mogą stworzyć swoją własną galerię obrazów - konkurs literacki (powybierać z najbardziej znanych bajek fragmenty książek. Po odczytaniu, dzieci powinny napisać na swojej karteczce z jakiej książki pochodzi dany fragment. Na koniec sprawdza sie, kto najwiecej odgadł i ta osoba wygrywa) - "śpiewać każdy może" (tłumaczyć chyba nie trzeba ![]() Fajnie by było, gdyby dzieciaki coś od Was dostały ![]() ![]() ![]() ![]() Iza, przejdź się do biblioteki, na pewno znajdziesz jakąś książkę o zabawach dla dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nastepne:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
kolejne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
troche duzo tego
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
i ostatnie juz, mam nadzieje ze sie przydadza, pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Malowanie dziecięcych twarzyczek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...+twarzy+dzieci https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...+twarzy+dzieci
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Dzięki kiwka napewno Twoje szbloniki wykorzystam, już jakiś zarys w głowie mam ![]() ![]() ![]() Wstępne plany oczywiście mamy. Kalambury, zawody sportowe. Dzięki za wspomnienie o konkursie talentów. Dzieciaki tam są w zasadzie mniej stremowane niż inne i napewno będą chiały coś zaśpiewać albo powiedzieć ![]() ![]() ![]() Mamy również zabawki i ubranka dla dzieciaków. Po za tym planujemy szukanie skarbu, coś na zasadzie podchodów, tylko, że na końcu ukryjemy jakieś niespodzianki. Zrobimy im tam mały poczęstunek ![]() ![]() ![]() Dzięki za pomysły. Czekam na więcej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Megi b złota jesteś, dzięki
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Świetny pomysł z tym szukaniem skarbu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Iza, powiedz jak się udała zabawa
![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Zabawa udała się świetnie
![]() ![]() ![]() ![]() Co prawda wiekszosci z planowanych zabaw nie udało nam się przeprowadzić, bo kiedy zaczęłyśmy z koleżanką malować buźki maluchom tak straszliwie się tym zaaferowały, ze nie chiały nic innego robić. Część z nich tyklko udało się wyrwać na konkurs plastyczny. Dzieciaki kolorowały różne obrazki. Pogoda nam trochę niedopisała. Było zimno i padało, także siedzieliśmy na świetlicy. Tam zrobiliśmy dzieciakom poczęstunek, upiekliśmy nawet ciasta ![]() Niestety na szukanie skarbu nie zgodziły się dyrektorki ośrodka, dlatego też odbyło się to na świetlicy w formie uzbierania jak najwiekszej ilości cukierków, po czym dostawały paczki (zabawki wcześniej przez nas zebrane w szkole). Były jeszcze kalambury i quizy. Spędziliśmy tam pół dnia, wychodziliśmy i wracaliśmy dwa razy ![]() Co więcej zauważyłam, ze te dzieciaki nie cieszyły się tak z paczek i cukierków, co z samej naszej obecności. Z tego, że przez chwile ktoś się nimi zajął, ktoś zwracał na nie uwagę. Jestem strasznie zadowolona z siebie i z naszej grupy, że wszystko tak fajnie wyszło. Niedługo powinnam dostać zdięcia od swojej pedagog, także postaram się wrzucić ![]() ![]() ![]() Dzieki za pomysły dziewczyny ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.