|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
włosy delikatne
Witam ,mam problem z dobiorem szamponu .Włosy mam przetłuszczające sie ,cebulki włosowe są bardzo delikatne i podatne przez to na wypadanie ,wysokoporowate i suche na długosci nie wspominąc juz o końcowkach.Włosy mam do pasa ,są grube ale cienkie tak bym to nazwała .Szukam szamponu ktory nie poplącze mi wlosów i nie wysuszy za mocno (co sie dzieje w przypadku zwyklych familijnych pokrzywowych ) ,oczywiscie z malą iloscią lub bez olejow i protein w skladzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: włosy delikatne
Sa grube ale cienkie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Cienkie ,ale grube
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
"Cienkie ale grube" to trochę tak jakbyś napisała "jestem gruba, ale chuda"
![]() Ale myślę, że wiem o co chodzi (albo przynajmniej się domyślam). Chciałaś napisać, że pojedynczy włos jest gruby, ale włosów jest mało ze względu na wypadanie (są przerzedzone)? Czy może na odwrót- pojedynczy włos jest cienki i słaby, ale włosów jest w miarę dużo (są gęste)? Niezależnie od przypadku, polecam Ci szczerze szampon Alterra- granat i aloes. U mnie się sprawdza, a mam tak jak Ty- włosy przetłuszczające się od skóry głowy, a suche na długości. Ewentualnie inne rodzaje szamponu Alterry- np. brzoskwinia i pszenica- też polecam! Altera to najlepszy szampon moim zdaniem- włosy się po nim mniej przetłuszczają i nie wysusza ich na długości. Do tego oczywiście najlepiej co mycie stosować jakąś odżywkę na długości włosów- tutaj polecam odżywki Nivea albo Kallos (np. Blueberry- wg nazwy to maska, ale działanie ma bardziej jak odżywka) i powiedzmy raz w tygodniu maskę- polecam produkty Helen Seward, Biovax itd. Poczytaj też w necie o metodzie mycia włosów OMO. Aaa i ponieważ Alterra nie zawiera silnych substancji myjących, to przy regularnym używaniu masek i odżywek raz na jakiś czas (ja robię to 2-3 razy w miesiącu) warto umyć włosy czymś mocniejszym (ja polecam szampony Barwa). Ale to nie za często, bo przy częstym używaniu mogą one wysuszać. Powodzenia! ![]()
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dzieki wielkie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.