|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kobieca owulacyjna - jak z tym jest na prawdę?
Kochane, wypowiedzcie sie prosze na ten temat.
Bo ja mam problem - jest tej wydzieliny duzo, zawsze przez caly praktycznie miesiac ja mam, bardzo brudzi bieliznę i czesto są to tez duze mokre plamy i generalnie bardzo intensywnie pachnie - niby jest w normie wg.pani ginekolog. I teraz kwestia - ok, jesli taka moja natura - jak sobie z tym radzic, rowniez w kontaktach z mężczyzną - wstydze sie rozebrać bo ta bielizna zawsze nie wyglada najlepiej a zas dzien w dzien nosic wkladki...? Moze jednak cos jest nie tak? Czy moge zrobic jakies badania w tym kierunku (jestem dziewicą wiec jest z tym problem). Jest tu jakis podobny przypadek..pomozcie, bo sie z tym mecze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Interleukina Druga
|
Dot.: Kobieca owulacyjna - jak z tym jest na prawdę?
Generalnie najwięcej wydzieliny jest podczas owulacji, jest wtedy bardziej wodnista i najbardziej wycieka, ale to nie znaczy, że w przebiegu pozostałych dni cykli nie powinno być żadnej wydzieliny. Ona zawsze jest, po prostu w zależności od dnia cyklu zmienia trochę swój charakter. I bywa tak, że generalnie jest ona obfita, nie jest to niczym niepokojącym - ot, zmienność osobnicza.
Jeżeli masz problem z brudzeniem i niszczeniem bielizny to nie zostaje nic innego jak noszenie wkładek na co dzień. Jeżeli nie chcesz pokazywać mężczyźnie wkładki to tuż przed zbliżeniem zawsze możesz pójść do łazienki i ją zdjąć. Chociaż według mnie to nic wstydliwego, taka kobieca fizjologia. Mam podobnie i nie sprawia mi to problemu, nie krępuje mnie to. Na początku TŻ dziwił się czemu zawsze noszę wkładki jak nie mam okresu, więc mu wytłumaczyłam jak i dlaczego. Nie ma z tym problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ciesz sie, że masz dużo śluzu, taka natura kobieca,gorzej jak sie ma problem z suchością i brakiem śluzu
a dla faceta to moze być wrecz podniecajace, pomysli, ze masz na niego dużą ochotę skoro taka jesteś mokra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Jeśli taka Twoja natura, to nie pozostaje Ci nic innego. Ja też dzień w dzień noszę wkładki. Jeśli faktycznie ginekolog stwierdził, że wszystko jest w porządku, to tak musi być. Jeśli mu nie ufasz, możesz to sprawdzić jeszcze u innego, ale sądzę, że jeśli faktycznie byłoby coś nie tak, to od razu lekarz by to stwierdził. Miałaś robioną cytologię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;79831256]W jaki sposób bycie dziewicą przeszkadza w zrobieniu badań?[/QUOTE] Nie mozna zrobic standardowego badania przez pochwe, ewentualnie przez odbyt, tak? A czy sa jakies inne badania - tego nie wiem, dlatego pytam bo moze ktoras z was miala podobna sytuacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jeśli wszystko jest w porządku z tą wydzieliną, to nic nie możesz z tym zrobić. Każda kobieta ją ma. Może Tobie się wydaje, że jest jej dużo, bo nie wiesz, jak się sprawy mają u innych kobiet.
Noś wkładki. Wkładkę zawsze można zdjąć, można zmienić bieliznę w ciągu dnia itd. Myślę, że żadnemu facetowi nie będzie przeszkadzać wkładka. W końcu to oznaka higieny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się - pozostaje nosić wkładkę.
I tylko dzieciuchowi, a nie facetowi wkladka by w czymś przeszkadzała. Mój to zupełnie ignoruje, nie zwraca uwagi. Nie widzę zresztą potrzeby oglądania sobie zawartości majtek. Podczas seksu czy innych kontaktów intymnych są ciekawsze rzeczy do robienia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Badania dziewic przez odbyt robi się dlatego, niektóre z jakiegoś powodu nie chcą, by ich błonę naruszyło coś innego niż penis. Oczywiście zakładając, że mają jakąś błonę, bo nie wszystkie dziewice mają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja też mam wydzielinę przez cały miesiąc i radzę sobie nosząc wkładki. Dziewicy można zrobić normalne badanie, tylko wziernik jest mały i tyle. Jak byłam dziewicą to byłam też normalnie badana (nigdy nie miałam badania przez odbyt). Tym bardziej jak się nosi tampony-one też lekko rozszerzają błonę prez co badanie jest możliwe. Ja na miejscu autorki poprosiłabym o zrobienie cytologii, bo może okazać się że są to upławy i jest jakaś infekcja. A z owulacją jest tak, że tej wydzieliny jest więcej, jest ona bardziej hmm..śliska i ciągnąca się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam mokro cały czas, są dni że mam wrażenie jakbym popuściła. Taka moja natura i noszę wkładki, praktycznie codziennie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.