Nie radze sobie z emocjami....presja innych i podejmowaniem decyzji - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-12-26, 17:03   #1
ratunku261
Raczkowanie

Nie radze sobie z emocjami....presja innych i podejmowaniem decyzji

Cześc, zaczynam wpadać w coraz większa depresję....nie potrafie sobie poradzić z emocjami i okropnie się martwię przyszloscią.....Generaln ie dotyczy to, czy narzeczony jest odpowiednia osoba dla mnie , slub za 1,5 roku, czy powinnam miec dzieci( on chce ja nie wiem ale nie chce teraz) ,jak zdobyc odpowiednie zarobki na rodzinę, jak z dziecmi miec czas dla siebie....Co bedzie ,gdy narzeczony sie zmieni..co zrobic by nie zostać stara panna? Ale tez sie zabezpieczyć na inne ewentualności?? Po prostu jedna wielka depresja i marazm... Rodzina sie cieszy ze bedzie slub, naklada presje na dzieci jak narzeczony, a ja nie czuje sie na silach..Ciagle boje sie, ze nie dam sobie rady w doroslym zyciu, troche w zyciu przeszlam....i pozornie jestem mega normalna, ale tak naprawdę czuje paralizujacy lęk...Narzeczony jest dla mnie dobry , dba...ale nie wiem czy mozna mu ufac na 100%, bywalo roznie miedzy nami...Kiedys chcialabym dziecko, ale nie cala gromadkę, bo wtedy gdyby bylo zle to bym nie mogla z tego wyjsc....Juz nie mam sily...czas leci, a ja nie potrafie sie cieszyc zyciem, ani zapobiegac tragediom zyciowym tylko sie martwie i stoje w martwym punkcie....Mam wrazenie, ze ten swiat jest chory...i jak sie nie jest ze stali to ciezko nie dostac po d***...Czy moze ktoś mi coś doradzić???Jak nabrac sily, dystansu ?? Jak zyc tak, by nie zwariować???

Edytowane przez ratunku261
Czas edycji: 2017-12-26 o 17:06
ratunku261 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-26, 18:52   #2
Gbur
BAN stały

Dot.: Nie radze sobie z emocjami....presja innych i podejmowaniem decyzji

Cytat:
Napisane przez ratunku261 Pokaż wiadomość
Czy narzeczony jest odpowiednia osoba dla mnie , slub za 1,5 roku
Masz jeszcze 1,5 roku na upewnienie się. A nawet ze ślubnego kobierca, zawsze można uciec

Cytat:
czy powinnam miec dzieci( on chce ja nie wiem ale nie chce teraz) ... Kiedys chcialabym dziecko, ale nie cala gromadkę, bo wtedy gdyby bylo zle to bym nie mogla z tego wyjsc...
Żyjemy w socjalistycznym państwie, więc nawet jak będzie się waliło i paliło, to z głodu ani Ty, ani twoje dzieci nie umrzecie

Cytat:
jak zdobyc odpowiednie zarobki na rodzinę,
Pójść do pracy... Od tego należałoby zacząć.

Cytat:
Co bedzie ,gdy narzeczony sie zmieni.
Wszyscy ludzie się z czasem zmieniają. A jak drastycznie się pogorszy, to zawsze można wziąć rozwód. Ale najgorszy scenariusz nigdy nie jest najbardziej prawdopodobny.

Cytat:
co zrobic by nie zostać stara panna?
Ponoć za 1,5 roku ślub?

Cytat:
.Mam wrazenie, ze ten swiat jest chory... Jak zyc tak, by nie zwariować???
Przestać się przejmować rzeczami na które się nie ma najmniejszego wpływu. Co będzie, to będzie.

Cytat:
? Po prostu jedna wielka depresja i marazm... .Ciagle boje sie, ze nie dam sobie rady w doroslym zyciu...Juz nie mam sily...czas leci, a ja nie potrafie sie cieszyc zyciem, tylko sie martwie i stoje w martwym punkcie...Czy moze ktoś mi coś doradzić?
Uszy do góry. Wszystko będzie dobrze

Edytowane przez Gbur
Czas edycji: 2017-12-26 o 18:56
Gbur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-26, 19:02   #3
megamag
BAN stały

Dot.: Nie radze sobie z emocjami....presja innych i podejmowaniem decyzji

Cytat:
Cześc, zaczynam wpadać w coraz większa depresję....nie potrafie sobie poradzić z emocjami i okropnie się martwię przyszloscią.....Generaln ie dotyczy to, czy narzeczony jest odpowiednia osoba dla mnie , slub za 1,5 roku, czy powinnam miec dzieci( on chce ja nie wiem ale nie chce teraz) ,jak zdobyc odpowiednie zarobki na rodzinę, jak z dziecmi miec czas dla siebie....Co bedzie ,gdy narzeczony sie zmieni..co zrobic by nie zostać stara panna? Ale tez sie zabezpieczyć na inne ewentualności?? Po prostu jedna wielka depresja i marazm... Rodzina sie cieszy ze bedzie slub, naklada presje na dzieci jak narzeczony, a ja nie czuje sie na silach..Ciagle boje sie, ze nie dam sobie rady w doroslym zyciu, troche w zyciu przeszlam....i pozornie jestem mega normalna, ale tak naprawdę czuje paralizujacy lęk...Narzeczony jest dla mnie dobry , dba...ale nie wiem czy mozna mu ufac na 100%, bywalo roznie miedzy nami...Kiedys chcialabym dziecko, ale nie cala gromadkę, bo wtedy gdyby bylo zle to bym nie mogla z tego wyjsc....Juz nie mam sily...czas leci, a ja nie potrafie sie cieszyc zyciem, ani zapobiegac tragediom zyciowym tylko sie martwie i stoje w martwym punkcie....Mam wrazenie, ze ten swiat jest chory...i jak sie nie jest ze stali to ciezko nie dostac po d***...Czy moze ktoś mi coś doradzić???Jak nabrac sily, dystansu ?? Jak zyc tak, by nie zwariować???
Idź do specjalisty. Już z samego Twojego stylu pisania i niemożności zebrania myśli w logiczną całość widać, że masz problemy ze sobą albo jakieś zaburzenia. Najpierw trzeba zrobić sobie porządek w głowie, zanim się człowiek zabierze za zakładanie rodziny. A dzieci matek, które ich tak naprawdę nie chciały i sobie nie radziły, mają emocjonalnie przesrane i często też nie radzą sobie w dorosłym życiu.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości