Zapiekanka z beszamelem dla Beliczka:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-05-29, 17:53   #1
yasminek
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2003-11
Wiadomości: 118

Zapiekanka z beszamelem dla Beliczka:)


Beliczku, a propos beszamelu przypomniała mi się jeszcze jedna zapiekanka, którą robiłam dość dawno,ale która była równie smaczna i białaWykorzystałam do niej ziemniaki, pokrojone w talarki i podsmażone z vegetą.Do ziemniaczków pod koniec dodałam prażonej cebulki Kamisa.Następnie podsmażyłam lekko chudą szynkę wieprzową pokrojoną w paseczki i wykładałam wszystko warstwami do żaroodpornego wytłuszczonego naczynia, przekładając zielonym groszkiem konserwowym, tartym parmezanem i właśnie beszamelem.Górną warstwę stanowiły ziemniaki.
P.S.Świetnie sprawdza się w tej zapiekance pure ziemniaczane własnej roboty zamiast talarków(gotowane ziemniaki, rozgniecione z masełkiem, śmietanką,parmezanem i świeżą natką pietruszki)a reszta tak samo, tylko wtedy oszczedniej z beszamelem bo zrobi się wielka papka.Acha, pomimo, że poszczególne warstwy przekładam parmezanem to na sama górę tarkuję jednak ser żółty, ale to jak kto lubi.Smacznego!
yasminek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 22:22   #2
beliczek
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2003-04
Wiadomości: 3 310
Dot.: Zapiekanka z beszamelem dla Beliczka:)

Yasminku
Wspaniale brzmi ta zapiekanka. Nigdy nie wpadłabym na tę prażoną cebulkę kamis.
Na pewno zrobię to danie
Dzięki za przepis!
beliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-29, 22:48   #3
yasminek
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2003-11
Wiadomości: 118
Dot.: Zapiekanka z beszamelem dla Beliczka:)

Całą przyjemność po mojej stronieSzczerze mówiąc to szynka bardziej pasuje do wersji z puree,natomiast do podsmażanych ziemniaczków o niebo lepszy jest ładny kawałek parzonego boczku, podsmażonego na odrobinie oleju, ale zrób jak wolisz i tak będzie dobre.
yasminek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.