|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Jestem bezbarwna, bez charakteru?? Problem osobowości!! :(
Cześć
Zakładam taki wątek, nie wiem czy w dobrym miejscu ale lepiej dopasowac nie mogłam. Wiec jak to zacząc....hmm. Mam taki problem pewien z charakterem. I mam pytanie, do którego roku życia kształtuje sie charakter?? Czy całe życie? Kurcze ja bym tak bardzo chciała cofnąc czas. Przez 16 lat wyrobiłam o sobie opinie -cichej myszki , nieśmiałej, dziwnej dziewczyny. Tak, przyznam sie że byłam i jeszcze troche jestem zakomleksiona. Ale z wiekiem sie to zmienia, Po drugie dużo schudłam. Tak też moje nastawienie do życia sie zmienia. Ale tego nie rozumie moje otoczenie. Wszyscy mnie postrzegają własnie za taka jaka naprawde nie jestem. We mnie tak naprawde siedzi jakiś wulkan który chce wybuchnąc. Taki przykład podam, dowiedziałam sie coś bardzo dla mnie dobrego a ja aby uśmiech na twarzy, że sie ciesze.A tak naprawde mam ochote krzyczeć z radości. Ale tego nie robie. Bo sie wstydze że ktoś mnie weźmie za świruske, albo pomyśli ze jestem nie normalna i sie będzie ze mnie śmiał że co ja robie, potem obgada. Kurcze może raz a zawsze odważyć sie i przełamać ten stereotyp o sobie?? Czy może jakoś stopniowo przyzwyczajac otoczenie i rodzine do tego?? już sama nie wiem.
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem bezbarwna, bez charakteru?? Problem osobowości!! :(
i jeszcze pytanie co to za osoba którą określa sie mianem " Ona ma charakter" albo "silna osobowość"?????
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Może po prostu staraj się być sobą.
Nie rób niczego na siłę, nie udawadniaj nic nikomu (chyba, że samej sobie). Nie wstydź się siebie i swojego charakteru. Jak Ci się chce śpiewać - to śpiewaj. Jak masz ochotę milczeć - to milcz. A niech sobie myślą, że jesteś świruską. Zresztą każdy z nas ma coś ze swira, każdego czasem dopada "pozytywne zakręcenie". Chyba najważniejsze jest teraz to, żebyś tak bardzo nie skupiała się na tym, co inni mogą sobie o Tobie pomysleć, bo to przynosi tylko odwrotne rezultaty. Wiadomo, nie przy każdym można się w równym stopniu wyluzować, ale przy rodzinie i znjomych, chyba możesz sobie na to pozwolić. Ale bądź naturalna, ot co. I nie przejmuj się tym, ze ktoś Cię obgada. No bo co powie innemu: "Ta Anka (dajmy na to Anka, bo nie wiem jak masz na imię) to jest nienormalna! Skakała ze szczęścia, bo wygrała w totka". No sorry, ale wtedy na niedomarną osobę wyjdzie ten "obgadywacz".
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie osoba o silnym charakterze to osoba zdecydowana, pewna siebie, uparta, konsekwentna. Taka, która wie czego chce, dąży do tego. Umie radzić sobie z trudnościami i łatwo się nie poddaje.
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja np. mam tak, że często jakby "tłumię" emocje w sobie, czyli właśnie gdy się cieszę, to nie okazuję tego tak, ze skaczę z radości itp. choć w duchu jestem happy
![]() A gdy mi smutno, to też tłumię w sobie częto smutek, choć nieraz zdarza mi się wybuchnąć płaczem ![]() W każdym razie nie uważam żebym była osobą "bez charakteru", bo przecież z charakterem jest tak, że każdy go ma tylko po prostu jedni są bardziej skryci a inni nie ![]() Jeśli ty się źle czujesz tłumiąc w sobie emocje, to pokazuj je, bo przecież to nic złego ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem charakter czlowieka zmienia sie przez cale zycie
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wypowiedzi autorki wątku, to mi się raczej wydawało (no chyba, że źle to odebrałam), że dla niej takie tłumienie uczuć jest nienaturalne. Chciałaby się cieszyć, skakać, ale nie robi tego, bo...bo się boi, że ktoś wexmie ją za wariatkę. Chyba, ze ja coś źle zrozumiałam ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć może chodziło Ci o to, że przez całe życie nasz charakter się kształtuje. To jest oczywiście prawda ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Bądz sobą. Tak po prostu. Nie wstydz sie siebie i swoich uczuć.
Jak jestem szczęśliwa to się cieszę , jak mam doła to nie udaję że jest mi fajnie i się smucę, bo mam taką ochotę i potrzebę. Musisz nauczyś się zaspokajać swoje potrzeby, rób to czego chcesz, i zawsze bądz sobą, nic nie udawaj. Pozdrawiam ![]()
"I nawet kiedy będę sam, nie zmienię się, to nie mój świat, przede mną droga którą znam, którą ja wybrałem sam...." MYSLOVITZ ZAPRASZAM NA MÓJ PAZURKOWY WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=134430 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja mam podobnie jak autorka watku choc czasem odbiegam od regol
![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Ja tez uwazam, ze charakter cały czas się ksztaltuje.
Pamietam siebie 3, 4 lata temu. Niesmiala, cicha myszka i to wsrod bliskich znajomych z podworka, z ktorymi mieszkalam od urodzenia. No coz taka bylam. Bardzo rzadko się odzywalam, bron boze powiedziec swoje zdanie. A teraz zostaly jeszcze szczatki niesmialosci, ale tylko przy nieznajomych, a przy znajomych calkiem się zmieniłam- mowią, ze mogę zagadac kazdego. Wiec to jest wystarczający dowod, ze charakter się zmienia. Moze wsrod innych tez jestem bezbarwna, bez charakterku...ale najwazniejsze, ze ja się taka nie czuję. A jak to mowią: Jak Ty siebie postrzegasz tak Cię bedą postrzegali inni ![]() A jakbym wygrala w totka, skakalabym ze szczescia, bo taka juz jestem.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
nie ma jakiejsc konkretnej granicy wiekowej do ktorej ksztaltuje sie charakter wiec pracujesz nad nim przez cale zycie...
![]() ![]() ![]() napewno nie jestes bezbarwna i bez charakteru, moze poprostu potrzebujesz troche czasu zeby sie rozkrecic... tez tak mialam i gdy teraz mam stycznosc z ludzmi ktorzy kiedys uznawali mnie za malomowna i niesmiala smiaja sie ze cicha woda brzegi rwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Być może głównym powoderem tego wszystkiego jest, to że nigdy nie byłam zakochana i vice-versa? ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bądź sobą! (oczywiście w granicach, w których nikogo swym zachowaniem nie krzywdzisz i nie obrażasz, ale z tego co napisałaś nie ma takiej obawy). Nie udawaj, nie kreuj się na siłę! Jeśli coś bardzo nie odpowiada Tobie (a nie otoczeniu) w Twoim zachowaniu to pracuj nad tym - szybko wad nie pokonasz, ale warto być cierpliwym. Rozwijaj się, pogłębiaj zainteresowania, znajdź pasję w życiu jeżeli jeszcze takiej nie masz. Ciesz się sobą i swoimi bliskimi. Żyj i bądź taka jaką jesteś! Nie wstydź się siebie, swoich pogladów, swoich przyzwyczajeń. Akceptuj siebie. I nie przejmuj się głupimi docinkami innych (jeżeli na takie trafisz). Jak trzeba to walcz o siebie i o swoich bliskich. Nie daj się stlamsić tłumowi, bo to on powoduje wszelkie kompleksy. Sama pewnie nigdy nie wpadłabyś na to, ze coś Ci się w Tobie ni podoba. Choć sobie tego nie uświadamiamy to zawsze ktoś lub coś nam "podpowie", że jesteśmy nie takie jak trzeba, bo moda lub oczekiwania środowiska są inne! A to zwykle nie prawda! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak nawiasem mowiac, Paula masz podpis o wyszukiwarce, ktora gryzie i pluje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój nie ma nic wspólnego z jej podpisem. Chociaż....chyba walczymy o to samo ![]() ![]() Kliknij w mój podpis, to zobaczysz o co chodzi ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcesz być taka, bo to jest zgodnę z Twoją naturą, czy dlatego, żeby przypodobać się innym? ![]() Bo jeśli chcesz uzewnętrzniać swoje emocje tylko dlatego, żeby ludzie lepiej Cię postrzegali, to daj sobie spokój. Musisz być naturalna i nie przejmować się innymi. ps. Często lepiej mieć mniej przyjaciół, ale dobrych, niż stu bylejakich. ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Mrs Mrau
|
Nikt nie jest bezbarwny,to kwestia wiary w siebie i przejmowania się opinią innych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Oj, dziewczyny
![]() Mam wrazenie, że za bardzo się przejmujecie tym, co inni pomyślą. Ja znacznie bardziej przejmuję się tym, co myślą moi znajomi, a nie obcy ludzie ![]() Bądźcie naturalne. Po co tłumić radość? Bo ktoś pomyśli "wariatka, co ona wyprawia"? A niech sobie myślą ![]() ![]() Jeśli usiłujecie zachowywać się tak, jak Wam serce dyktuje ![]() ![]() ![]() Nie bójcie się być sobą! Nie próbujcie dostosowywać się do oczekiwń innych, bo to Wasze życie i macie prawo być jakie chcecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Nie da się udawać kogoś kim się nie jest. To właściwie najważniejsze.
Jaki jest mój charakter? - Nie wiem. W 95% mówię dokładnie to co myślę, choć czasami wynikają z tego nieciekawe konsekwencje. Te 5% to zazwyczaj moje gryzienie się w język ![]() Każdemu życzę naturalności i braku podporzadkowywania się "wyrokom" innych ludzi ![]() Aha, i charakter kształtuje się przez całe życie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ciekawy temat osobowości, zalezy też od temperamentu , nie da się kogoś na siłe zmusić do spontaniczności ,komus ktoś się moze wydawać męczący innemu bezbarwny , mam jedną koleżankę która wyśmiała np miłośniczki perfum stwierdziła że ona ma jeden ..dezodorant i jej wystarcza , moje stwierdzenie na jej temat jest taki że jej zwyczajnie nie stać za to ta miłosniczka perfum moze i miała dużo perfum ale nie wyglądała na tak puszczalską jaką jest ta moja kumpela ,któ©a w dodatku jest czasem mocno prymitywna i wulgarna , jej romanse z żonatymi i rozwodnikami czy jednorazowe puszczanie się nawet się pochwaliła z iloma i to przy swoim synu który ma lat 11cie!! to moi drodzy Państwo mam większy szacunek do tej młodziutkiej miłośniczki perfum która ma prace ,malutkie dziecko i męża
![]() Ps sama lubie prefumy mam ich w kolekcji z Diora , Muglera, Gaultiera , Prady i inne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wszyscy poza jedna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Jeżeli boisz się nagłych zmian, to stopniowo ich oswajaj. Myślę, że spokojne osoby, tez mają coś w sobie. W każdym razie bądź sobą!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.