Ja Go kocham, a on...? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-03, 17:22   #1
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Ja Go kocham, a on...?

Poznalam go niecałe 5 miesiecy temu. Od tamtego czasu spotykamy się regularnie. Przez pierwsze 3 miesiące na neutralnych gruntach (park, kino, restauracja, itp.) Po tym czasie kupił swoje mieszkanie i dopiero wtedy zaczelismy ze sobą sypiac.
Jest po rozwodzie, nie ma dzieci.
Nigdy nie był zbyt kontaktowy. W dni, w które nie widzimy się często jest tak, że nie zadzwoni, nie napisze. Na pytanie dlaczego odpowiada, ze ja tez nie dzwonie do niego.
Ogolnie dogadujemy się dobrze, ale nie widze u niego zaangazowania w związek.
Nie mysli się kolezankami, a jednak boli mnie gdy mowia, ze powinnam dac sobie z nim spokoj, bo przeciez, jak ona się spotykala ze swoim na początku to codziennie i w ogole, ze on kilka dni mnie nie widzi, to jak on tak może, ma mnie w dup** na bank i mu nie zalezy.
Wiem, ze ma swoja firme i często musi w niej zostac dluzej często pracuje w niej ciezko fizycznie, itd. twierdzi, ze jest zmeczony, wierze mu. Ja tez nieraz po pracy mam ochote jedynie wsunac się pod koldre i zeby mi nikt glowy nie zawracal.
Ale wyslalam mu wczoraj wiadomosc, zeby napisal mi cos milego na dobranoc. Nie napisal mi nic. Inna sytuacja - prosilam, zeby dal znac, jak wroci z imprezy. Nie napisal. Z pewnoscia był pijany, ok. Ale jednak, takie sytuacje zapadaja w pamiec.
Spytalam go ostatnio czy wszystko ok, bo jeśli cos się zmienilo to chcialabym wiedziec, bo wysyla mi rozne niepokojace sygnaly, a ze lubie klarowne sytuacje, to proszę go o upewnienie mnie, czy nic się nie dzieje. Odpowiedzial, ze nic się nie dzieje, jest tylko troche zmeczony. Twierdzi, ze mnie kocha i mu zalezy na mnie. Ale nie do konca mu wierze. Jakim zachowaniem, jakimi pytaniami, w jaki sposob moglabym utwierdzic się w tym, ze nie klamie i rzeczywiście jestem dla niego kimś wyjatkowym?
Powinnam to czuć, napiszecie... no jakoś nie czuję.
Widujemy się raz w tygodniu, max 2 i jest wtedy dobrze. W łóżku mamy podobne tempermenty i wszystko wydaje sie byc super.
Oboje mamy po 32 lata.
On pierwszy wyznał mi miłość. Ja do tej pory nie, bo dla mnie takie deklaracje są poważną sprawą. Ale - czuję że Go kocham. Z drugiej strony wstrzymywałam się z wyskakiwaniem do niego z wyznaniem, bo już tak mam, że nie chcę, żeby facet myślał, że ma mnie w garści. Spotkałam się w związku z tym z opinią, że może on uważa, że to ja nie traktuje tego związku poważnie. (?)
Mam mocno mieszane uczucia.

Edytowane przez Nieoficjalnie
Czas edycji: 2018-01-03 o 17:45
Nieoficjalnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-03, 17:27   #2
Kyriana
Zadomowienie

Dot.: Ja Go kocham, a on...?

Być może z racji nieudanego małżeństwa ma jakieś opory przed pokazywaniem zaangażowania? Rozmawiałaś z nim o tym, dlaczego nie dzwoni i nie pisze ponadto że powiedział iż Ty takze tego nie robisz? Porozmawiaj z nim szczerze, nie daj się spławić. Jest dorosłym facetem wiec niech nie ucieka przed rozmową i prawdą. Masz prawo wiedzieć na czym stoisz, a nie tkwić w martwym punkcie. Dopytaj się dlaczego naprawdę się nie odzywa, dlaczego na Twoje prośby o błahe napisanie czegoś miłego na dobranoc nie reaguje i je zwyczajnie olewa. Jeżeli ma wobec Ciebie szczere zamiary i uczucie to nie powinien się zbyt wymigiwać od rozmowy. Powodzenia życzę
Kyriana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-03, 18:11   #3
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nieoficjalnie Pokaż wiadomość
Nigdy nie był zbyt kontaktowy. W dni, w które nie widzimy się często jest tak, że nie zadzwoni, nie napisze. Na pytanie dlaczego odpowiada, ze ja tez nie dzwonie do niego.
jak możesz od niego wymagać, żeby do ciebie dzwonił skoro sama tego nie robisz?

Cytat:
Ale wyslalam mu wczoraj wiadomosc, zeby napisal mi cos milego na dobranoc. Nie napisal mi nic.
a pisał już wcześniej tego typu 'coś miłego na dobranoc'? nie wszyscy to lubią, a jak nie lubi to takie proszenie się tylko irytuje

Cytat:
Inna sytuacja - prosilam, zeby dal znac, jak wroci z imprezy. Nie napisal.
w jakim celu chciałaś żeby dał ci znać? tylko nie mów, że się martwiłaś. ja nie mam w zwyczaju pisać, że wróciłam, bo odczuwam to jako zapędy do kontroli partnera.

Cytat:
czuję że Go kocham. Z drugiej strony wstrzymywałam się z wyskakiwaniem do niego z wyznaniem, bo już tak mam, że nie chcę, żeby facet myślał, że ma mnie w garści.
naprawdę masz 32 lata?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-03, 18:17   #4
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

jak możesz od niego wymagać, żeby do ciebie dzwonił skoro sama tego nie robisz?

Bo jako człowiek zapracowany i mający dużo zajęć dodatkowych zbyt często nie odbiera.

a pisał już wcześniej tego typu 'coś miłego na dobranoc'? nie wszyscy to lubią, a jak nie lubi to takie proszenie się tylko irytuje

Lubi, gdy ja mu piszę.

w jakim celu chciałaś żeby dał ci znać? tylko nie mów, że się martwiłaś. ja nie mam w zwyczaju pisać, że wróciłam, bo odczuwam to jako zapędy do kontroli partnera.

Tak, martwiłam się, wiedziałam, że będzie gruba impreza i chciałam wiedzieć, jak bezpiecznie trafi do domu. To jest aż tak źle postrzegane?

naprawdę masz 32 lata?
tak, mam, niepotrzebne było to ostatnie pytanie, i Twoja aluzja.
Stary 2018-01-03, 18:29   #5
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Bo jako człowiek zapracowany i mający dużo zajęć dodatkowych zbyt często nie odbiera.
możesz napisać, odpisze jak będzie miał czas.

Cytat:
Lubi, gdy ja mu piszę.
no tak, ale pytałam czy on to lubi.

Cytat:
Tak, martwiłam się, wiedziałam, że będzie gruba impreza i chciałam wiedzieć, jak bezpiecznie trafi do domu. To jest aż tak źle postrzegane?
ja nie myślę o meldowaniu się jak wracam z imprezy, nie mam takiego nawyku, nie lubię musieć o tym pamiętać, i jeśli ktoś mi o tym przypomina, to tak, widzę to źle. jeśli wracam i akurat rozmawiamy, to daję znać, że właśnie wracam/wróciłam, ale to przy okazji rozmowy na jakiś temat, a nie samo poinformowanie, że wróciłam do mieszkania.

Cytat:
tak, mam, niepotrzebne było to ostatnie pytanie, i Twoja aluzja.
wolałam się upewnić, bo takie gierki są częściej spotykane wśród młodziutkich osób.
Stary 2018-01-03, 18:36   #6
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

możesz napisać, odpisze jak będzie miał czas.
i myslisz, ze zmieni to jego przyzwyczajenie i bedzie do mnie więcej dzwonil czy pisal? chcialabym byc z nim w czestym kontakcie, ale on nie widzi takiej potrzeby najwidoczniej. Pytanie-czy to znaczy, że ewidentnie mu na mnie nie zależy?

no tak, ale pytałam czy on to lubi.
no widocznie nie lubi, ale i tak znajdzie się sto osób, co stwierdzą "ale jak to, kocha, to powinien lubić sprawiac mi przyjemnosc i pisac mi mile rzeczy, bo ja tak chce, o!" hah

ja nie myślę o meldowaniu się jak wracam z imprezy, nie mam takiego nawyku, nie lubię musieć o tym pamiętać, i jeśli ktoś mi o tym przypomina, to tak, widzę to źle. jeśli wracam i akurat rozmawiamy, to daję znać, że właśnie wracam/wróciłam, ale to przy okazji rozmowy na jakiś temat, a nie samo poinformowanie, że wróciłam do mieszkania.

zrozumialam, dzieki za wypowiedz

wolałam się upewnić, bo takie gierki są częściej spotykane wśród młodziutkich osób.

Gierki? Uważasz, że niepotrzebnie to przeżywam?
Stary 2018-01-03, 18:45   #7
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
[/I] i myslisz, ze zmieni to jego przyzwyczajenie i bedzie do mnie więcej dzwonil czy pisal? chcialabym byc z nim w czestym kontakcie, ale on nie widzi takiej potrzeby najwidoczniej. Pytanie-czy to znaczy, że ewidentnie mu na mnie nie zależy?
nie uważam tak. tj. nie wiem, bo po samym forum nie jestem w stanie tego ocenić, ale nie widzę nic wskazującego na to, żeby mu nie zależało. ja np. odzywam się jak mam coś do powiedzenia i jak ktoś się odezwie do mnie z czymś konkretnym to odpisuję.
bardzo za to nie lubię wisieć na telefonie [prawie nie wykonuję połączeń, tylko wymiana tekstu], ani wiadomości w stylu 'co słychać, jak tam, jak ci mija dzień, jak się bawisz, tęsknię, nie mogę się doczekać spotkania, śniłaś mi się, myślę o tobie', etc. w sumie nigdy nie wiem co na to odpisać - ja też, to miło, ok?

Cytat:
no widocznie nie lubi, ale i tak znajdzie się sto osób, co stwierdzą "ale jak to, kocha, to powinien lubić sprawiac mi przyjemnosc i pisac mi mile rzeczy, bo ja tak chce, o!" hah
to chyba najlepiej jego zapytać, bo może po prostu tego nie lubi, nie ma pomysłu co napisać, głupio mu albo wydaje mu się, że walnie czymś głupim i będziesz się śmiała

Cytat:
Gierki? Uważasz, że niepotrzebnie to przeżywam?
uważam, że jeśli czujesz, że kochasz, to bądź otwarta i mów szczerze; wstrzymywanie się, żeby nie pomyślał, że ma cię w garści [zwłaszcza, że on już ci to powiedział i tak, więc to ty masz go w garści jak już], to gierki, których nie pochwalam.
Stary 2018-01-03, 18:50   #8
Adrianna_8
Zakorzenienie

Kocha, nie kocha. Zależy czy nie. Dla mnie wygląda na to, że mu nie zależy. W ogóle dziwna się wydaje ta wasza relacja. Chyba mało szczera i prawdziwa.

Ważne jest jednak to, że Tobie się nie podoba jego podejście, zachowanie itd. Masz do tego prawo, więc zastanów się, czy chcesz kontynuować tę relację, bo wątpię, że on się diametralnie zmieni.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-03, 19:18   #9
White_Dove
Zakorzenienie

Skoro facet jest po rozwodzie moze chce miec luzniejszy zwiazek. Według mnie srednio mu zalezy. Widujecie sie 1-2 w tyg a tak nic nie pisze, nie dzwoni??? W wieku 32 lat powinien wiedziec ze wiele kobiet lubi/woli gdy facet do nich pisze. Jak dla mnie to jestes taka laska na spacer gdy ma czas lub na seks. Z moim tż na poczatku spotykania sie pisalismy smsy co drugi dzien a na fb codziennie. Zawsze znalazł czas by sie odezwał. Zawsze. Zapamietaj, że jesli facetowi zalezy to, to sie widzi i wie. Nie trzeba pytac. Pob prostu nie masz wątpliwosci, że mu zależy. Zawsze jak sie zastanawiałam "Zalezy mu? " to okazywało sie że niezbyt. U tego twojego słowa nie ida z czynami. Mowi że kocha i że zalezy a tego nie widać.

Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2018-01-03 o 19:24
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-03, 20:13   #10
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Zgadzam się z przedmowcami.
Moim zdaniem mu nie zależy
Nie nazwałbym tego nawet powaznym zwiazkiem tak mało miejsca zajmujesz w jego życiu

Napisanie smsa to kilka sekund ,rozmowa wieczorem przed snem 5min
Jemu nie zależy tak jak tobie
Takie są smutne fakty
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-03, 21:07   #11
QueenOfHearts
Rozeznanie

Też jestem zdania,że jemu nie zależy.
Jego czyny przeczą jakiemukolwiek "zależeniu".
A jeśli ma uraz po rozwodzie, to mógłby otworzyć "paszczę" i to zakomunikować.

Na razie to wygląda tak,że jesteś laską na zawołanie: kontaktujecie się na jego zasadach, spotykacie też.
Twoja jedyna przyjemność to udany seks.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 06:17   #12
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Nie zależy mu tak jak Tobie. Zgadzam się z powyższymi opiniami.
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-04, 16:02   #13
I am Rock
lokalna gwiazda

Moim zdaniem jesteś dziewczyną tylko do seksu.
Jeżeli mężczyźnie zależy, to związek tak nie wygląda.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-04, 18:08   #14
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Skoro mu zależało tylko na seksie, to po co czekał aż tak długo? Spotykaliśmy się 3 miesiące, wtedy stracił na mnie trochę czasu (i hajsu, wiadomo - spotkania w kinie, restauracji choć nieraz chciałam ja płacić, ale mi nie pozwolił). Było bajecznie i miło. Wątpię, żeby mu się chciało tyle "wkładać" w związek, tylko dla seksu, który nastąpił po ponad 3 miesiącach dopiero.
Gdy go spytałam, nie tak dawno, czy "kolegujemy" - wyśmiał mnie, mówiąc, że on koleżanek nie szuka.
Stary 2018-01-04, 18:22   #15
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

3 miesiące to nic tak naprawdę
Może wcale nie czuł ze cos poswieca (czas,kase)zeby cos osiagnac
Może mu się podobasz,miło spędza się z Tobą czas to nie jest to jakiś nie wiadomo jaki wysiłek a seks darmowy z toba zawsze na zawołanie to łatwiejsze niż wgrywanie różnych dziewczyn
Widać jednak ze nie chcesz widzieć oczywistych znaków ze facetowi nie zależy na głębszej relacji skoro nie ma czasu na smsa czy krótki telefon w ciągu tygodnia
Jak ci to odpowiada to łudz się dalej
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-04, 18:25   #16
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro mu zależało tylko na seksie, to po co czekał aż tak długo? Spotykaliśmy się 3 miesiące, wtedy stracił na mnie trochę czasu (i hajsu, wiadomo - spotkania w kinie, restauracji choć nieraz chciałam ja płacić, ale mi nie pozwolił). Było bajecznie i miło. Wątpię, żeby mu się chciało tyle "wkładać" w związek, tylko dla seksu, który nastąpił po ponad 3 miesiącach dopiero.
Gdy go spytałam, nie tak dawno, czy "kolegujemy" - wyśmiał mnie, mówiąc, że on koleżanek nie szuka.
A co to za problem? To tak długo 3 miesiace? No weź....Jakby 2 lata czekał to owszem dla samego seksu bez sensu...ale tak...Sama mówiłas że kase ma, skoro kupił mieszkanie...bez obrazy ale lasce z portali erotycznych sie płaci i ma tylko raz. Policz sobie wszystkie wasze wyjscia, jemu sie i tak opłacało jesli to było dla samego seksu. Seksu nie uprawialiscie chyba raz tylko wiecej.
Facet moze duzo zrobic dla seksu.
Wierz mi facet któremu faktycznie zalezy inaczej sie zachowuje.

Czas edycji: 2018-01-04 o 18:26
Stary 2018-01-04, 18:29   #17
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
A rozwinął tę myśl, czy poprzestał na tym stwierdzeniu?
Stary 2018-01-04, 18:31   #18
White_Dove
Zakorzenienie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;80204086]3 miesiące to nic tak naprawdę
Może wcale nie czuł ze cos poswieca (czas,kase)zeby cos osiagnac
Może mu się podobasz,miło spędza się z Tobą czas to nie jest to jakiś nie wiadomo jaki wysiłek a seks darmowy z toba zawsze na zawołanie to łatwiejsze niż wgrywanie różnych dziewczyn
Widać jednak ze nie chcesz widzieć oczywistych znaków ze facetowi nie zależy na głębszej relacji skoro nie ma czasu na smsa czy krótki telefon w ciągu tygodnia
Jak ci to odpowiada to łudz się dalej[/QUOTE]
Tym bardziej że facet jest sam i pracuje ma kase wiec nie ma za bardzo na co jej wydawac. A postawic Ci kino, restauracje z perspektywą seksu kilka razy to sensowne i opłacalne. Wydał pewnie na Ciebie z 200-300 zł. Wiec jemu sie to bardzo opłacało. Do tego jeszcze sie nie zorientowałas wiec gra dalej trwa.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
A rozwinął tę myśl, czy poprzestał na tym stwierdzeniu?
Ale kolezanka moze byc "od seksu" albo "taka z która sie wychodzi, chodzi do kina i na piwo, czasem pogada"
Stary 2018-01-04, 18:40   #19
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Dzięki, dziewczyny za otwarcie oczu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-04, 18:40   #20
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez White_Dove Pokaż wiadomość

Ale kolezanka moze byc "od seksu" albo "taka z która sie wychodzi, chodzi do kina i na piwo, czasem pogada"
Właśnie pomyślałam o takiej od wyjścia na piwo. Że tego nie szuka.

Autorko, przeanalizuj wasze spotkania.
Jeżeli spotykacie się tylko, gdy on ma chęć, bo gdy ty zaproponujesz, to on jest zmęczony, czy ma inny wykręt i każde spotkanie kończy się seksem - to masz odpowiedź.
Stary 2018-01-04, 19:12   #21
White_Dove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Właśnie pomyślałam o takiej od wyjścia na piwo. Że tego nie szuka.

Autorko, przeanalizuj wasze spotkania.
Jeżeli spotykacie się tylko, gdy on ma chęć, bo gdy ty zaproponujesz, to on jest zmęczony, czy ma inny wykręt i każde spotkanie kończy się seksem - to masz odpowiedź.
Skoro na pytanie "czemu nie napisał" to odpowiada "byłem zmeczony" to chyba wiadomo. Jeszcze moze byc tak że gdy autorka proponuje to on po prostu tą godzinke na seks-spotkanie jakos znajdzie... Dobrze by było spotkac sie pare razy u niego ale bez seksu...lub gdzies pojsc..
Autorko serio jeszcze raz 3 miesiace to nie jest dużo...co to za problem 3 miesiace sprawiac dobre wrażenie... pare razy w tygodniu...Chociaz sadze że to ze nie pisze wiadomosci wiedziałas juz wczesniej... Mozna nie lubic pisac sms czy na komunikatorze ale to wystarczy jeden sms nawet czy zadzwonic... Serio przez 5-6 dni w tygodniu nie interesowało go co robisz, gdzie jestes itd?? Moze w tamte dni spotyka sie z innymi?
Miałam kiedys podobnie tyle że bez seksu.. Z facetem spotkałam sie 4 razy na spacer i na 5 tylko maraton filmowy w kinie z jego znajomymi. Po 2 spotkaniu pytał na której randce do niego przyjde. Podałam mu mój numer tel by było łatwiej sie komunikowac bo mówiłam mu że nie zawsze jestem na komunikatorze, nawet go sobie nie zapisał. Sygnału tez nie puścił. Wieczorami gdy pisalismy nie wykazywał zbytnio zainteresowania, raczej pisał o sobie, mnie prawie o nic nie pytał. Nawet gdy napisałam mu kilka zdań które mnie dotyczyły. Na spotkaniach gapił sie na mnie, na któryms pomacał nawet po pupie, nie spodziewałam sie bo w miejscu publicznym ( niby przypadkiem)Tem u zbytnio nie zależało, potrzebował tylko słuchacza. Temu "Twojemu" też zbytnio nie zależy.

Czas edycji: 2018-01-04 o 19:16
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości