|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Fobia przed lataniem - tabletki
Witajcie!
Na moich tegorocznych wakacjach okazało się ze panicznie boje się latać samolotem. 4 loty w przeciągu dwóch tygodni były dla mnie koszmarem.... Za miesiąc czeka mnie kolejny lot, niestety muszę go odbyć. 2x7h do Hong Kongu. Moje pytanie jest takie - czy wiecie jakie tabletki uspokajające bądź nasenne mogą mi w tym pomoc? Ogólnie miałam problemy z nerwica, brałam hydroksyzyną i zolpic, ale nie wiem jak będą działać na mnie przy tak dużym stresie. Czy miałyście podobne doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Catleesi Morza Kocimiętki
|
Dot.: Fobia przed lataniem - tabletki
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;78850146]Witajcie!
Na moich tegorocznych wakacjach okazało się ze panicznie boje się latać samolotem. 4 loty w przeciągu dwóch tygodni były dla mnie koszmarem.... Za miesiąc czeka mnie kolejny lot, niestety muszę go odbyć. 2x7h do Hong Kongu. Moje pytanie jest takie - czy wiecie jakie tabletki uspokajające bądź nasenne mogą mi w tym pomoc? Ogólnie miałam problemy z nerwica, brałam hydroksyzyną i zolpic, ale nie wiem jak będą działać na mnie przy tak dużym stresie. Czy miałyście podobne doświadczenia?[/QUOTE] Myślę, że to jest pytanie do Twojego lekarza. Na każdego działa coś innego - ktoś dostanie Relanium i spi jak zabity, ktoś inny Xanax i jest mu dobrze, a inny będzie chodził po ścianach. Niektórym starcza krople walerianowe i drink w czasie lotu, a innym medytacja. Jeśli pytasz o leki, to opinia innych nie Ci nie da. I radzę Ci iść do lekarza na dniach, bo z reguły leki, nim zaczynają działać, to mija nawet do 2 tygodni (typu przeciwdepresyjne, które są z reguły przeciwlękowe). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Idz do lekarza po Diazepam (czyli relanium) bedzie Ci milo i bezgranicznie wszystko jedno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dziękuje Wam 😉 oczywiście udam się do lekarza, wszystkie te leki są na receptę wiec muszę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja pracuje w branzy lotniczej, jesli chcesz, napisz do mnie, odpowiem na twoje pytania i wyjasnie ci dlaczego ludzie boja sie latac i jak sobie z tym radzic
![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Moja mama się tak boi, że nigdy nie wsiądzie. Lubi bardzo podróżować, ale ogranicza ją to do miejsc, w które może dojechać autokarem lub pociągiem tak do 24 godzin. I nic nie da się z tym zrobić. Nie wsiądzie i juz. Czy z tabletkami czy po drinku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
[1=a9e9b14f0920806ea67464f a4f1a029ea354de7e_6212d60 30631b;78850146]Witajcie!
Na moich tegorocznych wakacjach okazało się ze panicznie boje się latać samolotem. 4 loty w przeciągu dwóch tygodni były dla mnie koszmarem.... Za miesiąc czeka mnie kolejny lot, niestety muszę go odbyć. 2x7h do Hong Kongu. Moje pytanie jest takie - czy wiecie jakie tabletki uspokajające bądź nasenne mogą mi w tym pomoc? Ogólnie miałam problemy z nerwica, brałam hydroksyzyną i zolpic, ale nie wiem jak będą działać na mnie przy tak dużym stresie. Czy miałyście podobne doświadczenia?[/QUOTE] Jeśli musisz latać to musisz się do tego przyzwyczaić, inaczej się nie da. Po diazepamie wiele osób ma takiego jakby kaca, więc nie jest to metoda do regularnego stosowania, chyba, że się naprawdę musi. Sama nie wzięłabym żadnych lekarstw, których działania nie jestem pewna lecąc do nieznanego miasta. Wiadomo, że w takich sytuacjach trzeba zachować przytomność umysłu, żeby nie dać się oszukać, okraść, żeby znaleźć hotel, dogadać się z taksówkarzem, który nie zawsze mówi twoim językiem, itp. Działania leków, zwłaszcza leków działających na psyche nie przewidzisz nigdy w 100%. Szczerze, to chyba nawet lepiej byłoby strzelić sobie kielicha przed lotem niż brać tabletki, bo działanie alkoholu pewnie znasz, tabletek nie przewidzisz. Ja też nienawidziłam i bałam się latać. Potem miałam pracę gdzie latałam średnio 8 razy w miesiącu. Początki były koszmarne (jak raz lecieliśmy w burzy, ja siedziałam tuż przy skrzydle i piorun trafił w skrzydło prawie zaczęłam krzyczeć ![]() Zajmij się czymś po prostu. Weź dobrą książkę albo grę. (Natomiast latanie podczas miesiączki, jeśli należysz do osób, które czują się podczas nich nie najlepiej, to hardcore). Edytowane przez 476bc3dbac029ec3a9e93a7df5eb47c70ae0ad31 Czas edycji: 2017-11-19 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jakie masz rady na opanowanie lęku? Plis😉
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.