![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Mój piesek:"(
Drogie Wizazanki mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie jak załoze ten nowy temat.Poprostu chce sie z kims podzielic moim bólem. Mój piesek umiera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój piesek:"(
Współczuję
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Bardzo mi przykro
![]() Znam ten ból też straciłam pieska miała cukrzycę ![]() ![]() Mam nadzieję że przetrwasz te ciężkie dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dwa lata temu musiałam patrzeć jak mój piesek odchodzi. Wykryto u niego białaczkę. Jeździłam z nim ca dwa tygodnie 300 km do Wrocławia na chemioterapię. Nowotwór się zatrzymał ale doszło do uszkodzenia nerwu przez chemię i pisina odeszła ;( ale ile wcześniej musiał wycierpieć.Rozumiem co czujesz, wiem że to nie jest pocieszenie ale naprawdę Cię rozumiem.
Poczytał sobie to: http://teczowymost.atspace.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem Cię magdalenko_... W tej chwili jeden z moich szczurków jest w podobnym stanie
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo Ci współczuję. Czy nie byłoby lepiej wybrać mniejsze zło i skrócić jej cierpienia? Ja wiem, że to trudna (i dla niektórych kontrowersyjna) decyzja, ale może tak byłoby lepiej - zwłaszcza gdy nie ma nadziei.
Trzymaj się cieplutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Wiem, że zadne słowa pocieszenia nie sa teraz w stanie zmniejszyc Twojego smutku
![]() Ale postaraj się jakoś to sobie wytłumaczyć w racjonalny sposób - wiem bardzo cięzko to zrobić ale czasem pomaga. Powiem Ci ze jestem w podobnej sytuacji. Moj piesio ma juz 15 lat i jest ciagle na lekach - na serduszko i na stawy ![]() Zatem łączę sie z Tobą w Twoim bólu i cierpieniu ![]() Trzymaj się! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Witam ,też wiem coś o tym najgorsze że patrzysz na swojego przyjaciela on na ciebie swoimi oczkami i nie wiesz jak mu pomóc, okropność 2 lata temu odeszła moja ukochana suczka płakałąm przez tydzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Kochana, ja też wiem co przeżywasz.Wprawdzie moja psineczka żyje ale ma już 17 lat...Jak kilka lat temu ją sparaliżowało(po zastrzykach) to nie mogła chodzić, a ja patrzyłam na nią, płakałam i cierpiałam razem z nią.Najgorsze minęło,psiak wyzdrowiał.Ale teraz ma sporego guza na brzuszku i tak strasznie schudła i wzrok sie jej pogorszył i słuch...Ale dbamy o nią jak tylko umiemy, biegamy do lekarza jak tylko widzimy, że coś jest nie tak, faszerujemy tabletkami,żeby Kulcia dłużej żyła.I jak narazie radzimy sobie jakoś i cieszymy się,że jest z nami.Ale nie jest tajemnicą,że nie będzie z nami wiecznie. Jak o tym pomyśle,płakać mi się chce.Ale nic nie poradzimy i Ty też nić nie poradzisz.Wierze,że cierpisz bo musisz patrzeć, jak ukochana istota cierpi, a Ty nawet nie możesz jej pomóc.Ale nie martw się, bądź z nią i przytulaj cały czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raróg
|
Też straciłam kilka piesków
![]() Rozumiem, jak się czujesz ![]() Ale tak już niestety musi być ![]() Okaż jej dużo uczucia, niech wie, że odchodzi w miłości. Trzymaj się ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Bardzo Wam dziekuje za te słowa otuchy!Jestescie Kochane!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Kochana smierc pieska jak taka sama tragedia jak odejscie czlowieka.
Nie wstydz sie łez , ale badz dzielna, czego zycze Ci z calego serca. Ja osobiscie nie wyobrazam sobie zycia bez mojego psiaka , ale wiem ze kiedys nadejdzie taki moment ze kiedys go zabraknie... Ale to za bardzo do mnie nie dociera , jeszcze nie teraz ... Napisalas ze Twoj pies cierpi -wierze ze zrobisz to co uwazasz za sluszne. Ja nie chce aby moje cierpienie przedkladac nad cierpienie zwierzaka. Ale nie chce nigdy byc w takiej sytuacji !!! 3maj sie !!!!!
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jej...
kilka miesiecy temu zostala uspiona jamniczka babci - miala wlasnie z przerzutami...najbardziej wzruszajace bylo to, ze mimo wieku i swojego ciezkiego stanu (ledwo chodzila bidulka) ZAWSZE przychodzilo sie przywitac i cieszyla sie jak szalona jak ktos przychodzil... ![]() ![]() ![]() ![]() Po czesci wiem co przezywasz... mimo ze to nie byla moja psinka, ktorej nie mialam na codzien... nawet sobie nie wyobrazam jakym sie czula gdyy takie nieszsczescie moja sunie spokalo... wspolczuje Ci ![]() nie powiem zebys sie nie martwila, albo ze bedzie dobrze...bo wiem ze sie nie da...PRZYKRO MI...
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Trzymaj się Magdalenko
![]() Taki to ten świat jest........ ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
moja sunia też miała raka,nie można jej było pomóc mogliśmy tylko skrócić jej ciepienie (była już nieprzytomna) w tym roku minie 10 lat....
![]() Magdalenka trzymaj sie ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Mrs Mrau
|
![]() doskonale rozumiem W niedziele mina 3 tygodnie jak moj kochany psiak nie jest już ze mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
dzisiaj mija dokładnie rok od kiedy umarł mój pimpek. miał 10 lat i był naprawde mądrym psem. wiem, ze juz nidgy takiego mieć nie bede. biadak miał choroboe serca. zyje nadal w mojej pamieci i moim serce. był ze mna w najpiekniejszych latach mojego zycia.
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Przykro mi strasznie!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
bardzo Ci wspolczuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Strasznie Ci współczuję. Ja nie mam pieska tylko kota, ale nie wyobrażam sobie jakby jej nie było. Niedawno moi teściowie musieli uśpić swojego pieska. Miał raka z przerzutami na całym ciele i na płucach. Nie mógł oddychać. Postanowili skrócić cierpienia. Ciężko to wszyscy przeżyliśmy, to był przecież członek naszej rodziny.
Trzymaj się i bądź dzielna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Figa juz odeszła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Przykro mi bardzo
![]() ![]() ![]() Edytowane przez *Aga* Czas edycji: 2006-03-10 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomysl o tych cudownych latach ktore spedzila z Wami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
![]()
bardzo Ci współczuję ...
Moja suczka odeszła nagle (była z tych radosnych mieszańców - szalenie mądre stworzenie) ... wyszła na spacer z moim Tatą i potrącił ją samochód. Widziałam jak cierpi ... bosh ciągle nie potrafię o tym opowiadać a było to z 7 lat temu ... odeszła przed samymi drzwiami weterynarza. Strasznie to przeżyliśmy ... wszyscy, cała rodzina. Teraz pamiętamy te cudowne lata jakie z nami spędziła, jej śmieszne zachowania i sytuacje ... Trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
przykro mi bardzo naprwade.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Bardzo mi przykro
![]() ![]() ![]() Ale wazne, ze juz sie nie męczą, rowniez przytulam mocno ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo mi przykro. Trzymaj sie dzielnie
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
![]()
moja Astra (dog niemiecki) miala grzybice, rodzice probowali ja wyleczyc, ale jak troche przeszlo wracalo z wieksza sila... nie chcelismy zeby cierpiala, kiedy byla w stanie krytycznym, postanowilismy ja uspic
duzo psow stracilam tez jak byly jeszcze szczeniaczkami, mialam parke rotwailerow i mlode naprawde cieszko uchronic przed chorobami Trzymaj sie kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.