![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wspólne mieszkanie
Cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólne mieszkanie
Z takim podejsciem dlugo razem nie pomieszkacie.
Jezeli para decyduje sie na wspolne mieszkanie tzn, ze zyc bez siebie nie moga ... a jak sie potoczy przyszlosc to zalezy tylko i wylacznie od pary, szacunku do siebie itd ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Regulator reniferów
|
Widzieliśmy się trzy razy, zanim zamieszkaliśmy razem. Za drugim podjęliśmy decyzję o wspólnym życiu.
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Naturalnie musisz wszystko przezwyciężyć, Zanim zamiast słońca pojawi się księżyc, Póki na niebie słońce świeci, masz tą siłę, Jak każdy malutki człowieczek tej ziemii, osiągnąć coś przez wysiłek..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
My zamieszkaliśmy razem po 9 miesiącach znajomości a od 3 byliśmy para. Wiadomo były kłótnie ale nie jakoś przesadnie dużo, trzeba podejść do tego pozytywnie a nie od razu zastanawiać się ile będzie kłótni. Mieszkamy razem już ponad 7 lat i nadal bywają kłótnie jak to w związku. Najważniejszy jest szacunek i rozmowa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 201805091331 Czas edycji: 2017-12-28 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
W kwietniu się związaliśmy, w lipcu facet miał się do mnie wprowadzić na czas remontu w mieszkaniu jego rodziców, remont się przedłużył do dwóch miesięcy, a potem już nie było sensu, żeby się wyprowadzał :P. I został.
Nie kłóciliśmy się, ustaliliśmy jakiś tam podział obowiązków, który mocno się zmienił od tego czasu i w sumie tyle. Wszystko wyszło naturalnie. Najlepszy z niego chłopak i współlokator ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Wprowadził się do mnie po 5 miesiącach.
Nie rozumiem pytania o kłótnie w sumie. U mnie na początku ich w sumie nie było, potem zaczęło się jakieś docieranie. Jesteśmy razem 6 lat. Mieszkaliśmy ze sobą z przerwami najpierw przez studia, potem przez chorobę i kryzys w związku. Na stałe mieszkamy od roku i jest okej. Kłótnie się zdarzają, ale nie mamy jakiegoś schematu. Nie kłócimy się codziennie. Czasem się nie dogadamy po prostu. Najwięcej kłóciliśmy się gdy mieszkaliśmy w kawalerce, trwało to rok. Uważam, że z małymi wyjątkami jest to najgorszy pomysł jaki można mieć. Zazwyczaj ludzie potrzebują też czasem od siebie odpocząć, a jak się ma jeden pokój to nie ma za bardzo takiej opcji. Można albo siedzieć w kiblu, albo wyjść z mieszkania. To mega niewygodne. Teraz każde z nas wynajmuje swój pokój w 3-pokojowym mieszkaniu (mamy współlokatorkę). Jak ktoś chce pobyć sam nie ma z tym problemu. Zazwyczaj jednak śpimy razem w jednym pomieszczeniu. Obecnie oszczędzamy na wkład własny i mamy nadzieję za 1-1,5 roku kupić mieszkanie ![]()
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Po niecałym pół roku. Było burzliwie na linii pedant - bałaganiara ale po wypracowaniu granic jest spokojnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Po swoich doświadczeniach mogę napisać, że warto trochę poczekać i okres randkowania jest też ważny. Beztroskie spotykanie się to bardzo miłe wspomnienia. Codzienne życie jest mniej kolorowe głównie przez obowiązki. Nie ma z czym się spieszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Gazela inteligencji
|
Pomieszkiwałam bardzo szybko, zamieszkałam jakoś po 7 miesiącach znajomosci, tylko ze nasza znajomość długo była luźna. Oficjalnie w związku jesteśmy chyba dopiero od tego czasu. Znamy się ponad rok. W czasie znajomosci pokłóciliśmy się ze 3 razy, w tym raz na tyle powaznie, że zebrałam manatki i się wyprowadziłam na tydzień
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
zuy mod
|
Zamieszkalismy razem po 4 miesiacach, jesteśmy razem 6,5 roku juz. Nadal się docieramy jeśli chodzi o obowiązki domowe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Po paru miesiącach razem zamieszkaliśmy i jesteśmy już ponad 5 lat razem. Do dziś zdarzają się burzliwe dni, bo mój partner jest totalnie wielkim bałaganiarzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-12-28 o 22:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Zamieszkalismy razem po 15 miesiacach zwiazku- zrobiłbysmy to szybciej, ale nie było okazji
![]() Nie było żadnych klotni oprócz malych sprzeczek o ☠☠☠☠☠☠☠y, czyli jak u wszystkich ludzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Zamieszkaliśmy po dwóch latach związku, jakiś czas się docieraliśmy, rozmawialiśmy, wypracowaliśmy kompromisy i teraz jest świetnie - już na swoim.
Wysłano z ☎ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;8001103 6]Po niecałym pół roku. Było burzliwie na linii pedant - bałaganiara ale po wypracowaniu granic jest spokojnie.[/QUOTE]
U nas po ponad 7 latach to nadal największy powód nieporozumień. Z tym, że u nas tz to błaganiarz, fakt sprząta ale ciężko mi dogodzić pod tym względem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Jestem w związku od 3 miesięcy, od dwóch pomieszkiwaliśmy ze sobą, od niecałego jestem w jego mieszkaniu praktycznie ciagle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Zaczęliśmy poważnie szukać po roku związku, kolejne 7 miesięcy czekaliśmy na konkretne mieszkanie. Mieszkamy już ponad pół roku. Czasem są spiecia o sprzątanie, bo TŻ nie ma specjalnie takiej potrzeby. On jest oazą spokoju, więc trudno się kłócić.
Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zamieszkalismy po dwoch i pół roku. Na początku się dogrywalismy, teraz już mamy wyrobione wspólne przyzwyczajenia wiec jest ok
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Bardzo ciężko mi powiedzieć. Myślę, że jakieś pół roku? Ale trudno wystarczyć dokładną granicę. W sumie od praktycznie samego początku razem spaliśmy i jedliśmy - a że byliśmy na jednym kierunku to byliśmy razem praktycznie 24/7
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Praktycznie od samego początku związku pomieszkiwaliśmy ze sobą, bo był to związek na odległość. Później, gdy TZ przeprowadził się do swojego miasta to też pomieszkiwaliśmy praktycznie 5-6 dni w tygodniu razem. A tak całkowicie razem mieszkamy od 9 miesiąca związku. Jesteśmy razem 6 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Zamieszkaliśmy po ok 3-4 latach i akurat jak kończyłam swoje studia zamieszkaliśmy razem, wcześniej pomieszkiwalismy razem. Kłóciliśmy się na początku ostro, bo każde miało swoje przyzwyczajenia i wiedziało lepiej, do tego mała przestrzeń powodowała spiny. Po jakimś czasie wszystko się uspokoiło i dograliśmy się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
My zamieszkaliśmy dopiero po ok. pięciu latach związku.... Pewnie byłoby szybciej, ale ja musiałam skończyć studia w innym mieście.
![]() W moim odczuciu po zamieszkaniu niewiele się zmieniło, nie kłócimy się jakoś specjalnie więcej, dużo nawyków i zachowań zdążyłam poznać wcześniej i nic mnie nie zdziwiło. Podoba mi się jednak to, że wszelkie nieporozumienia możemy rozwiązywać na bieżąco, a nie jak wcześniej przez telefon, komunikator lub czekaliśmy do kolejnego spotkania. Na bieżąco dzielimu swoje problemy, radości, wydarzenia z danego dnia. Chyba tego mi najbardziej brakowało. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
2 razy mieszkałam z kimś, w obu przypadkach partner wprowadzał się do mnie po mniej więcej roku związku.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
My zamieszkaliśmy razem po 9 miesiącach związku. Żadne z nas nie mieszkało wcześniej z poprzednimi partnerami.
Mieszkamy razem pół roku i z perspektywy czasu uważam, że to była jedna z lepszych decyzji w moim (naszym) życiu ![]() Kłótni i spięć w naszych związku nie było żadnych ![]() Edytowane przez gothka152 Czas edycji: 2017-12-29 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Zamieszkaliśmy razem po niepełnych dwóch latach wcześniej - a myśleliśmy o tym już wcześniej, ale logistycznie nie wyszło. Drobne spięcia były, bo jednak każdy ma swoje przyzwyczajenia, ale nie nazwałabym tego kłótniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Z powodu moich studiów zamieszkaliśmy ze sobą dopiero po 9 latach
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale nie boję się tego. Wiem, że to się zdarza, a pragnienie mieszkania z nim jest o wiele większe niż obawa o małe sprzeczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.