Dostałam pracę której nie chcę... Co teraz? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-05, 16:25   #1
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Dostałam pracę której nie chcę... Co teraz?

Byłam dzisiaj na dwóch "rozmowach" o pracę. Pierwsza - świetlica dla bezdomnych, praca w zawodzie, 8-17, dostosowana do grafiku studiów, po 3 miesiącach umowa o pracę. Ta praca bardzo mnie podjarała, byłam dzisiaj na godzinę zobaczyć jak to się odbywa, no spoko, podoba mi się. Pan, który mnie oprowadzał zadzwonił do Pani, że przyszła studentka w sprawie pracy, obejrzała, chce pracę. Pani kazała dać mnie do telefonu. Wzięłam telefon, mówię co i jak, a ona do mnie, to zapraszam na ulicę X podpisać umowę. Cała podjarana lecę, wchodzę do góry i... Nikt nie wie o co chodzi. Wchodzę do jednego pokoju, mówię, że jestem od pani profesor (to ona mi pracę zaproponowała, kazała się na siebie powołać), nikt nic nie wie. Może obok. Idę obok... Nie wiadomo nic, proszę do pokoju obok. W pokoju obok 4 babki - nikt nic nie wie, zadzwonią do prezesa. Prezes kazał zostawić kontakt i się odezwie.
Dzisiaj miałam również drugą rozmowę kwalifikacyjną - stoisko w galerii handlowej z odżywkami i akcesoriami dla sportowców. Ubrałam się raczej na luzie (tzn założyłam prostą, bawełnianą sukienkę i adidasy), bo stwierdziłam, że i tak mnie nie przyjmą, a ja nie będę płakać. Niby fajna praca, zgodna z moimi zainteresowaniami, ale jednak dorywcza, a nie ukrywam, że wolałabym pracę już tak bardziej na stałe. No i pan do mnie, że rozmowa przebiegła super, na 95% jestem zatrudniona, musi jeszcze pogadać z drugim facetem (było ich dwóch na rozmowie) i jutro dostanę decyzję.
Dzwoniłam do profesorki, która mi pracę zaproponowała, ona powiedziała, że pomoże i porozmawia z prezesem, ale w pracy będzie dopiero w poniedziałek. No i... Co robić? Brać tę pracę w galerii? Czy ryzykować i czekać do poniedziałku?
Praca w świetlicy ma polegać na tym, że wpisuję kto przychodzi, badam alkomatem, robię herbatę w takim dużym termosoe dwa - trzy razy dziennie, pilnuję porządku. Stawka finansowa wszędzie taka sama - minimalna

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 16:28   #2
Mad_Max
BAN stały

Dot.: Dostałam pracę której nie chcę... Co teraz?

Dzwonisz do odżywek i mówisz, że musisz rozważyć jeszcze inne oferty i dasz im znać w poniedziałek. Jak już będziesz wiedzieć co ze świetlicą.

Edit:
Aaaa, to oni mają zadzwonić. Więc jak oni zadzwonią, to powiesz im, że teraz ich kolej na czekanie i odezwiesz się w poniedziałek.

Edytowane przez Mad_Max
Czas edycji: 2018-01-05 o 16:29
Mad_Max jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 16:31   #3
Quande
Raczkowanie

Dopóki nie odpisałaś umowy nie masz żadnej pewności, że pracę otrzymasz. Taka rada na teraz i na przyszłość. Nie rezygnuj z rozmowy o pracę 'bo ktoś powiedział, że na pewno będę przyjęta'. Żadna z nich nie wydaje się ideałem, ale jeśli wolisz pierwszą to możesz powiedzieć w sklepie, że potrzebujesz kilku dni do namysłu, bo musisz rozpatrzyć inną ofertę.
Quande jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 16:41   #4
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Jak zgłoszą sie z galerii to powiedz, że dasz im odpowiedź w poniedziałek. W poniedziałek jeszcze raz skontaktuj się z tymi osobami od ośrodka i jak nic nie ustalisz to daj sobie chyba spokój. Ewentualnie zapytaj od kiedy miałabyś zacząć pracę w galerii, bo może dopiero za jakiś czas, więc mogłabyś nieco odwlec w czasie przekazanie przyszłym pracodawcom informacji (np. w połowie przyszłego tygodnia)
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 16:47   #5
Limonka2738
Zakorzenienie

Na razie nie dostałaś żadnej pracy.

Jak zadzwonią powiedz, że dasz znać w poniedziałek.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 16:52   #6
lady666macbeth
Zakorzenienie

poczekaj do poniedziałku, wydaje mi się że praca w świetlicy bardziej by Cię satysfakcjonowała. Jeśli z odżywek zadzwonią wcześniej, powiedz że musisz się jednak zastanowić. I im dasz znać. No i poczekasz w tym czasie na telefon ze swietlicy.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

swoją drogą, coś ktoś pokręcił z Twoją pracą w świetlicy, bo aż dziwne że nikt nic nie wiedział jak przyszłaś..
Stary 2018-01-05, 17:00   #7
pani_zaradna
Raczkowanie

Jeśli praca w świetlicy jest zgodna z Twoim kierunkiem studiów i tym, co zamierzasz robić w przyszłości to postawiłabym wszystko na jedną kartę i powiedziała tym od odżywek, jak zadzwonią, że teraz Ty musisz się namyślić bo masz jeszcze inną ofertę i dasz znać w poniedziałek. Pracodawcy, zwłaszcza tacy z niezbyt ambitnych miejsc często kiepsko reagują na takie postawienie sprawy więc możliwe, że po prostu Ci podziękują. Ale nie martw się: pracę za minimalną znajdziesz bez problemu, również w interesującej Cię branży
pani_zaradna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 19:57   #8
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na dwóch "rozmowach" o pracę. Pierwsza - świetlica dla bezdomnych, praca w zawodzie, 8-17, dostosowana do grafiku studiów, po 3 miesiącach umowa o pracę. Ta praca bardzo mnie podjarała, byłam dzisiaj na godzinę zobaczyć jak to się odbywa, no spoko, podoba mi się. Pan, który mnie oprowadzał zadzwonił do Pani, że przyszła studentka w sprawie pracy, obejrzała, chce pracę. Pani kazała dać mnie do telefonu. Wzięłam telefon, mówię co i jak, a ona do mnie, to zapraszam na ulicę X podpisać umowę. Cała podjarana lecę, wchodzę do góry i... Nikt nie wie o co chodzi. Wchodzę do jednego pokoju, mówię, że jestem od pani profesor (to ona mi pracę zaproponowała, kazała się na siebie powołać), nikt nic nie wie. Może obok. Idę obok... Nie wiadomo nic, proszę do pokoju obok. W pokoju obok 4 babki - nikt nic nie wie, zadzwonią do prezesa. Prezes kazał zostawić kontakt i się odezwie.
Dzisiaj miałam również drugą rozmowę kwalifikacyjną - stoisko w galerii handlowej z odżywkami i akcesoriami dla sportowców. Ubrałam się raczej na luzie (tzn założyłam prostą, bawełnianą sukienkę i adidasy), bo stwierdziłam, że i tak mnie nie przyjmą, a ja nie będę płakać. Niby fajna praca, zgodna z moimi zainteresowaniami, ale jednak dorywcza, a nie ukrywam, że wolałabym pracę już tak bardziej na stałe. No i pan do mnie, że rozmowa przebiegła super, na 95% jestem zatrudniona, musi jeszcze pogadać z drugim facetem (było ich dwóch na rozmowie) i jutro dostanę decyzję.
Dzwoniłam do profesorki, która mi pracę zaproponowała, ona powiedziała, że pomoże i porozmawia z prezesem, ale w pracy będzie dopiero w poniedziałek. No i... Co robić? Brać tę pracę w galerii? Czy ryzykować i czekać do poniedziałku?
Praca w świetlicy ma polegać na tym, że wpisuję kto przychodzi, badam alkomatem, robię herbatę w takim dużym termosoe dwa - trzy razy dziennie, pilnuję porządku. Stawka finansowa wszędzie taka sama - minimalna

na przyszłość w takich sytuacjach polecam zawsze pytać o nazwisko osoby z którą się rozmawia (albo zapamiętywać jak sie sama przedstawia). i potem w razie takich sytuacji, gdzie nikt nic nie wie, powoływać się na rozmowę z panią X.
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 20:20   #9
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
na przyszłość w takich sytuacjach polecam zawsze pytać o nazwisko osoby z którą się rozmawia (albo zapamiętywać jak sie sama przedstawia). i potem w razie takich sytuacji, gdzie nikt nic nie wie, powoływać się na rozmowę z panią X.
Z tego co zrozumiałam, to Tinker właśni tak zrobiła. I dalej nikt nic nie wiedział.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 20:32   #10
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Z tego co zrozumiałam, to Tinker właśni tak zrobiła. I dalej nikt nic nie wiedział.
Powołałam się na nazwisko profesorki z uczelni, która mi pracę zaproponowała, ale nie zapytałam o nazwisko tej pani, z którą rozmawiałam przez telefon o umowie

201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 20:39   #11
patusiaa23
BAN stały

Ja bym te odzywki to olala to nie jest praca marzen a nawet w cv nie bedzie dobrze wygladac, lepiej zarobisz w mcdonaldzie i w wiekzsosci sklepow sklepikow wyjdziesz na to samo
patusiaa23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-05, 22:19   #12
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Jutro jest święto wolne od pracy, galerie i stoiska nieczynne. Serio będą jutro do ciebie dzwonić z tych odżywek? Pewnie zadzwonię najwcześniej w poniedziałek, o ile w ogóle zadzwonia.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-05, 23:45   #13
Luxanna
Zadomowienie

Też mi się wydaje, że zadzwonią dopiero w poniedziałek A jeśli szybciej - powiedz, że dasz im sama znać w poniedziałek właśnie. Raczej praca pierwsza byłaby lepsza, ale nieciekawe zagranie z tym brakiem przekazania informacji.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości