problem w pracy przez osobowo¶æ - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2018-01-05, 14:20   #1
9omega9
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

problem w pracy przez osobowo¶æ

Temat bêdzie o moim problemie z sam± sob±.
Chodzi o osobowo¶æ, która na nowo zaczê³a mi przeszkadzaæ w ¿yciu zawodowym.
Z natury jestem spokojn±, opanowan± osob±, jestem raczej introwertyczk±, wystarcza mi obecno¶æ narzeczonego, bliskich, nie mam wielkiego grona znajomych. W pracy jestem bardzo sumienna, skupiam siê max. na zadaniu, które wykonuje, oczywi¶cie jestem mi³a dla ludzi, rozmawiam, ale najwiêkszy problem mam z tym, ¿eby "wbiæ" siê w grupê. Nie umiem byæ taka towarzyska jak inni, wiêc w grupie nowych osób w pracy czuje siê taka przyt³oczona bardziej dynamicznymi osobami i mam z tego powodu wielkie kompleksy. Przyk³ad - nowa praca, obcy ludzie - tak siê stresuje, ¿eby dobrze wypa¶æ, ¿e w czasie rozmowy pl±cze mi siê jêzyk, jako¶ niesk³adnie siê wys³awiam bo nie potrafiê byæ naturalna, taka jak na codzieñ przy bliskich. Mam wtedy w g³owie tak± presjê, uczucie ¿e ka¿dy siê na mnie patrzy i tak siê staram dobrze wypowiedzieæ, ¿e wychodzê na kogo¶ kto ledwo skleca zdania.
Po prostu, gdy widzê twarze ludzi w czasie gdy siê wypowiadam zauwa¿am, ¿e jaka¶ osoba zrobi³a dziwny grymas, to od razu mam w g³owie, ¿e ka¿dy ma mnie za deb.ila. Brak mi pewno¶ci siebie.
Co dziwne, przy moich znajomych albo w grupie na studiach by³am uwa¿ana za osobê otwart±, sama ¶mia³o zagadywa³am ludzi, du¿o mówi³am, wiêc osoby z pracy nie pozna³yby, ¿e to ja. Czym siê objawia taka skrajno¶æ? Ta "boja¼liwo¶æ" objawia siê w zale¿no¶ci, w jakim akurat jestem ¶rodowisku. Kolejna sprawa, kiedy¶ gdy doradca zawodowy robi³ mi test osobowo¶ci mowi³, ¿e takie osoby uwa¿ane s± za dobrych pracowników, bo przyk³adaj± siê sumiennie do pracy, a te "g³o¶ne" osoby czêsto s± bardzo roztrzepane, wiêcej czasu trac± na rozmowy, ale znowu ludzie lgn± do nich itd. Ale mi siê wydaje, ¿e w ¿yciu jednak to te dusze towarzystwa wygrywaj± Boje siê, ¿e podziêkuj± mi w nowej pracy, bo stwierdz± ¿e nie bardzo pasuje do ich paczki, bo k³ad± na to du¿y nacisk. Z drugiej strony nie umie na si³ê wciskaæ siê w czyje¶ rozmowy, na si³ê byæ taka dynamiczna kiedy czuje siê gdzie¶ nieswojo Jaki¶ czas temu na sta¿u ze mn± by³a dziewczyna, która od pocz±tku by³a taka "¿ywa", nawet w rozmowie, jej sposób mówienia, gestykulacja, sposób bycia powodowa³, ¿e ka¿dy od razu j± polubi³ i traktowa³ równo. Nawet je¶li czego¶ nie umia³a to nadrabia³a osobowo¶ci±. Ja przy niej by³am taka zamulona, cicha i mimo, ¿e wykonywa³am wszystkie zadania super i wiele razy jej t³umaczy³am, to ludzie bardziej j± chwalili. Równie mocno dobi³a mnie rekrutacja typu Assessment center. Czu³am siê ca³kowicie zgaszona, przytoczona osobowo¶ciami innych ludzi.

Jak siê wiêc pozbyæ takiego lêku w nowym ¶rodowisku? Wiem, ¿e nie stanê siê od razu dusz± towarzystwa, bo z tym raczej ludzie ju¿ siê rodz±, ale ¿eby chocia¿ poprawiæ. £atwiej nawi±zywaæ kontakty, byæ bardziej dynamiczn±...

Edytowane przez 9omega9
Czas edycji: 2018-01-05 o 14:24
9omega9 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 15:00   #2
Mad_Max
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 844
Dot.: problem w pracy przez osobowo¶æ

A co Tob± kierowa³o, by z osobowo¶ci± tak introwertyczn± i z takimi trudno¶ciami w po¿yciu pchaæ siê do tego rodzaju pracy grupowo-zespo³owej? Przecie¿ po to robi siê testy przydatno¶ci zawodowej by wykluczyæ takie nieporozumienia.
Mad_Max jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 15:27   #3
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 3 395

Cytat:
Napisane przez Mad_Max Poka¿ wiadomo¶æ
A co Tob± kierowa³o, by z osobowo¶ci± tak introwertyczn± i z takimi trudno¶ciami w po¿yciu pchaæ siê do tego rodzaju pracy grupowo-zespo³owej? Przecie¿ po to robi siê testy przydatno¶ci zawodowej by wykluczyæ takie nieporozumienia.
Introwertyzm nie jest czynnikiem wykluczaj±cym z pracy, w tym grupowej czy tam z lud¼mi. Poza tym introwertycy z czasem te¿ siê mog± rozkrêciæ co widaæ w przypadku autorki - na jej zachowanie ma wp³yw rodzaj srodowiska, bo w domu czy szkole jest inna.

Autorko my¶lê ¿e to dlatego, ¿e bardzo zale¿y Ci na pracy i to potêguje stres i pewne wyalienowanie. Spróbuj nawi±zywaæ kontakty najpierw pojedynczo z ka¿dym lub z mniejsz± grupka, potem stopniowo ¿e wszystkimi a¿ siê rozkrecisz. Trudne do zrobienia ale nie przejmuj siê te¿ co sobie pomy¶l± - ka¿dy chce wypa¶æ najlepiej ale jak raz pójdzie lepeij raz gorzej nie ma tragedii. Masz grono znajomych, z którymi jeste¶ inna i to powinno Ci daæ lepsze samopoczucie w tej kwestii. Probuj, próbuj i jeszcze raz próbuj nawi±zywaæ kontakty z nimi mimo jaki¶ gaf czy plataniem siê jêzyka - je¶li s± to ludzie rozgarniêci to zrozumiej± stres nowego pracownika ☺

Wys³ane z
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 15:56   #4
Mad_Max
BAN sta³y

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;80232716]Introwertyzm nie jest czynnikiem wykluczaj±cym z pracy, w tym grupowej czy tam z lud¼mi. Poza tym introwertycy z czasem te¿ siê mog± rozkrêciæ co widaæ w przypadku autorki - na jej zachowanie ma wp³yw rodzaj srodowiska, bo w domu czy szkole jest inna.[/QUOTE]

Oczywi¶cie ¿e nie jest. Ale te¿ introwertyk nie powinien sam od siebie oczekiwaæ bycia dusz± towarzystwa i dziwiæ siê, gdy to mu siê nie udaje. No helo³.
Stary 2018-01-05, 16:13   #5
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612

Cytat:
Napisane przez 9omega9 Poka¿ wiadomo¶æ
Temat bêdzie o moim problemie z sam± sob±.
Chodzi o osobowo¶æ, która na nowo zaczê³a mi przeszkadzaæ w ¿yciu zawodowym.
Z natury jestem spokojn±, opanowan± osob±, jestem raczej introwertyczk±, wystarcza mi obecno¶æ narzeczonego, bliskich, nie mam wielkiego grona znajomych. W pracy jestem bardzo sumienna, skupiam siê max. na zadaniu, które wykonuje, oczywi¶cie jestem mi³a dla ludzi, rozmawiam, ale najwiêkszy problem mam z tym, ¿eby "wbiæ" siê w grupê. Nie umiem byæ taka towarzyska jak inni, wiêc w grupie nowych osób w pracy czuje siê taka przyt³oczona bardziej dynamicznymi osobami i mam z tego powodu wielkie kompleksy. Przyk³ad - nowa praca, obcy ludzie - tak siê stresuje, ¿eby dobrze wypa¶æ, ¿e w czasie rozmowy pl±cze mi siê jêzyk, jako¶ niesk³adnie siê wys³awiam bo nie potrafiê byæ naturalna, taka jak na codzieñ przy bliskich. Mam wtedy w g³owie tak± presjê, uczucie ¿e ka¿dy siê na mnie patrzy i tak siê staram dobrze wypowiedzieæ, ¿e wychodzê na kogo¶ kto ledwo skleca zdania.
Po prostu, gdy widzê twarze ludzi w czasie gdy siê wypowiadam zauwa¿am, ¿e jaka¶ osoba zrobi³a dziwny grymas, to od razu mam w g³owie, ¿e ka¿dy ma mnie za deb.ila. Brak mi pewno¶ci siebie.
Co dziwne, przy moich znajomych albo w grupie na studiach by³am uwa¿ana za osobê otwart±, sama ¶mia³o zagadywa³am ludzi, du¿o mówi³am, wiêc osoby z pracy nie pozna³yby, ¿e to ja. Czym siê objawia taka skrajno¶æ? Ta "boja¼liwo¶æ" objawia siê w zale¿no¶ci, w jakim akurat jestem ¶rodowisku. Kolejna sprawa, kiedy¶ gdy doradca zawodowy robi³ mi test osobowo¶ci mowi³, ¿e takie osoby uwa¿ane s± za dobrych pracowników, bo przyk³adaj± siê sumiennie do pracy, a te "g³o¶ne" osoby czêsto s± bardzo roztrzepane, wiêcej czasu trac± na rozmowy, ale znowu ludzie lgn± do nich itd. Ale mi siê wydaje, ¿e w ¿yciu jednak to te dusze towarzystwa wygrywaj± Boje siê, ¿e podziêkuj± mi w nowej pracy, bo stwierdz± ¿e nie bardzo pasuje do ich paczki, bo k³ad± na to du¿y nacisk. Z drugiej strony nie umie na si³ê wciskaæ siê w czyje¶ rozmowy, na si³ê byæ taka dynamiczna kiedy czuje siê gdzie¶ nieswojo Jaki¶ czas temu na sta¿u ze mn± by³a dziewczyna, która od pocz±tku by³a taka "¿ywa", nawet w rozmowie, jej sposób mówienia, gestykulacja, sposób bycia powodowa³, ¿e ka¿dy od razu j± polubi³ i traktowa³ równo. Nawet je¶li czego¶ nie umia³a to nadrabia³a osobowo¶ci±. Ja przy niej by³am taka zamulona, cicha i mimo, ¿e wykonywa³am wszystkie zadania super i wiele razy jej t³umaczy³am, to ludzie bardziej j± chwalili. Równie mocno dobi³a mnie rekrutacja typu Assessment center. Czu³am siê ca³kowicie zgaszona, przytoczona osobowo¶ciami innych ludzi.

Jak siê wiêc pozbyæ takiego lêku w nowym ¶rodowisku? Wiem, ¿e nie stanê siê od razu dusz± towarzystwa, bo z tym raczej ludzie ju¿ siê rodz±, ale ¿eby chocia¿ poprawiæ. £atwiej nawi±zywaæ kontakty, byæ bardziej dynamiczn±...
Powinna¶ po pierwsze zaakceptowaæ siebie i to, ¿e jeste¶ introwertykiem i siê nie zmienisz.

Po drugie powinna¶ æwiczyæ umiejêtno¶ci socjalne, czyli np. jak reagowaæ, jak prowadziæ rozmowê, jak siê zachowywaæ itp.

Je¶li nie czujesz siê silna w mówieniu, to po prostu zadawaj rozmówcom du¿o pytañ, zamiast staraæ siê dorzuciæ co¶ od siebie. Je¶li oswoisz siê z nimi, to przyjdzie Ci ³atwiej swobodne mówienie.

A tak miêdzy nami, nie ma nic lepszego dla ekstrawertyka ni¿ osoba, która zadaje mu mnóstwo pytañ, a on mo¿e gadaæ bez przerwy .

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 16:22   #6
Konto usuniête

Cytat:
Oczywi¶cie ¿e nie jest. Ale te¿ introwertyk nie powinien sam od siebie oczekiwaæ bycia dusz± towarzystwa i dziwiæ siê, gdy to mu siê nie udaje. No helo³.
Autorka napisa³a, ¿e chce poprawiæ swoj± sytuacjê, a nie staæ siê dusz± towarzystwa. Hello³ Introwertycy czêsto musz± pracowaæ nad umiejêtno¶ciami spo³ecznymi. Poza tym s± ró¿ne typy introwertyków i nie ka¿dy ¼le czuje siê w towarzystwie innych.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 16:57   #7
Mad_Max
BAN sta³y

[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;80234536]Autorka napisa³a, ¿e chce poprawiæ swoj± sytuacjê, a nie staæ siê dusz± towarzystwa. Hello³ Introwertycy czêsto musz± pracowaæ nad umiejêtno¶ciami spo³ecznymi. Poza tym s± ró¿ne typy introwertyków i nie ka¿dy ¼le czuje siê w towarzystwie innych.[/QUOTE]

I w³a¶nie zosta³o jej wyt³umaczone, ¿e sytuacji nie poprawi. Albo j± zostawi± w pracy i po roku-dwóch wtopi siê w grupê, albo nie przed³u¿± umowy i w kolejnej pracy bêdzie to samo.
Introwertycy niczego nie musz±

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2018-01-05, 17:07   #8
Fubizka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 896

Powinnas przede wszystkim zaakceptowac to jaka masz osobowosc i temperament. Wybierajac stanowiska pracy czy zadania, staraj sie aplikowac do tych, w ktorys twoje umiejetnosci ale tez wlasnie osobowosc bedzie atutem a nie wada.

Ja np jestem twoim przeciwienstwem ale scisle wspolpracuje z osoba taka jak ty. Jest dla mnie zbawieniem, bo swietnie wykonuje prace, do ktorych ja jestem zbyt, jak to ujelas, roztrzepana. Ja za to chetnie wykonuje zadania, ktore ta osobe bardziej stresuja i kosztuja duzo energii. Poza tym lubie ta osobe, poniewaz jest dla mnie zwyczajnie mila, tj. mowi czesc z usmiechem, czasem zamienimy pare zdan, wykonuje dobrze swoja prace. Nic wiecej

Nie trzeba byc super przebojowym, ciagle reklamujacym sie i znajacym wszystkie plotki kuchenne w korporacji W mojej praktyce kazda osoba, ktora jest nowa w pracy stresuje sie w kontaktach z innymi. Oczywiscie jedni mniej a inni bardziej ale to wg mnie nie wplywa na ich ocene, oczywiscie pod warunkiem, ze nie odstawia jakiegos naprawde spektakularnego cyrku

Pomijajac powyzsze, warto pracowac nad swoimi zdolnosciami interpersonalnymi, napisano na ten temat mnostwo literatury, jest mnostwo wiedzy w internecie o tym co zrobix w stresujacych sytuacjach biznesowych, jak sie zachowac w przypadku jakiejs wtopy (w mojej ocenie najlepiej po prostu szczerze zareagowac). Nie jestes jedyna niesmiala osoba, twoi wspolpracownicy napewno spotkali juz takich mnostwo.

Moze sie zdarzyc, ze ktos pomysli o tobie zle lub wywroci oczami, ale to by sie zdarzylo bez wzgledu na twoj temperament czy kompetencje.
Fubizka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 17:53   #9
Cytrynowy_Sorbet24
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 761

Zdaje siê, ¿e mamy podobn± osobowo¶æ. W domu i w¶ród znajomych te¿ czujê siê swobodnie, jak posz³am do pracy to czu³am siê jak debil. Jak kto¶ mnie o co¶ pyta³ to ba³am siê czy bêdê wiedzia³a co mam odpowiedzieæ. Albo ba³am siê, ¿e jak kto¶ bêdzie mnie chcia³ nauczyæ czego¶ nowego to nie za³apiê za pierwszym razem. Z czasem w³a¶ciwie jak przyzwyczai³am siê ca³y czas do tych samych ludzi to zaczê³am pracowaæ samodzielnie i w ciszy staraj±c siê pokazaæ, ¿e wykonujê obowi±zki najlepiej jak umiem, jak kto¶ siê odzywa³ to poci±gnê³am krótk± gadkê, jak nie to by³am zadowolona, ¿e mogê siê skupiæ w pe³ni. Poniek±d z tym nie wygrasz, bo taka jeste¶ i tyle. Chyba zostaje czekaæ na rozwój sytuacji i w miarê mo¿liwo¶ci oswajaæ siê z nowym otoczeniem. Mo¿esz jedynie æwiczyæ nad swobod±, nie spinaniem siê o byle pierdo³y i nauczyæ siê nie traktowaæ ciszy jak co¶ krêpuj±cego.

W ekstremalnych przypadkach mo¿esz sobie strzelaæ kielicha przed prac±
Cytrynowy_Sorbet24 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 18:12   #10
pani_zaradna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 220

Czy lubisz osoby, z którymi aktualnie pracujesz? Macie jakie¶ wspólne tematy? Czy mo¿e jednak Wasze pogl±dy s± tak diametralnie ró¿ne, ¿e jedna lub druga strona (ewentualnie obie) nie maj± potrzeby rozmowy?
pani_zaradna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 18:35   #11
9omega9
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Pracê wybra³am tak±, a nie inn±, bo mam wyksztalcenie w tym kierunku, bardzo interesuje mnie branza, swoje obowi±zki wykonuje w nale¿yty sposób, szybko siê uczê, ale po prostu skupiam siê na pracy w ciszy. Chodzi bardziej o to jak odbieraæ mnie bêd± wspólpracownicy. Trudno mi oceniæ kontakt,bo jestem nowa. Lubiê ich,jestem zyczliwa, mi³a, to nie jest tak, ze denerwuje mnie obecnosc ludzi bo tak nie jest. Z checi± nawi±zalabym fajne relacje, ale mam wra¿enie, ze wszyscy wokó³ dobrze siê znaj±, i nawet nie mam pojêcia jak naturalnie siê przelamaæ,nie podlizuj±c siê itd. G³upio mi nawet przy ca³ej grupie zaczynaæ jakies opowie¶ci, bo tak naprawdê jestem dla nich obca. Nawet wchodz±c do kuchni zawsze ten dyskomfort co powiedziec, zeby nie wyjsæ na gbura. Innym wychodzi to tak naturalnie, zawsze wiedz± jak "blysn±æ".

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ps o ilê sytaucjê w obecnej pracy przezyje, to i tak za³amuje mnie lekko fakt, ¿e aby co¶ osi±gn±æ w zyciu zawodowym trzeba byæ ekstrawertykiem... jak juz pisa³am widaæ to w szczegolnosci na rekrutacji typu AC, otwarci ludzie,maj±cy w sobie charyzme, mówcy, takie osoby s± zawsze widoczne i maj± szansê osiagn±æ wiêcej. zapewne od pewnego momentu nie bêdê mia³a juz mozliwosæi rozwoju i to jest przykre. A przeciez nie zmienie zawodu i nie pójdê do pracy, która mnie nie interesuje.
9omega9 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-05, 18:39   #12
pani_zaradna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 220

Z do¶wiadczenia wiem, ¿e "g³êbsze" rozmowy wywi±zuj± siê same, w jak najbardziej naturalny sposób i bez sensu jest je wymuszaæ, bo to wychodzi sztucznie.
Skoro jeste¶ mi³a, ¿yczliwa i celowo nie stronisz od kontaktów z lud¼mi, nie "boisz siê" wspó³pracowników to nie widzê powodu, dla którego mieliby Ciê zwolniæ.
pani_zaradna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2018-01-05, 19:20   #13
Konto usuniête

Cytat:
I w³a¶nie zosta³o jej wyt³umaczone, ¿e sytuacji nie poprawi. Albo j± zostawi± w pracy i po roku-dwóch wtopi siê w grupê, albo nie przed³u¿± umowy i w kolejnej pracy bêdzie to samo.
Introwertycy niczego nie musz±
Nikt nic nie musi, ale skoro Autorka chce poprawiæ swój kontakt ze wspó³pracownikami to czemu nie? Nie trzeba do tego zmieniaæ osobowo¶ci czy charakteru, a po prostu nauczyæ siê pewnych rzeczy.

Wys³ane z

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez 9omega9 Poka¿ wiadomo¶æ
Pracê wybra³am tak±, a nie inn±, bo mam wyksztalcenie w tym kierunku, bardzo interesuje mnie branza, swoje obowi±zki wykonuje w nale¿yty sposób, szybko siê uczê, ale po prostu skupiam siê na pracy w ciszy. Chodzi bardziej o to jak odbieraæ mnie bêd± wspólpracownicy. Trudno mi oceniæ kontakt,bo jestem nowa. Lubiê ich,jestem zyczliwa, mi³a, to nie jest tak, ze denerwuje mnie obecnosc ludzi bo tak nie jest. Z checi± nawi±zalabym fajne relacje, ale mam wra¿enie, ze wszyscy wokó³ dobrze siê znaj±, i nawet nie mam pojêcia jak naturalnie siê przelamaæ,nie podlizuj±c siê itd. G³upio mi nawet przy ca³ej grupie zaczynaæ jakies opowie¶ci, bo tak naprawdê jestem dla nich obca. Nawet wchodz±c do kuchni zawsze ten dyskomfort co powiedziec, zeby nie wyjsæ na gbura. Innym wychodzi to tak naturalnie, zawsze wiedz± jak "blysn±æ".

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Ps o ilê sytaucjê w obecnej pracy przezyje, to i tak za³amuje mnie lekko fakt, ¿e aby co¶ osi±gn±æ w zyciu zawodowym trzeba byæ ekstrawertykiem... jak juz pisa³am widaæ to w szczegolnosci na rekrutacji typu AC, otwarci ludzie,maj±cy w sobie charyzme, mówcy, takie osoby s± zawsze widoczne i maj± szansê osiagn±æ wiêcej. zapewne od pewnego momentu nie bêdê mia³a juz mozliwosæi rozwoju i to jest przykre. A przeciez nie zmienie zawodu i nie pójdê do pracy, która mnie nie interesuje.
Jeste¶ mi³a i sumienn± wiêc nie powinno byæ raczej problemów. Nie przejmuj sie, ¿e wyjdziesz na gbura itd. Ka¿demu zdarza siê strzeliæ gafê, zestresowaæ czy to ekstrawertyk czy introwertyk. Nie ma siê czym przejmowaæ jeste¶ nowa osoba w firmie i raczej masz kredyt w postaci tego, ¿e inni rozumiej± ¿e na pocz±tku bywa ciê¿ko.
Nie musisz zaczynaæ te¿ opowie¶ci, wystarczy jak czasem siê wlaczysz, zadasz pytanie albo posmiejesz z zespo³em. Im wiêcej czasu minie tym swobodniej bêdziesz siê czu³a w ich towarzystwie.
Powiem Ci, ¿e z tym AC to te¿ nie do koñca tak. Bywa, ¿e inne cechy brane s± pod uwagê albo to jak siê komunikujesz. Je¶li bêdziesz dobrym i ciekawym kandydatem to AC mo¿e byæ przeprowadzone nawet tylko z powodów biurokratycznych - oczywi¶cie spro zale¿y od rodzaju pracy.

Wys³ane z

Edytowane przez bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Czas edycji: 2018-01-05 o 19:22
Stary 2018-01-05, 19:23   #14
Fubizka
Zakorzenienie

A czy pracujesz na stanowisku wymagajacym bycia ekstrawertykiem?

W internecie jest pelno porad jak sobie poradzic na sesji ac bedac introwertykiem.
Stary 2018-01-05, 19:23   #15
Fubizka
Zakorzenienie

A czy pracujesz na stanowisku wymagajacym bycia ekstrawertykiem?

W internecie jest pelno porad jak sobie poradzic na sesji ac bedac introwertykiem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-06, 09:12   #16
dori7
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 505

Wiesz, te najg³o¶niejsze paszczaki w korpo nie zawsze s± tak super lubiane, po prostu nikt siê nie przyzna do braku sympatii i tak siê to krêci dalej, a introwertycy my¶l±, ¿e tamci s± królami ¶wiata uwielbianymi przez wszystkich.
Spróbuj nawi±zywaæ relacjê nie z ca³± grup±, tylko pojedynczo, najpierw z osobami robi±cymi mi³e wra¿enie, nawet zagadaæ o g³upiej pogodzie w windzie.

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2018-01-06 10:12:51

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.