|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Przerobić Bluzeczki :)
Witam
![]() Mam kilka zwykłych czarnych bluzeczek na ramiączka... ![]() no i tak sobie myślę... A może by tak je przerobić... ![]() hym... i tu właśnie jest problem... BRAK POMYSŁÓW ![]() więc może wy macie jakieś fajne pomysły? ![]() Jedną już przerobiłam... wyszyłam sobie napis "GuRu" i kilka takich jakby gałązek z cekinów ![]() Liczę na Was drogie Wizażanki ![]() Pozdrawiam Serdecznie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przerobić Bluzeczki :)
a moze by tak podszyć koroneczką? pzry dekolcie? albo ramiączka zmenić?kokordeczki tak przy zakończeniu ramiączek? w pasmanteria jest takich róznych dodatków full
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Na wyskości biustu można doszyć tasiemkę, włściwie to dwa kawałki tasiemki - jeden z prawej, drugi z lewej strony, tak by na środku można było zawiązać je w kokardę. Można również z przodu bluzki naszyć pasek z koronki, a następnie doszyć do niego jakieś cekiny lub koraliki. Ja też ostatnio mam zajawkę na przerobianie bluzek. Ze starej koronkowej bluzki mojej mamy z krótkim rękawem zrobiłam sobie całkiem ładną bluzeczkę na ramiączkach. Z przodu naszyłam wzorek z cekinów. Uważam, że cekiny to naprawde bardzo fajny sposób na ozdabianie bluzek - są efektowne i niedrogie (zapłaciłam 1,50 zł za opakowanie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2006-02
|
![]()
Mozesz zrobic bluzeczkę w bluzeczce
Dobierając kolor materiału o ton jaśniejszą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
up
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
a ja mam podobny problem, tylko ze ze sweterkiem, takim z cienkiego materialu, czarnym, przylegajacy do ciala, idealny zeby pod niego wlozyc koszule. dostalam jeden od Cioci, szkopul w tym ze jakis czas wczesniej kupilam sobie niemal identyczny...jeden chce zostawic na jakies galowe imprezy, ale z tym drugim moznaby cos zrobic, jakos go ozywic...macie jakies pomysly moze? myslalam zeby na dole po prawej stronie przyszyc jakiegos kwiatka i kupic sobie koszule pod kolor kwiatka, ale moze Wy macie jakies lepsze pomysly?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hey
ja bym sprobowal doszyc rekawy ![]() 1 przekręcic bluzkę na drugą strone(tak zeby bylo widać zszycia), zerwać metkę ![]() 2 doszyć rękawy białe, bądz czerwone do ramiączek wywijając materiał do przodu(aby bylo widać zszycia) 3 naszyć z przodu jeden romb(czerwony/biały) z poszczępionymi brzegami(1-2cm od brzegu czarną nicią) nom, to taka moja propozycja. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.