|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
nikiel- podobno wszedzie, ale gdzie konkretnie?
Ostatnio moja mama zrobila sobie testy u dermatologa i wykazaly, iz jest uczulona na nikiel. Powoduje on u niej problemy skorne. Podobno zawiera go prawie wszystkie kosmetyki i srodki chemiczne, oraz wiele pokarmow. Wiecie moze gdzie konkretnie "go znalezc" i jak unikac?
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nikiel- podobno wszedzie, ale gdzie konkretnie?
Cytat:
jabłkach, wiśniach, bananach, rabarbarze, brzoskwinii, orzechach, pistacjach, kukurydzy, soi, orzeszkach ziemnych, grochu, strączkowych, pomidorze, kalarepie, cebuli, szparagach, grzybach, szpinaku, kiszonej kapuście, warzywach liściastych np. sałata, kapusta włoska, oliwki konserwowe, produktach z pełnego ziarna, produktach z owsa, gryce, proszku do pieczenia, podrobach, skorupiakach, śledziu, tuńczyku, sardynce, makreli, wszystkich produktach gotowych, keczupie, koncentracie pomidorowym, chrzanie, occie, sosie sojowym, słodyczach: z orzeszkami ziemnymi, z czekoladą, z migdałami, z marcepanem, margarynie, lukrecji,sokach owocowych (nikiel zawierają głównie kwaśne soki owocowe) , kawie, herbacie (zielonej, czarnej) ,kakao, winie,piwie Pogrubiłam produkty o najwyższej zawartości danej substancji |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nikiel- podobno wszedzie, ale gdzie konkretnie?
Bardzo dziekuje!
Ale z tego wynika, ze prawie nic nie mozna jesc :/ A moze ktos wie jakich kosmetykow unikac? Lekarka np zalecila mojej mamie stosowanie tylko i wylacznie szamponow sprzedawanych w aptekach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

Ale z tego wynika, ze prawie nic nie mozna jesc
:/ A moze ktos wie jakich kosmetykow unikac? Lekarka np zalecila mojej mamie stosowanie tylko i wylacznie szamponow sprzedawanych w aptekach.