|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Za mocne szkła w okularach-reklamacja?
witajcie
Chcę się poradzić dziewczyn, które noszą okulary i soczewki . Od 10 lat noszę soczewki kontaktowe, moce -2 i -2.25 na drugim oku. Chciałam sobie zrobić okulary, żeby nosić je w dni kiedy jestem w domu, poza tym planuje też laserową korekcje wzroku i wtedy na 2 tygodnie, przez muszę zrezygnować z soczewek. Podczas badania w salonie optycznym wyszło mi że teoretycznie muszę mieć mocniejsze szkła na lewym oku tj. -3. Odebrałam okulary i nie dam rady w nich chodzić. Wiem, że oczy muszą się przyzwyczaić do okularów. Ale kręci mi się w głowie, mam uczucie rozpierania gałki ocznej. Pani w salonie optycznym mówiła, że optyk może mi podregulować oprawki? Mi się wydaje, że mam po prostu za mocne szkła w tym lewym oku. Zapisałam się do okulisty, żeby jeszcze raz przeprowadzić badanie wzroku. Uważacie, że powinnam reklamować okulary? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Za mocne szkła w okularach-reklamacja?
jabym poczekala na wizyte u okulusty i wziela ze sobą te okulary, d
la mnie rzeczywiście wyglada to na blad w mocy szkla http://zdrowadieta24.pl/2018/02/19/n...ostepna-rynku/ Edytowane przez pawlica3 Czas edycji: 2018-03-02 o 19:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a jest szansa, że mi mogą poprawić te szkła w razie czego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
BTW, do operacji wada musi być przez 6 miesięcy stabilna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Może też być rozjechany rozstaw źrenic, bo np szkła się nie mieściły w oprawach. Ale bardziej bym stawiała na złą moc. Jeśli chodzi o przyzwyczajenie się, to do tyg. Jeśli jest dodany cylinder to wtedy około 2 tyg.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Jeśli byłaś badana w salonie optycznym i dali Ci złą moc, to powinni wymienić Ci szkło na ich koszt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.
|
kwestia, czy lekarz nie dał ciała i nie dał ci zbyt mocnych szkieł. w sensie - szkła idealnie do twojej wady, ale jest zbyt duża różnica między tym co teraz nosisz, a powinnaś nosić.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8070189 6]Kto Cię badał i w jaki sposób? Ile czasu już nosisz te okulary? Ok. tydzień-dwa to norma jeśli chodzi o przyzwyczajanie się. Jeśli po tym czasie dalej jest coś nie tak to raczej wina szkieł.
BTW, do operacji wada musi być przez 6 miesięcy stabilna.[/QUOTE] Mój lekarz mówi, że rok.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
To nie badali Ci wcześniej przed zrobieniem szkieł taką jakby lornetką rozstawu źrenic ? Jeśli chodzi o moc szkieł to ponoć zawsze szkła są mocniejsze niż soczewki, ktoś mi mówił że to dlatego że są dalej od oka ale nie trzymaj mnie za słowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o trudności w przyzwyczajeniu się do okularów, to istotna może być konstrukcja soczewki. Spotkałam się z tym, że ktoś miał problemy przy pierwszym założeniu okularów ze szkłami asferycznymi (jeśli poprzednie były sferyczne). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Miałam taką sytuację. Dałam radę przechodzić miesiąc ale źle widziałam. W końcu poszłam jeszcze raz na badanie ale nie pomyślałam aby to reklamować i domagać się rekompensaty
![]() ![]() Zatem jak chcesz coś więcej osiągnąć to mów od razu na dzień dobry ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Reklamować oczywiście możesz jeśli źle dobrano szkła. Na pewno nie lekceważ tematu i upewnij się że wszystko jest jak należy bo oczy masz tylko jedne. Przez pierwsze 2 tygodnie występują efekty uboczne ale zapobiegawczo wykonaj powtórne badanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:17.