|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakub czarodziej, oczami meżczyzny, pokolenie ikea i inne.
Witam chciałbym zapytać jaki macie stosunek do fanpage'y na facebooku jak w temacie? Gdzie głównym nurtem wypowiedzi jest krytykowanie facetów i komplementowanie kobiet?
Przyznam się szczerze, że trochę racji jest w tych wpisach ale w większości są to wpisy krzywdzące dla mężczyzn. Bo na tych stronkach wrzuca się każdego faceta do jednego wora, obniża ich wartość a z drugiej strony chwali się wszystkie kobiety i podkreśla ich niezależność, trudne czasy, problemy, samotność. Pokazuję się, jakie to kobiety dzisiaj są pokrzywdzone przez złych facetów. Ogólnie zgadzam się z niektórymi wpisami bo rzeczywiście dużo kobiet trafia na dupków, którzy np: potrafią przelecieć i zrobić dziecko ale potem nie chcą wychowywać. Albo faceci, którzy przychodza po 8 godzinach z pracy i nic nie robią a ich kobiety przychodzą też po pracy i sprzątają, gotują, ogarniają obowiązki domowe. To wszystko prawda ale nie podoba mi się narzucanie tego na "ogół społeczeństwa" i wrzucanie wszystkich facetów do jednego worka. Mówią o kryzysie męskości i silnych kobietach ale jednocześnie nikt nie mówi o kryzysie kobiecości. Tak jakby modne teraz było ciśnięcie po wszystkich facetach a o kobietach złego słowa powiedzieć nie można. Ja osobiście uważam, że w tych wpisach jest sporo prawdy ale jednocześnie mamy kryzys obu płci a nie tylko kryzys męskości albo kryzys kobiecości. Ludzie niezależnie od płci zachowują się w nieodpowiedni sposób - oczywiście to nie jest ogół społeczeństwa tylko jakaś jego część. Mówię głównie o tym wpisie: https://www.facebook.com/mgrCzarodzi...type=3&theater https://www.youtube.com/watch?v=nJfUj0mkCpY&t=13s Zgadzacie się ze mną czy uważacie że nie mam racji? Zapraszam do dyskusji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Jakub czarodziej, oczami meżczyzny, pokolenie ikea i inne.
troll?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gazela inteligencji
|
Dot.: Jakub czarodziej, oczami meżczyzny, pokolenie ikea i inne.
Pokolenie ikea krytykuje mężczyzn i komplementuje kobiety? Nie czytam tego, tylko wyświetliło mi się kilka postów, które ktoś znajomy polubił na Facebooku. Nie wydawały mi się specjalnie przychylne nikomu i nie podobały mi się zdecydowanie. Zresztą nie lubię takich stron, ktoś siedzi w domu, rozmyśla sobie, wymyśla jakieś teorie, a później przedstawia to jak specjalista, jako niezaprzeczalne fakty.
Reszty nie znam.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.