|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak wyznać miłość bliskiej koleżance?
od jakiegoś czasu podoba mi się moja koleżanka, wydaje mi się, że ona też coś do mnie czuje, ale nie jestem pewien
![]() w tym tygodniu idziemy do kina i chciałbym coś jej powiedzieć na ten temat, ale nie do końca wiem jak się za to zabrać żeby po ewentualnej odmowie nie stracić z nią relacji nie wiem czy przejdzie mi przez gardło "cholernie mi się podobasz" czy coś w tym stylu, więc może macie jakieś sposoby, żeby powiedzieć jej to "nie wprost", ale jednak żeby się domyśliła i żeby dało się to odkręcić? kumpel mi mówił żeby na początku się zapytać "dla żartu" czy traktujemy to spotkanie jak randkę - jak odpowie tak to będzie dobrze, a jak nie to przecież "to był żart", ale nie wiem czy to dobry plan ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak wyznać miłość bliskiej koleżance?
Hej
![]() ![]() ![]() Możesz spontanicznie zaproponować herbatę/ciastko po kinie i myślę że zainteresowana dziewczyna nie będzie szukać wykrętów. I raczej wstrzymałabym się z waleniem tekstów z grubej rury, zwłaszcza jeżeli jest to pierwsze spotkanie we dwoje. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() właśnie jak zaprosiłem ją do kina to od razu się zgodziła, więc dlatego napisałem, że czuję że coś może być. i pytanie - jak ten flirciarski humor wprowadzić, bo nie ukrywam, że w praktyce to go nie widziałem ![]() Edytowane przez Krzysiek15 Czas edycji: 2018-01-27 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
I jeśli dziewczyna odmówi, to nie trzeba się wykręcać, że "to przecież był żart". W wyjściu z inicjatywą nie ma nic, czego można by się wstydzić, nawet jeśli druga strona nie jest zainteresowana. Wyznania, nadmierne słodzenie i mętne flirty sobie odpuść. Niezainteresowaną dziewczynę mogą postawić w niezręcznej sytuacji, zainteresowaną - przestraszyć. Złóż jej jasną propozycję i daj przestrzeń na odpowiedź pozytywną lub negatywną, nie naciskaj jej. Zostawianie sobie marginesu na "odkręcanie" nie ma sensu. Skoro wpadła ci w oko, to chyba nie chcesz udawać jej kolegi przez resztę życia.
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja bym była za tym "żartem" czy to randka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
po drugiej stronie szafy
|
Mnie się opcja żartu nie podoba - odpowie Ci równie żartobliwie i dalej nie będziesz wiedział na czym stoisz.
Zapytałabym wprost, jak radzi Hansko.
![]() |
#7 |
.
|
zgadzam się z dziewczynami - opcja żartu jest kiepska. ale gorsza jest ew. próba odkręcania go.
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem mozesz jej prawic komplementy i koniecznie umow sie na kolejne spotkania. Jak ja zaprosisz na kolacje w walentynki (to juz niedlugo) i ona sie zgodzi, to naprawde masz zielone swiatlo i mozesz przyjsc z roza. Na razie jednak poznawaj ja lepiej i po prostu badz dzentelmenem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorze zachowuj sie naturalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Możesz też przynieść jej na spotkanie kwiatka, myślę, że to wyrazi jej więcej niż tysiąc słów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.