Jak wyznać miłość bliskiej koleżance? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-27, 18:31   #1
Krzysiek15
Przyczajenie

Jak wyznać miłość bliskiej koleżance?

od jakiegoś czasu podoba mi się moja koleżanka, wydaje mi się, że ona też coś do mnie czuje, ale nie jestem pewien

w tym tygodniu idziemy do kina i chciałbym coś jej powiedzieć na ten temat, ale nie do końca wiem jak się za to zabrać żeby po ewentualnej odmowie nie stracić z nią relacji

nie wiem czy przejdzie mi przez gardło "cholernie mi się podobasz" czy coś w tym stylu, więc może macie jakieś sposoby, żeby powiedzieć jej to "nie wprost", ale jednak żeby się domyśliła i żeby dało się to odkręcić? kumpel mi mówił żeby na początku się zapytać "dla żartu" czy traktujemy to spotkanie jak randkę - jak odpowie tak to będzie dobrze, a jak nie to przecież "to był żart", ale nie wiem czy to dobry plan
Krzysiek15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-27, 22:05   #2
Lagoon
Raczkowanie

Dot.: Jak wyznać miłość bliskiej koleżance?

Hej w sumie mógłbyś ją zagadnąć o to czy to jest randka, oczywiście bardziej w kategorii flirciarskiego humoru Poza tym drobne gesty typu pomoc w zdjęciu płaszcza, lekkie uściśnięcie dłoni lub dotknięcie włosów robią robotę i dziewczyna powinna się zorientować że coś jest na rzeczy. Oczywiście wszystko z wyczuciem
Możesz spontanicznie zaproponować herbatę/ciastko po kinie i myślę że zainteresowana dziewczyna nie będzie szukać wykrętów. I raczej wstrzymałabym się z waleniem tekstów z grubej rury, zwłaszcza jeżeli jest to pierwsze spotkanie we dwoje. Powodzenia
Lagoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-27, 22:10   #3
Krzysiek15
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lagoon Pokaż wiadomość
Hej w sumie mógłbyś ją zagadnąć o to czy to jest randka, oczywiście bardziej w kategorii flirciarskiego humoru Poza tym drobne gesty typu pomoc w zdjęciu płaszcza, lekkie uściśnięcie dłoni lub dotknięcie włosów robią robotę i dziewczyna powinna się zorientować że coś jest na rzeczy. Oczywiście wszystko z wyczuciem
Możesz spontanicznie zaproponować herbatę/ciastko po kinie i myślę że zainteresowana dziewczyna nie będzie szukać wykrętów. I raczej wstrzymałabym się z waleniem tekstów z grubej rury, zwłaszcza jeżeli jest to pierwsze spotkanie we dwoje. Powodzenia
nie takie pierwsze, wcześniej chodziliśmy już na kawę, nawet się kiedyś za ręce trzymaliśmy jak graliśmy w karty (kuku xd), na imprezie szkolnej tańczyliśmy wolne, szybkie, sporo czasu z nią jakby nie było spędzam
właśnie jak zaprosiłem ją do kina to od razu się zgodziła, więc dlatego napisałem, że czuję że coś może być. i pytanie - jak ten flirciarski humor wprowadzić, bo nie ukrywam, że w praktyce to go nie widziałem

Edytowane przez Krzysiek15
Czas edycji: 2018-01-27 o 22:11
Krzysiek15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-28, 00:00   #4
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
Napisane przez Krzysiek15 Pokaż wiadomość
od jakiegoś czasu podoba mi się moja koleżanka, wydaje mi się, że ona też coś do mnie czuje, ale nie jestem pewien

w tym tygodniu idziemy do kina i chciałbym coś jej powiedzieć na ten temat, ale nie do końca wiem jak się za to zabrać żeby po ewentualnej odmowie nie stracić z nią relacji

nie wiem czy przejdzie mi przez gardło "cholernie mi się podobasz" czy coś w tym stylu, więc może macie jakieś sposoby, żeby powiedzieć jej to "nie wprost", ale jednak żeby się domyśliła i żeby dało się to odkręcić? kumpel mi mówił żeby na początku się zapytać "dla żartu" czy traktujemy to spotkanie jak randkę - jak odpowie tak to będzie dobrze, a jak nie to przecież "to był żart", ale nie wiem czy to dobry plan
Mój przyjaciel właśnie tak zrobił (w kierunku innej dziewczyny, nie mnie): po spotkaniu zapytał wprost, "czy chciałabyś znowu się spotkać i tym razem nazwać to randką?". Moim zdaniem bardzo fajne, bardzo prostolinijne, bez zbędnych podchodów. Wymaga trochę odwagi, ale też pokazuje, że facet się nie boi zrobić tego pierwszego kroku.
I jeśli dziewczyna odmówi, to nie trzeba się wykręcać, że "to przecież był żart". W wyjściu z inicjatywą nie ma nic, czego można by się wstydzić, nawet jeśli druga strona nie jest zainteresowana.

Wyznania, nadmierne słodzenie i mętne flirty sobie odpuść. Niezainteresowaną dziewczynę mogą postawić w niezręcznej sytuacji, zainteresowaną - przestraszyć. Złóż jej jasną propozycję i daj przestrzeń na odpowiedź pozytywną lub negatywną, nie naciskaj jej.
Zostawianie sobie marginesu na "odkręcanie" nie ma sensu. Skoro wpadła ci w oko, to chyba nie chcesz udawać jej kolegi przez resztę życia.
Stary 2018-01-28, 00:30   #5
Szukam157
Przyczajenie

Ja bym była za tym "żartem" czy to randka.
Szukam157 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-28, 06:43   #6
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Mnie się opcja żartu nie podoba - odpowie Ci równie żartobliwie i dalej nie będziesz wiedział na czym stoisz.

Zapytałabym wprost, jak radzi Hansko.
Stary 2018-01-28, 07:31   #7
skazana_na_bluesa
.

zgadzam się z dziewczynami - opcja żartu jest kiepska. ale gorsza jest ew. próba odkręcania go.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-28, 08:14   #8
Rena
Zakorzenienie

Moim zdaniem mozesz jej prawic komplementy i koniecznie umow sie na kolejne spotkania. Jak ja zaprosisz na kolacje w walentynki (to juz niedlugo) i ona sie zgodzi, to naprawde masz zielone swiatlo i mozesz przyjsc z roza. Na razie jednak poznawaj ja lepiej i po prostu badz dzentelmenem.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-29, 21:09   #9
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
Mój przyjaciel właśnie tak zrobił (w kierunku innej dziewczyny, nie mnie): po spotkaniu zapytał wprost, "czy chciałabyś znowu się spotkać i tym razem nazwać to randką?". Moim zdaniem bardzo fajne, bardzo prostolinijne, bez zbędnych podchodów. Wymaga trochę odwagi, ale też pokazuje, że facet się nie boi zrobić tego pierwszego kroku.
I jeśli dziewczyna odmówi, to nie trzeba się wykręcać, że "to przecież był żart". W wyjściu z inicjatywą nie ma nic, czego można by się wstydzić, nawet jeśli druga strona nie jest zainteresowana.

Wyznania, nadmierne słodzenie i mętne flirty sobie odpuść. Niezainteresowaną dziewczynę mogą postawić w niezręcznej sytuacji, zainteresowaną - przestraszyć. Złóż jej jasną propozycję i daj przestrzeń na odpowiedź pozytywną lub negatywną, nie naciskaj jej.
Zostawianie sobie marginesu na "odkręcanie" nie ma sensu. Skoro wpadła ci w oko, to chyba nie chcesz udawać jej kolegi przez resztę życia.
Bardzo dobre porady, zgadzam sie ze wszystkim. A pytanie Twojego przyjaciela - fantastyczne. Trafiajace w punkt a nienachalne, niestawiajace pod sciana, jednoczesnie bardzo miłe i niepozostawiajace domyslow.
Autorze zachowuj sie naturalnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-30, 11:10   #10
Stylinska
Raczkowanie

Możesz też przynieść jej na spotkanie kwiatka, myślę, że to wyrazi jej więcej niż tysiąc słów.
Stylinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-30, 11:58   #11
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stylinska Pokaż wiadomość
Możesz też przynieść jej na spotkanie kwiatka, myślę, że to wyrazi jej więcej niż tysiąc słów.
Albo Rafaello.
Autorze i jak tam sytuacja?
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości