|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Znalezienie pracy po uczelni prywatnej
Hejka!
Czy są tu może osoby który studiowały filologię angielska na prywatnych uczelniach i nie miały problemu ze znalezieniem później pracy? Mam licencjat z prywatnej uczelni ALE na magisterkę poszłam już na państwową uczelnię. Nie zamierzam jednak ukrywać w CV faktu, że licencjat robiłam na prywatnej uczelni. W dodatku studiowałam zaocznie. Zależy mi na pracy jako nauczyciel lub lektor angielskiego. Czy bardzo zmniejsza moje szanse na to ten licencjat z prywatnej uczelni? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Znalezienie pracy po uczelni prywatnej
Jeśli jesteś dobra - merytorycznie i dydaktycznie - to masz szanse. Jeśli jesteś kiepska to i wyżebrany dyplom "dobrej" uczelni cudów nie uczyni. Zatrudniając lektora na ogół przeprowadza się rozmowę w danym języku obcym. Dla mnie osoba o słabej wymowie byłaby skreślona już na starcie, a miejsce wydania dyplomu tej posługującej się nienaganną angielszczyzną w ogóle by mnie nie interesowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.