|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Maseczka węglowa
Witajcie dziewczyny.
![]() Mam do was małe pytanie, jeśli stosujecie taką maseczkę (lub inną, również na problemy z niesfornymi zaskórnikami) to czy robicie przed "zabiegiem" parówkę? Ja to robię w ten sposób, że wykonuję parówkę, następnie przebywam twarz tonikiem, nakładam maseczkę (z węgla aktywnego zmieszanego z jogurtem naturalnym), po upływie 30min obficie zmywam maskę zimną wodą w celu ściągnięcia, zamknięcia porów. Osuszam twarz papierowym ręcznikiem i znów tonizuję. Jak myślicie, taki sposób jest ok? ![]() Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tematu, czy zimna woda na pewno odpowiednio zamknie mi pory? Czy lepiej po zmyciu maseczki nałożyć kolejną, np. z białka jajek aby te pory zamknąć? Jestem laikiem w tym temacie, a chcę mieć pewność, że wszystko robię tak jak trzeba i nie szkodzie swojej cerze. ![]() Dziękuję za pomocne odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Maseczka węglowa
Dobre są te maseczki w płachcie z eveline, bardzo wygodne i efekt jest natychmiastowy. One dobrze oczyszczają skórę, odblokowują pory, dokładnie się to nazywa Charcoal Nose Strips.[COLOR="Silver"]
Edytowane przez martek66 Czas edycji: 2018-06-02 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.