|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Organizacja pokazu mody
Pilne! Moja siostra chce zorganizować mały pokaz mody w swoim butiku, ale nie ma pojęcia jak się do tego zabrać. Poprosiła mnie o pomoc, ale ja też zupełnie na tym się nie znam. Czy z organizacją takiego eventu wiąże się dużo roboty? Czy lepiej wynająć modelki czy może wziąć kogoś znajomego żeby trochę przyoszczędzić? Pokaz mody ma być dla producentów i stałych klientów, wyjdzie pewnie około 50 osób. A może jeśli się na tym nie znamy, powinniśmy skorzystać z jakiejś firmy zajmującej się takimi sprawami, np. xxx? Bardzo proszę o jakieś rady i podzielenie się swoimi doświadczeniami.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-03 o 22:58 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ex Moderator
|
Dot.: Organizacja pokazu mody
Dla lepszego rezultatu zdecydowałabym się na firmę organizującą takie imprezy
![]() Mogą się trafić rzeczy, na które nie zwrócicie uwagi, a trakcie pokazu okaże się, że były bardzo ważne. I może same się równocześnie poduczycie, żeby kolejnym razem zorganizować pokaz własnymi siłami. Trzymam kciuki! ![]()
Edytowane przez magda20003 Czas edycji: 2014-07-01 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Organizacja pokazu mody
Niekoniecznie musisz wynajmować firmę, która zajmie się całą oprawą i organizację. Oczywiście, byłoby idealnie, ale w przypadku małego butiku, na pewno raczej nie dysponujecie kilkunastotysięcznym budżetem na tego typu event. Ja proponuję inaczej.
Organizowałam pokazy kilkakrotnie i jeżeli znasz się na modzie i masz niezłą wiedzę z zakresu zarządzania, spokojnie dasz radę sama lub niewielką pomocą. Jeśli chodzi o modelki, to wiele zależy, czy ma być jakiś rodzaj wybiegu, czy nie. Jeśli nie będzie to wybieg, wystarczą proporcjonalnie zbudowane dziewczyny, które mają chociaż niewielkie doświadczenie np. w byciu hostessą i nieźle chodzą. Oczywiście, musisz je przedtem przetestować, czy nie ogarnia je trema, czy chodzą prosto, jak prezentują ciuszki, etc. Możesz też poszukać modelek np. na Max Models w twojej okolicy, które dopiero co zaczynają i budują sobie portfolio - istnieją różne formy współpracy z takimi dziewczynami. Kolejna sprawa to stylizacja - zastanów się, czy jesteś w stanie zrobić to sama, czy musisz wynająć kogoś do stylizacji na sesję (dobór ubrań, dodatków, makijaż, etc). To bardzo ważne i wiele zależy od tego - same fajne ubrania się nie obronią, jeśli nie zostaną odpowiednio wyeksponowane ![]() I najważniejsza chyba sprawa - marketing całej imprezy, czyli skompletowanie gości, zaproszenia, odpowiednie rozreklamowanie imprezy na poziomie lokalnym oraz sprawy organizacyjne na miejscu typu: zorganizowanie miejsca na prezentację kolekcji, miejsca dla gości, catering, etc. Gdybyś była z Wlkp, to mogłybyśmy współpracować - nie wiem skąd jeszteś ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:15.