Drzewko Dodaj do ulubionych stopy nie tolerujące obuwia wizytowego a wesele - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-06-07, 16:48   #1
internet33
Raczkowanie

Drzewko Dodaj do ulubionych stopy nie tolerujące obuwia wizytowego a wesele

Nie jestem w stanie wytrzymać dłużej niż 1h w żadnych typowo wizytowych butach. Wszystko uciska na palcach, albo ociera na pięcie, jakikolwiek obcas oznacza ból przy nasadzie palucha po parunastu minutach. Do tej pory po prostu ignorowałam problem i chodziłam głównie w obuwiu sportowym, na okazje wymagające bardziej eleganckiego stroju albo zakładałam płaskie buty i ograniczałam chodzenie do minimum, albo olewałam konwenanse i zakładałam trochę bardziej sportowe sandały. Niestety zbliża się mój ślub i wesele i adidasy ani sportowe sandały nie wchodzą w grę. Ktoś miał może podobnie nietolerancyjne stopy i jakoś ogarnął temat wesela? Próbowałam wkładek żelowych na całą powierzchnię jak i tych sylikonowych pod palce i tak czy siak nie ma mowy o wytrzymaniu dłużej. Balerinki albo spadają albo strasznie uciskają palce... często jedno i drugie... Sandały całkiem odpadają bo boję się połamanych paznokcie i pogniecionych palców podczas tańców... Jakieś sklepy gdzie warto zajrzeć? Modele które warto sprawdzić? Najlepiej jakieś z możliwością zakupu i pochodzenia w domu i ewentualnego oddania. Patrzyłam w cc i daichman ale wszystkie pary odpadły na etapie przymierzania/pierwszych paru kroków. Zamówiłam taneczne w kozdrze, ale nie daje rady w nich wytrzymać dłużej niż godzinę, cierpieć zaczynam po 10 minutach...

Edytowane przez internet33
Czas edycji: 2018-06-08 o 07:56
internet33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-09, 09:52   #2
vadi
*sportaddict*

Dot.: Drzewko Dodaj do ulubionych stopy nie tolerujące obuwia wizytowego a wesele

Mnie obciera wszystko, od markowych adidasów za miliony po espadryle, żelowe zapiętki robią mi ze stóp tatara, nie wiem, jak to możliwe, ale tak mam

Póki co zaprzyjaźniłam się z dwiema parami butów: tanecznymi, robionymi na wymiar (w internecie jest sporo firm), po których nie było dramatu nawet po trzech dniach festiwali tanecznych z wieczornymi imprezami (obcierały już trochę po takim czasie ale minimalnie, a założone na weselu nosiły się jak kapcie) oraz buty robione na wymiar także firmy Witt - obcas ok. 8 cm, a chodziło się jak w płaskich

A te taneczne kupiłaś robione na wymiar, czy już gotowe?

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2018-06-09 o 09:54
vadi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-11, 14:42   #3
internet33
Raczkowanie

Dot.: Drzewko Dodaj do ulubionych stopy nie tolerujące obuwia wizytowego a wesele

A w jakiej firmie zamawiałaś te taneczne? Ja w kozdrze, zamawiane na wymiar (mierzenie na miejscu). Mam wrażenie, że generalnie one mają niedopasowaną podeszwę do mojej stopy bo w miejscu śródstopia jest bardzo wąska, stopa wystaje zarówno z lewej jak i prawej strony i jedyne punkty podparcia to palca i pięta. A z tego co oglądałam filmiki na necie na temat dopasowywania butów do stopy do śródstopie powinno także być podparte.
internet33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-06-28, 09:50   #4
DagBur
Przyczajenie

Smile Dot.: Drzewko Dodaj do ulubionych stopy nie tolerujące obuwia wizytowego a wesele

Lepiej wybrać skórę i conajmniej tydzień wcześniej pochodzić w wilgotnych rajstopach - dopasuje się do stopy. zmiękczyc stopy kapielami wodnymi i wmasowywać balsamy do stóp chłodzace - mnie zawsze pomaga, dobry sen i leżenie z nogami do góry też.
nie chińskie buty z ccc czy daich. tylko ryłko lub lasocki - naturalna skóra.komfort najwazniejszy. Tanio nie jest ale slub ma si raz w zyciu. Zawsze możesz mieć przygortowane adidasy, a przebrać je tylko na oczepiny. ja na swoim po północy to juz tańcowałam boso - plan był obtańczyć wszystkich meskich gości a mąż damskich. przede wszystkim nawilżaj i żeby nie puchły to dużo spij - do tego najlepsza kołdra dopasowująca i oddychajaca jest potrzebna jak Królewska z puchu - polecam producenta Moker

Cytat:
Napisane przez internet33 Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie wytrzymać dłużej niż 1h w żadnych typowo wizytowych butach. Wszystko uciska na palcach, albo ociera na pięcie, jakikolwiek obcas oznacza ból przy nasadzie palucha po parunastu minutach. Do tej pory po prostu ignorowałam problem i chodziłam głównie w obuwiu sportowym, na okazje wymagające bardziej eleganckiego stroju albo zakładałam płaskie buty i ograniczałam chodzenie do minimum, albo olewałam konwenanse i zakładałam trochę bardziej sportowe sandały. Niestety zbliża się mój ślub i wesele i adidasy ani sportowe sandały nie wchodzą w grę. Ktoś miał może podobnie nietolerancyjne stopy i jakoś ogarnął temat wesela? Próbowałam wkładek żelowych na całą powierzchnię jak i tych sylikonowych pod palce i tak czy siak nie ma mowy o wytrzymaniu dłużej. Balerinki albo spadają albo strasznie uciskają palce... często jedno i drugie... Sandały całkiem odpadają bo boję się połamanych paznokcie i pogniecionych palców podczas tańców... Jakieś sklepy gdzie warto zajrzeć? Modele które warto sprawdzić? Najlepiej jakieś z możliwością zakupu i pochodzenia w domu i ewentualnego oddania. Patrzyłam w cc i daichman ale wszystkie pary odpadły na etapie przymierzania/pierwszych paru kroków. Zamówiłam taneczne w kozdrze, ale nie daje rady w nich wytrzymać dłużej niż godzinę, cierpieć zaczynam po 10 minutach...
DagBur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości