|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jaki tańszy puder prasowany?
hej wszystkim wizazankom!!!
mam pytanie dotyczace pudru.Szukam jakiegos zastepnika creme puff maxa factora - gdyz nie zawsze mam kase aby go kupic jak i kolory tego pudru są dosc problemowe albo za jasne albo za ciemne ![]() no i cenowo tak ok 10 zl , znajdzie sie cos takiego z tych tanszych kosmetkow ??dodam ze czytalam kwc, zainteresowaly mnie pudry vollare, hean, vipera sypki ( mialam prasowany -szybko sie scieral ) jest cos co mozecie polecic ??? aha i jeszcze czy z heanu jest puder prasowany nie rozświetlający??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jaki tańszy puder prasowany?
Ja polecam puderek Rimmel Stay Matt jest naprawde super najlepszy jaki do tej pory miłam.Matuje na ok.3-5h ładnie pachnie nie ściera się tylko te kolorki dal mnie takie troche jasne.Uzywam odcienia champange i jestem zadowolona!!!Polecam ten puderek!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja, tak jak koleżanka powyzej polecam puder Rimmela - co prawda, kosztuje ok. 16, ale jest wydajny i wystarcza conajmniej na 5 miesięcy. A jezeli chcesz cos jeszcze tanszego, to niezle sa prasowane pudry Celii, ja placilam 5 zl, ale skonczyl sie po miesiącu
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
mialam stay matte rimmela ale no niestety był on rzeczywiscie jak kamień!!! nic sie nie nabierało na gąbeczke ani pedzel ,trzabylo skruszyć. Poza tym w ogole nie widac tego pudru , i to nie ze na twarzy go nie widac po nalozeniu ,tylko w ogole nie widac ze sie cos naklada nie mowiac juz o kryciu !!!! kompletnie nie kryje, wiem ze zadaniem pudru jest co innego , od krycia sa podklady ale chcialabym temu podkladowi jescze pomoc dobrze sie spisywal w tym creme puff a takze puder z manhattana jednak teraz szukam czegos tanszego z braku gotowki , poza tym co do rimmela to kolory za jasne szczegolnie na lato
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
yardley czy lathernic...jakoś tak się nazywa. w granatowym pudełku jak max factor..około 12 pln świetny
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Też polecam Lentheric (dawny Yardley)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
trudno dostac teraz ten puder!!! widzialam w jednym sklepie ale byly chyba tylko ze 3 odcienie , bardzo jasne takie rozowawe-a to mi nie podchodzi moze ktos wie gdzie go mozna kupic w katowicach ?? a moze polecicie jeszcze cos innego
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Letheric (jak to się pisze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja polecam CC ok. 10zł i INGLOTowe ale te cos kolo 20zł Bell mialo tez taka kolekcje look fajna
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Z tym lethernic czy yardley to mnie zdziwiłyście bo u nas on jest w każdym sklepie. Ja używałam dośc jasnego , transparentny chyba był i nie był różowy. teraz kupiłam inny (dużo droższy) i co? może i jest lepszy, ale gąbeczkę wzięłam z yardleya a tamta wylądowała w koszu
![]() Sam puder za tą cenę też naprawdę niczego sobie. O! znalazłam je na allegro http://www.allegro.pl/item105330000_...y_mayfair.html
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
a czy ten yerdlay /lentheric ma jakies kolory oprocz rozowych ?beze, miodowe , zlote, wpadajace raczej w zolty niz roz, a moze lepiej sypki niz prasowany .A moze ktos uzywal pudrow hean? sa jakies zwykle nie rozswietlajace??? a jesli tylko takie to czy drobinki zawarte w tym pudrze sa mocno widoczne ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
zielony stworek
|
Lentheric!Tylko ten dla mnie istanieje(cena ok 14zł)
Miałam w podobnej cenie: Miss Sporty ok 15zł,ale mały jest(połowa tego co Lentheric czyli drogi) Constance Carroll-fatalny!Transparentny wcale nei ejst transparentny tylko żółty!Ciemnieje na skórze. Rimmel Stay matte-nietrwały www.mayfairperfumes.com/featherfinish.html Tu jest więcej o tym pudrze i kolory dostępne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
tak tez wiele dobrego o nim slyszalam tylko on jest trudno dostepny , a jak juz gdzies jest to z reguly w sklpach spotykam ze dwa trzy opakowania i kolory akurat takie ktore mi nie podchodza!!!a nie bede kupowac na allegro bo wiadomo jak jest z wyborem kosmetyku, odcienia przez komputer!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
a moze jakis puder sypki ? duzo dobrego czytalam o pudrach vipera ( choc tez trudno znalezc je w katowicach ) a moze hean? mysle tez nad rozswietlajacym ale nie chce sie swiecic jak bombka nie stosowalam takich kosmetykow nigdy ( mialam rimmel recover- fajny byl rozswietlenie male ale takie akurat na dzien, nie wiem jak w pudrach ) i chodzi mi aby puder choc a stopniu takim srdnim krył tak jak creme puff, pudry manhattana , i pudry vipery koloryzujace w kamieniu tez nawet kryja -mialam kiedys ale dawno
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Pudry prasowane Constance Carroll są dobre
![]() Ja mam już chyba 3 opakowanie i jestem zadowolona ![]()
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja też polecam Lentherica. A z trochę droższych to Rimmela Lasting Finish. Kosztuje 28zł, ale jako jedyny poniżej 30zł ma lusterko, na czym akurat mi zawsze najbardziej zależy. Tylko mógłby trochę dłużej sie trzymać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
kiedys uzywalam cc jak bylam jeszcze w liceum ale nic specjalnego - jest bardzo przezroczysty wolalabym aby puder lekko pokrywal cere , zeby troszke jescze pozakrywal to co przeswituje przez podklad
jakie maja wlasciwosci pudry rozswietlajace??? tylko dodanie blasku? bo gdzies wyczytalam na kwc ze cos tam kryja jakies przebarwienia zmarszczki poprzez odbijanie swiatla nie wiem czy to to samo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
czy jest moze ktos kto uzywal pudru prasowanego ( ewent. sypkiego ) z firmy hean ale nie rozswietlajacego?u mnie jest taki sklep niedaleko i jakos mnie przyciagaja te kosmetyki szczegolnie ze gdzies na forum wycztytalam ze jedna dziewczyna pisala ze ten puder jest podobny do creme puff ( jest chodzi o strukture, pokrywanie ) ale nei ma recenzji zadenj na kwc i nic nie wiem o tym pudrze , tak samo na stronie nie ma tej firmy !!!! sa tylko rozswietlajace i mat. sypki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
zielony stworek
|
Jak dla mnie HEAN to średnie kosmetyki produkuje.Miałam błyszczyk i nie zachwycił mnie.Chemia.Ja bym nie ryzykowała...
Aha,oni produkują tez podobno kosmetyki pod marką Sensique,może coś o nich jest na KWC. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
puder prasowany Visions Oriflame ok. 10 zł lub Lentheric ok. 17 zł.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.