![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zaskórniki zamknięte.
Mam na czole sporo zaskórników zamkniętych?
Chciałabym się dowiedzieć co może pomóc na te świństwo? Nie interesują mnie wizyty u kosmetyczki, bo wiem jak to bywa. ![]() Chodzi mi raczej o jakieś kremy, żele, toniki itp. bez recepty. Może ktoś ma tak samo jak ja? Hm! Na myśl mi przyszła "parówka"? Czy nie zaszkodzi mojej skórze?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zaskórniki zamknięte.
Myślę że kwasy byłyby odpowiednie, złuszczenie skóry za ich pomocą pozwala pozbyc się zaskórników, wpisz "kwasy" w wyszukiwarkę, albo zajrzyj na biochemię, sporo na ten temat możesz poczytać
pozdrawiam
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
w pierwszej kolejności powinnaś walczyć z grudkami za pomocą nadtlenku benzoili- benzacne, aknefug, brevoxyl. równeiż skinoren- kwas azelainowy. jueśłi nie da to efektów możesz zrobić taką terapię "skojarzoną" czyli np retinoid , czy w postaci tretinoiny -atrederm , retin a, czy adapalenu- differin, tazaroenu- zorac, czy też izotretinoiny isotraxin połączone z nadtlenkiem benzoilu , ale nie można ich razem mieszać. na początek to wyproobooj, musisz poczekać na efekty ale powinny one być, jeśli chodzi o kwasy to poczekaj z ic używanem , ale jak już to BHA są do cery tłustej gdyż mają zdolność do "przeciskania " się przez łooj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
też mam problem z zaskórnikami zamkniętymi ( a raczej myślę, że to to, bo czy może pojawiać się coś podobnego co można pomylić z zaskórniakami zamkniętymi?????), ale pojawiają się one na policzkach...
Czy moge stosować te leki, o których mówi Emilia1 kiedy karmię piersią?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Też mam problem z zaskórnikami zamkniętymi
![]() Dodatkowo mam wrażliwą, a raczej nadwrażliwą skóre i takie rzeczy jak brewoxyl mogę używac jedynie miejscowo i tez sporadycznie i krótko bo pozniej zostaje mi okropna czerwona plama w tym miejscu ![]() Jestem załamana ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Misia bella- brevixylk zawiera 4 % to nieweiele, aknefug ma 3 % jednak newiele mniej.Acetoxyl ma 2,5 Dermoxyl też tyle.jednak zaczerwienienie jest mnozliwe gdyż naewt łuszczyć czasami sie może. podrażnienie także jest normalne.
Blondie 1-jeśłi chodzi o stosowanie w ciaży to kwas azelainowy nie poleca się jesli kobieta jest w ciazy czy karmiaca. nadtlenku benzoilu nie poleca się kobietom ciązy, je3dnak z tym też uważaałabym w czasie karmienia. a zaskórniki zamkniete raczej nie można pomylić no chyba że z wysypką , ale wyety sa inne symptomy np szczypanie, swąd... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Emilia1 bardzo dziękuję za rady... to chyba jedna wybiorę sie do kosmetyczki, bo ja to się akurat zabiegów nie boję...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Blondie nie ma sprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
jaks ądze zaskórniki zamkniętę to te małe uparte grudki na moim czole... Tez proponowano mi kawasy bo 'moga pomóc' ale się nie zdecydowałam. Z wymienianych przez was kosmetyki stosowałam większość, i nawet te lepsze bo droższe jak differin czy skinoren nic nie pomogły. Więc nie wiem czy w ogóle jest na to jakiś ratunek...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie decyduje się na kwasy bo wiem że po nich jest większy wysyp, gdy złuszczy sie skóra z wierzchu wychodzą nowe zaskórniaki które siedziały gęboko. a że ja jestem gruboskórna pewnie jest ich tam dużo. I psychicznie nienzniosłabym faktu że po zabiegach za które płace troche kasy wyglądam jeszcze gorzej niż przed. Liczę na tabletki horonalne jakie przyjmuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
a jak jest z brevoxylem czy na poczatku kuracji nastepuje wysyp?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Czy to sa zaskorniki czy tylko zablokowane pory ? Ja ma na nosie takie zapchane pory, jak sie wycisnie to wychodzi loj. Nie sa to zamkniete zaskorniki, moze to sa otwarte ? Ale przeczytalam ze otwarte sa czarne...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a ja już nie wiem co mam robic ze swoja cera
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
uwazam że najlepiej wybrac się do dermatologa... w końcu te wszystkie zmiany skórne to CHoROBA... niestety ja próbowałam się leczyć domowymi sposobami ale powiedzmy sobie szczerze : to nic nie pomaga, a już coś pomoże to minimalnie... aktualnie jestem na diecie i mam specjalne maść... a jak bedzie dale zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Coś na temat zaskórników. Te białe kropeczki-takie gulki , najbardziej je widać , jak staniemy bokiem do światła to prosaki, zaskórniki zamknięte, a te czarne kropeczki to zaskórniki otwarte.
Ja posiadam troche takich i takich. Podobno łatwiej jest się pozbyć prosaków. Na dzień dzisiejszy stosuję L'OREAL Pure Zone- żel i maska 2 w 1, Vichy Normaderm , żel również przeciw zaskórnikom. Od czasu do czasu jakąś maseczkę i zieloną glinkę. To tyle , jeśli chodzi o zaskórniki ![]() W innym wątku dotyczącym pozbywania się zaskórników móstwo kobiet przemywało buzię taką mieszanką; Petroleum+ olejek pichtowy i przemywać tym twarz tak jak tonikiem , można rano i wieczorem , ale może wyszuszyć bużkę, więc najlepiej robic to wieczorem. 2-ga wersja dla mniej problemowej cery; Zamiast petroleum zwykłą nafte kosmetyczną+oczywiście olejek pichtowy. Przyznam ,że ja równiez sporządziłam sobie taka miksturkę, tą z petroleum, ale mnie nic nie pomogło. Jednak wiele , wiele dziewczyn sobie chwali. Najlepiej jak poczytacie sobie same, uwagi, opinie jak i proporcje tych składników ,a znajdziecie je tu : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=48400 Znajduję się tu również inne sposoby na pozbywanie sie tych okropnych zaskórników. ![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ooo wreszcie coś na temat zaskórników zamkniętych
własnie ja też je mam, na policzkach, są one widoczne pod światło....moga się zmienić w zapalne zmiany, ale genralnie nic ich nie rusza nie wiem skąd one się wzięły jak powstają, generalnie buzie mam czystą, tylko te zaskórniki zaden peeling ich nie rusza, z salicylanami, z glinką zauważyłam jedynie poprawę i jakby zanikanie ich po Diacnealu ( jakby wygładza te wypukłości) jeśli nie zmieniają się w zapalne zmiany to nie są straszne, ale skąd to się wzięło? zupełnie nie wiem, myję buzię łagodnymi środkami, kiedy się błyszczy to np effaclarem, stusuje kremy nie komodogenne , nagle się pojawiły i sa juz tak kilka m-cy a może skoro Diacneal działa trochę, to coś lepszego by je zlikwidowało, jakies inne retinoidy, tylko ja się zupełnie nie znam na tym? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
ja też mam pełno takich białych gulek podskórnych. kosmetyczka kiedys usuwała mi je nakłuwając igiełką, a potem wyciskała. nie jest to przyjemny zabieg ale ponoć jedyny skuteczny. próbowałam tez oczyszczania kwasami ale to jakas masakra i zero efektu. znacie moze jakies inne sposoby?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie trzeba chodzić do kosmetyczki na drogie zabiegi z kwasami, prosta w użyciu i tania jest maseczka aspirynowa. Ja stosuję już trzeci tydzień i pierwsze efekty są - prosaków na czole jest nieco mniej, inne drobne "historie" się zmniejszają. Trzeba tylko cierpliwie stosować. Aspirynka jest w porządku - mam cerę naczynkową, a maseczka nic mi nie podrażnia.
4 tabletki polopiryny+2 krople ciepłej wody+pół łyżeczki naturalnego jogurtu. Trzymam 20 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
hej Paulownia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie, to by było za często, wystarczy raz albo dwa razy w tygodniu. Jest wątek o maseczce aspirynowej, dowiedziałam się o niej z Wizażu właśnie. Działa w niej kwas acetylosalicylowy, czyli podobny do kwasu salicylowego, łagodny BHA. Jak na razie znikły mi prawie całkiem te zamknięte zaskórniki z czoła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Rowniez mam maskakryczna ilosc tych podskornych... Sproboje zrobic sobie ta maseczke, ale musze dodawac jugurt lub smietane?
edit: podobno mozna zastapic aspiryne- polopiryna
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related ![]() ![]() 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) ![]() Edytowane przez enii Czas edycji: 2009-10-16 o 09:29 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja juz po maseczce bez jogurtu / w watku o m. aspirynowym pisalam/ Mam nadzieje, ze mi to zejdzie..Co prawda bylam u dermatolog i przepisala mi pewien specyfik, ale po opiniach /roznych na forum/ wolalam nie ryzykowac.
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Pamiętajcie dziewczynki, że na wszelkie efekty trzeba cierpliwie czekać. I w dodatko każdy na daną rzecz reaguje inaczej
![]() Tu też się sprawdza zasada minimalizmu kosmetycznego, im mniej zwalamy na twarz specyfików, tym lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Jak bylam nastka to pamietam jak moj tato wiecznie na mnie sie darl, ze tyle chemi pakuje w twarz,cialo..... Z perspektywy czasu wiem, ze mial racje...
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Ja mam ich pełno na brodzie. Chyba wypróbuję tę maseczkę z aspiryny... Z benzacne mam niemiłe doświadczenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
uczulenie? Bardzo dobrze działają kwasy - np peeling kwasem glinkowym lub migdałowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:43.