2018-10-26, 19:13
|
|
Raczkowanie
|
Lek zamiast pomóc dał odwrotny skutek-bolesne miesiączki
Witam, dostalam lek duphaston na bardzo bolesne miesiaczki , brałam go 4 lata temu i juz od 1 cyklu miesiaczka była dość " przyjemna" . Wtedy miałam nieregularne miesiaczki np co 50 dni , prolaktyne mialam zbyt niską -duphaston uregulowal mi miesiaczke i zminimalizował ból.
Po pól roku odstawilam duphaston bo przytylam 12 kg !! i nastepne pol roku miałam w "miare" nie bolesny okres.
Jednak teraz po 4 latach powrocilam do duphastonu bo nie moglam podczas @ normalnie funkcjonowac , juz od 7 dnia brania tabletek(2x1) wszystko mnie zaczelo bolec( bol krzyżów, piersi, miednicy tak jak przy okresie), dokonczylam brac duph do 10 dnia i dostałam @- Z bólu to myslalam ze wyskocze przez okno!!! Mdlałam. 
Dlaczego tym razem duphaston dał odwrotny skutek?  
Watpie aby w nastepnych cyklach było lepiej, gdyż tamtym razem jak bralam juz 3 tabletke zauważyłam zmiany i mniejszy ból przed miesiaczką jak i w jej trakcie.
Nie chce faszerować się tym lekiem gdy mi nie pomaga, bo juz czuje sie taka napompowana...
Jak myslicie isc do lekarza i go o tym poinformować i nie brac juz w nastepnym cyklu , czy zaczekac?
|
|
|