![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zabolałoby to Was?
Krótko i zwięźle. Chodzimy z facetem razem na uniwersytet kierunek przyrodniczy. Mamy razem zajęcia. Parę dni temu był podział na grupy. Mnie w ten dzień akurat nie mogło być na uczelni, a ustaliliśmy, że będziemy razem. Potem on napisał, że dosiedli się koledzy i padła propozycja, że będą razem. No i są razem. A ja jestem sama i co więcej nie zapytał wcale co z osobami, których nie ma, to są zajęcia w laboratorium ze sprzętem i na poprzednich latach był zawsze z tym problem. Wiem, że to nie jest nic ważnego, ale smutno mi się zrobiło, czy mam powód?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
sissy that walk
|
Dot.: Zabolałoby to Was?
Mnie też zrobiłoby się przykro - skoro dosiedli się koledzy, to mógł powiedzieć "okej, ale Czesia będzie z nami, dzisiaj jej nie ma" i sprawa pewnie byłaby załatwiona.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
owszem, zrobiłoby mi się przykro, że Luby o mnie zapomniał i nie wkręcił w robienie projektu razem, szczególnie jeśli na coś się wcześniej umawialiście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Tak, tez niefajnie bym się poczuła. tymbardziej, że wcześniej ustalaliście, że będziecie razem. Jeszcze jakby to była kolezanka/kolega to olałabym temat, bo już jestem przyzwyczajona, że ludzie patrzą tylko na swój tylek, ale chłopak? No słabo z jego strony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Na pewno bym mu zwróciła uwagę. Nie awantura i foch, bo zaraz by pewnie przyjął taktykę obronną, ale właśnie wytłumaczenie że Ci przykro bo się umówiliście/bo sprzęt/bo zostałaś sama/bo nie pomyślał o Tobie jest bardzo sensowne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Gdyby to było wcześniej ustalone to poczułabym się oszukana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytaj jaki ma pomysł żeby rozwiązać ten problem. Ale może on nie chce żebyście byli razem w grupie i to był sposób załatwienia przez niego tej sprawy. O to też bym zapytała. Czy on zawsze jest taki "słowny'? że nie można na niego liczyć? Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2018-02-26 o 18:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Napisał, że mogłam przyjść. Nie wiem co to miało znaczyć. Sam już od dawna to proponował żeyśmy byli razem. Zespoły są 5 osobowe, więc ustaliliśmy, że dobierze nas z kimś, a on mnie kompletnie zignorował. Powiedziałam, że mi przykro, żeby mi to wyjaśnił, bo się umawialiśmy, a on mnie zignorował, tylko ten tekst i koniec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
A moim zdaniem przesadzasz. Nic Ci się nie stanie, jak nie będziesz z nim razem w grupie, a on nie miał obowiązku pytać, co z osobami których nie ma. Sama nie możesz zapytać przy najbliższej okazji? Z Twojego postu wynika, że była propozycja bycia razem wcześniej, a nie konkretne ustalenie że on akurat na tych zajęciach ma to za Ciebie załatwić.
W ogóle przypomina to mi rozkminy wczesnego liceum, nie ludzi na studiach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak to odbieram i to tylko moje zdanie. Ja bym powiedziała tylko facetowi, że nie mogę być i jak dasz radę to mnie wciśnij do waszej grupy, jak nie to spoko. A na pewno nie foch za coś, co jest moją odpowiedzialnością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak mówię, to że nie będziemy razem w grupie z facetem to serio nie jest dla mnie problemem. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Zrozumiałabym gdyby nie można było wpisywać nieobecnych, wiadomo, ale zabolało mnie jego podejście, że w ogóle się nie zorientował czy może, co ze mną, a naprawdę samemu na tej uczelni to ciężko się czegoś dowiedzieć. Nie mam focha, po prostu było mi przykro, bo z tej sytuacji akurat to, że nie będziemy razem w grupie jest najmniej smutne dla mnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Jak dziewczyny mówią
![]()
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam, dziewczyny
![]() Sama już nie wiem, Mediterrania, dzięki, właśnie myślałam, że ktoś może mieć inne zdanie, dzięki za Twój punkt widzenia. [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;81717796] Ale może on nie chce żebyście byli razem w grupie i to był sposób załatwienia przez niego tej sprawy. O to też bym zapytała. Czy on zawsze jest taki "słowny'? że nie można na niego liczyć?[/QUOTE] Znaczy od dawna tak ustaliliśmy, rozumiem, że mógł nie chcieć być ze mną, ale mógł mi to powiedzieć, to znalazłabym kogoś innego. Zapytałam go o to i powiedział, że co za różnica jak będę z kimś innym. Pomijając, że będę przydzielona do osób, które kompletnie olewają temat, to po prostu się umówiliśmy. On wcześniej nigdy taki nie był, był zupełnym przeciwieństwem. [1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8172706 1]Nie zgadzam sie z Toba. Partnerzy sobie pomagaja i nie wystawiaja do wiatru tym bardziej, ze dziewczyna zostala sama bez grupy. Dla mnie to normalne, ze w zwiazku ludzie sobie pomagaja i to nie jest zadna przesada. Nigdy bym tak nie zrobila drugiej osobie, jestem zadania, ze trzeba sie wzajemnie wspierac, tym bardziej, ze inaczej sie umawiali. Skoro partner zawodzi w takich sprawach, ma to gdzies to strach podejmowac z takim powazne decyzje czy miec w nim oparcie w trudnych sytuacjach.[/QUOTE] Miałam podobne podejście. Ja wiem, że on nic nie musiał, tak, i że nie miał żadnego obowiązku, ale ja w tej sytuacji bym zapytała, po prostu żeby mu pomóc, tym bardziej, że na tych laboratoriach trzeba co tydzień oddawać raporty, a on wiedział, że dopiero w przyszłym tygodniu pojawię się na uczelni. A z kontaktem mailowym zawsze był problem i nie wiem czy mogę normalnie spisać wyniki czy muszę się umówić na kolejny termin, żeby zrobić doświadczenia, a nawet nie wiem z kim jestem i się raczej w najbliższym czasie nie dowiem co mogę zrobić. I najbardziej mi smutno, że się umawialiśmy, a on to po prostu olał i pisze mi (nie będziemy się przez parę dni widzieć), że on nie miał obowiązku, mogłam przyjść (a wiedział, że nie mogłam, nawet dzień wcześniej jeszcze pisaliśmy), to mój problem, co za różnica, a nie możesz sama tego załatwić. I na mój tekst, że się umawialiśmy, że jest mi przykro, że mnie zignorował on ironizuje i w ogóle olewa temat, radź sobie sama dziewczyno. Ale z drugiej strony wiem, że to tylko bycie razem w grupie, co prawda bez znaczenia dla zaliczenia to to nie jest, ale jak mówię, to że z nim nie będę to nie jest dla mnie taki problem jak reszta jego zachowania. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Byłoby mi bardzo przykro - przede wszystkim ze względu na jego późniejsze odzywki.
A "ostra pani"... Serio? To przedszkolak, czy dorosły człowiek? I tak, niby rozumiem, że nie miał obowiązku pytać o nieobecnych, ale z drugiej strony - na moich studiach zawsze pytaliśmy w podobnych sytuacjach, nawet gdy nieobecna była osoba, która z resztą grupy się za bardzo nie trzymała. Tym bardziej jest dla mnie dziwne, że chłopak nie mógł otworzyć buzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Miewam bardziej lojalne znajome niż Ty "chłopaka".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Tak. Byłoby mi niekomfortowo z tytułu jego nielojalności. Najlepsze co możesz teraz zrobić to zacisnąć zęby i zrobić taki projekt, żeby mu kopara do ziemi opadła, pokazując tym samym, że świetnie też sobie dasz radę bez niego. Oczywiście na pierwszym miejscu będzie to Twoja własna korzyść - super projekt, z którego możesz być co najmniej zadowolona
![]()
![]() |
#24 |
sentimental animal
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;8172706 1]Nie zgadzam sie z Toba. Partnerzy sobie pomagaja i nie wystawiaja do wiatru tym bardziej, ze dziewczyna zostala sama bez grupy. Dla mnie to normalne, ze w zwiazku ludzie sobie pomagaja i to nie jest zadna przesada. Nigdy bym tak nie zrobila drugiej osobie, jestem zadania, ze trzeba sie wzajemnie wspierac, tym bardziej, ze inaczej sie umawiali. Skoro partner zawodzi w takich sprawach, ma to gdzies to strach podejmowac z takim powazne decyzje czy miec w nim oparcie w trudnych sytuacjach.[/QUOTE]
zgadzam się w 100 % |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8173144 6]Miewam bardziej lojalne znajome niż Ty "chłopaka".[/QUOTE]
![]() I nie chodzi zupełnie o to że jak się jest parą to trzeba wszędzie być razem, tylko o jego zachowanie. Co to za foszki, jakieś słabe ironiczne teksty na odczepnego? Kto normalny tak rozmawia z partnerem? Mogłabym to mooże zrozumieć, jeśli jesteś taką osobą, że robisz mu godzinny wykład o krzywo postawiony kubek, ale jakoś w to wątpię. Uważaj, żeby ten sposób komunikacji nie stał się u was normą, bo to czyste chamstwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8173144 6]Miewam bardziej lojalne znajome niż Ty "chłopaka".[/QUOTE]
W punkt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#29 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2018-02-27 o 11:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.