![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() mamuśki 30-tki
Witajcie.Jestem od niedawna na tym forum.
![]() ![]() ![]() ![]() Jak są na forum mamuśki 30-tki to zapraszam do wpisywania siebie i dzieciaczki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: mamuśki 30-tki
melduję się
![]() trzydziestka z hakiem (sporym) ![]() bo z usposobienia to chyba sporo mniej - inaczej by mnie tu nie było |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
to ja tez sie melduje w tym roku mi 30-tka stuknie, a synek 28 lutego bedzie mial roczek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
a ja jestem 30stką pragnącą zostania mamusią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
To ja też sie zamelduję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hej,
mam "trzy dychy" i małego kilkumiesięcznego synka. To moje pierwsze dziecko. Uważam, że trzydzieści lat to świetny wiek do urodzenia dziecka, choć lekarze trąbią, że pierwsze dziecko powinno się urodzić przed trzydziestką. Może i mają rację, ale to zależy od zdrowia kobiety. Ja akurat zawsze chciałam mieć dziecko "koło 30-tki" żeby skończyć spokojnie studia, znaleźć stałą pracę, wyszaleć się, pozwiedzać trochę świat i dopiero świadomie cieszyć się z macierzyństwa. Nigdy nie będę miała takich myśli, że dziecko mi w czymś "przeszkodziło" np w skończeniu studiów, tak jak to się tłumaczą niektóre dziewczyny, które zrezygnowały z edukacji. Albo że koleżanki szalały na imprezkach i dyskotekach a ja nie mogłam. Nadszedł odpowiedni moment, wielkie pragnienie bycia mamusią i udało się. Ja nie miałam problemów z zajściem w ciążę, nigdy nie miałam problemów "ginekologicznych", ciąża przebiegała prawidłowo (nawet raz nie zwymiotowałam), synuś jest zdrowy jak ryba, nigdy nie miał nawet katarku. Ja błyskawicznie odzyskałam figurę sprzed ciąży bez odchudzania, nie mam ani jednego maluśkiego rozstępu, ani celulitu. Nie piszę tego, po to by się chwalić, ale aby uzmysłowić kobietom, że rodząc pierwsze dziecko po trzydziestce nie koniecznie trzeba mieć więcej kłopotów niż rodząc w wieku 20 lat. Dziewczyny, nie bójcie się zachodzić w ciążę po 30-tce. To piękny wiek na dziecko.Więc wg mnie to straszenie kobiet "magiczną trzydziestką" i kłopotami z ciążą jest bez sensu. Jest wiele kobiet które zachodzą w ciążę w wieku 20 lat i mają problemy, rodzą chore dzieci. Pozdrawiam was wszystkie, życzę zdrowia dla was i dla waszych kochanych dzieciaczków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
fajnie dziewczyny że jestescie.Ela z całego serca ci zyczę dzidziusia.Ja też strasznie chcę mieć drugiego dzidziusia niestety mój maz nie może się zdecydowac,z roku na rok to odkłada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Ja też cieszę się, że przed macierzyństwem zrealizowałam inne plany - studia, praca, samodzielność. Wiem, że wszystko osiągnęłam w odpowiednim czasie.
Ale teraz wiem, że macierzyństwo jest czymś najważniejszym i najpiękniejszym w życiu kobietym ![]() ![]() Czasami jak czytam tu różne wątki, albo słyszę, widzę wokół siebie mamy z dziećmi, to zauważam różnicę w podejściu do ciąży, dziecka, w zależności od wieku mamy. Nie jest to może regułą, ale różnice da się zauważyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
życzę powodzenia! ja zdecydowałam się na dziecko 1 kwietnia 2004 roku (15 kwietnia ochodziłam 32 urodziny) udało się za pierwszym razem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam syna i corke i to juz dosyc duzych, no ale ja tez juz jestem pare lat po 30 urodzinach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam,
Ja też już jestem po 30 i muszę się pochwalić mam już trójkę wspaniałych dzieciaczków. Moje pierwsze dziecko urodziło się jak miałąm 23 latka a ostatnie jak miałam 30 i musze powiedzieć że w moim przypadku jest ogromna różnica w przeżywaniu okresu ciąży na przestrzeni 7 lat. Jak miałam 23 wiosenki to mi się wszystko chciało, mogłam góry przenosić a jak miałam 30 to bym tylko spała i leżała. Co do samopoczucia po urodzeniu, to mając dzisiejszy rozmu to wolałabym rodzić pierwsze dziecko po 30 (większe poczucie odpowiedzialności i spokoju). To kwestia samego wieku i rozwoju psychicznego bo mam czasami takie wrażenie że dopiero teraz jestem zupełnie dorosła i wpełni świadoma niezależności i poprawności podejmowanych decyzji. Co oczywiście wcale nie znaczy że nie podejmuję głupich decyzji hehe. Ale uważam że fajne jest i oby 30 mieć cały czas jupiiiii!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
i ja kończę w tym roku 30
![]() Podpisuję się pod słowami Roksany-to idealny wiek na ciąże, po studiach 5 lat ciężko pracowałam, żeby mieć poczucie spełnienia zawodowego i finansowego, zwiedzałam, 7 razy w roku miałam tygodniowe urlopy (wolny zawód ![]() ![]() Fajny wątek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja mam 30+6 latek he,he.Ale sie wpisuję bo jestem matką Polką dwóch córeczek 15latki Martyny i 7 dniowej Amelki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja już lestem w tym wieku. Powoli rozstaje sie z tą dwójką z przodu, w listopadzie będzie trójka.Mamą jeszcze nie jestem.Ale od trzech miesięcy, wspieram przemysł farmaceutyczny i kupuje teściki, foliki i witaminki.Jeszcze nie jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch widocznych czerwonych kresek.Raz widziałam jedną bladą.Mój, wciąż jeszcze nowy, mąż się stara.To może coś z tego wyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja też witam wszystkie 30 - stki. Ja tyle będę miała za 9 dni, no i mam nadzieję, że nie dostanę z tego powodu chandry. Z utęsknieniem z moim TŻ pracujemy nad małą dzidzią, więc może też będę mamuśką za niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Dopisuje się w tym roku stuknie mi trzydziestka. Jestem mamą 6 letniego Jacusia i w czerwcu będę mamą poraz drugi. Pozdrawiam wszytskie młode trzydziestki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Fajnie że jesteście.Mój syn wczoraj mnie zadziwił .od godz 16,00 jak przyszedł z przedszkola do wieczora robił dom z kartonu dla rodzinki Kubusia Puchatka (z Mc.Donalds.)wymalował ściany zrobił nawet miniaturowe obrazy które zawiesił na spinaczach biurowych i piwnice z drugiego mniejszego kartonu,drzwi i okna.Poprostu dzieło sztuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A ja właściwie tez mam już trzy dyszki, i prawie 5 letniego synka. Chyba czas na następne, nieprawdaż?!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja jestem chyba tu najstarsza mam 37 lat i dwóch synów 16 lat i 1 rok i 4 miesiące.
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja w grudniu skończyłam 32 lata, a w tym miesiącu zaczęliśmy starania o nasze pierwsze dziecko. Trzymajcie kciuki, żeby nie trwało to zbyt długo;-)))Bardzo chciałabym być już mamą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
kasia191273 czy twojec numerki w niku to twoja dokładna data urodzenia.Fajny szyfr ale chyba cię rozszyfrowałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Hej kochane mamusie i przyszłe mamusie ja jestem 32 - letnią w maju b.r. mamą córeczki Basieńki (22 miesiące ) Swoje pierwsze dziecko urodziłam na 2 tygodnie przed 30-stką i zgadzam sie ze słowami Roksany to był najlepszy okres: studia skończone staż pracy w wielu firmach wyrobiony a i "wyszalałam" się a jakże, teraz bezkarnie moge zjeżdzać na sankach z córką rzucać się sniegiem chlapać w kałuży itd świadome odpowiezialne i takie troche z "jajem" macierzyństwo to jnajlepsza przygoda w życiu teraz marzę o drugim ale moje szczęście ślubne ma opory
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Witam miło
![]() Na tym forum jestem od dzis i miło mi czytac o mamusiach 30-tkach ![]() Sama mam 33 lata i synka 7-mio letniego, a z początkiem lipca spodziewam się nastepnego dziecka...podobno tez synka. Pozdrawiam Was goraco i wszystkiego dobrego!!!
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.