|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaki naturalny szampon wybrać?
Dzisiaj dowiedziałem się, że szampony z SLES są jedną z przyczyn powstawania łysienia androgenowego. To dlatego, że zmienia PH skóry głowy.
Ze swoich obserwacji wnioskuję, że jest to prawda, bo jak tylko odstawiłem Head&Shoulders i zacząłem używać jakiegoś ziołowego szamponu z czarną rzepą, to pojawił się łupież, co świadczy o tym, że H&S w pewnym sensie "uzależnia". Jaki naturalny szampon wybrać? Najlepiej, żeby był ogólnodostępny, najlepiej w Rossmannie, a jeżeli nie Rossmann, to gdzie takiego szamponu szukać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jaki naturalny szampon wybrać?
Cytat:
Nie rozumiem też w jaki sposób pierwszy akapit wiąże się z drugim. W jaki niby sposób łupież po odstawieniu Head&Shoulders potwierdza teorię o wpływie sles na łysienie androgenowe? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Petal fresh jest fajny, Alterra też. Oba znajdziesz w Rossku. Jak wyżej jednak, nic to ma do łysienia.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Za mało informacji podałaś aby coś polecić. Muszę wiedzieć jakie masz włosy (jaka porowatość, farbowane, wypadające, kręcone itd..) Nie można polecieć nawet naturalnego szamponu dla każdego typu włosów. A gdzie szukać? najłatwiej chyba - w sklepach zielarskich lub po prostu w internecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Bez slesów polecam szampony firmy Petal Fresh. Nawet dla alergików, bo sama mam problemy ze skórą i nic mnie po nich nie swędzi. A z ruskiego zapasu koleżanki polecały mi Ecolab i Fitokosmetik - osobiście jednak nie używałam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.