|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dwie oferty, problem z wyborem
Witajcie,
mam poważny problem, dlatego postanowiłam się zarejestrować, żeby zapytać o radę. Otóż, jest na etapie intensywnego poszukiwania pracy, jak do tej pory byłam na paru rozmowach i na każdej właściwie od razu mówiono mi, że są zainteresowani moją osobą i umawialiśmy się na tel, żebym ja zadzwoniła czy się decyduję. Nie decydowałam się z różnych względów. Dzisiaj odbyłam dwie rozmowy. W pierwszej, podobnie jak wcześniej od razu dostałam informację, że są na tak, ustaliliśmy, że w pon zadzwonię jaka jest moja decyzja. W drugiej natomiast dostałam odp, że bez względu na wynik rozmowy (pozytywny czy negatywny) dadzą odp w ciągu tygodnia. W czym tkwi problem??? Otóż obydwie oferty mi odpowiadają, jednak mając wybór wolałabym firmę nr 2. Podając wcześniej poniedziałek jako dzień odpowiedzi, nie spodziewałam się, że nie dostanę od razu jakiejś informacji po drugiej rozmowie. Jak to rozegrać? Jeśli w 1 powiem, że czekam jeszcze na odp z 2, to mogą ze mnie zrezygnować. A jak się w 2 nie uda, zostanę z niczym. Jeśli przyjmę ofertę z 1, a później z 2 napiszą, że też są zainteresowani, będzie mi szkoda, bo przecież wolałabym tam (kwestia dużo lepszych perspektyw). Czy ktoś był może w takiej sytuacji? Jak można to inteligentnie rozegrać, żeby na tym nie stracić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: dwie oferty, problem z wyborem
Możesz sama skontaktować się z tą drugą firmą i powiedzieć jej, że masz konkurencyjną ofertę. Powiedzieć, że musisz się zdecydować i co oni na to i czy masz na nich czekać. Tak po prostu, przecież Cię nie zjedzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dwie oferty, problem z wyborem
Dokładnie. Albo przełóż rozmowę na wtorek pod jakimś pretekstem. Przecież firma nr 1 nijak nie sprawdzi, że np. danego dnia możesz albo nie możesz rozmawiać.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.