|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
surówki
jak to z nimi? doliczać do bilansu? no np. taka surówka porowa grześkowiak.. jest w niej olej, musztarda, nie ma za to majonezu.
uwielbiam surówki i jem ich sporo.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: surówki
Ja to bym uważała z tymi surówkami kupnymi, gdyż kiedyś już kupiłam taką porową surówkę, które miała być z dodatkiem śmietany i kopru (tylko to było w składzie) i po niej mojemu tacie niesamowicie skoczył cukier (ponad 200) więc poza tymi składnikami zapomnieli napisać, że sypnęło im się pół szklanki cukru
Lepiej zrobić w domku samemu i wiemy co jemy !
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: surówki
Teoretycznie należałoby z takiej surówki liczyć składniki "niewarzywne", ale skoro kupna, to nie wiadomo ile ich tam jest
Też jestem za robieniem samemu (w końcu robi się chwilę, wiadomo co jest w środku i smakuje dokładnie tak jak się chce), ale jak się zje trochę raz na jakiś czas, to nie ma co robić paranoi i kombinowaćz liczeniem moim zdaniem. Wszystko jest dla ludzi
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Też jestem za robieniem samemu (w końcu robi się chwilę, wiadomo co jest w środku i smakuje dokładnie tak jak się chce), ale jak się zje trochę raz na jakiś czas, to nie ma co robić paranoi i kombinowaćz liczeniem moim zdaniem. Wszystko jest dla ludzi